Proiect de investiții privind producția de lapte în Județul Mureș

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 17 în total
Mărime: 469.51KB (arhivat)
Publicat de: Gabriela Ichim
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

La prima vedere, investiţia ne apare în mod concret ca o operaţiune de modificare şi de creştere a patrimoniului iniţial: construcţii industriale şi civile, achiziţia montajul şi instalarea unor echipamente industriale, cumpărarea unor maşini, utilaje etc. La o analiză mai profundă investiţia este alocarea capitalurilor economisite în activităţi lucrative cu caracter profitabil care să majoreze valoarea capitalurilor iniţial acordate.

Unitatea a fost infiintată în anul 1992, avand ca profil colectarea şi procesarea laptelui. Activitatea de procesare s-a bazat pe obţinerea produselor maturate: brănzâ telemea şi cascaval.

În anul 2007 societatea îşi propune o nou proiect în judeţul Mureş în 3 localităţi diferite cu o populaţie cât mai mare. Obiectul acestui proiect este realizarea unei investiţii concretizat într-o unitate de producţie care are ca obiect producerea de lapte pentru judeţul Mureş.

Se calculează nişte indicatori pentru elaborarea documentaţiei tehnico economice. În varianta unu localitatea unde se vrea elaborarea investiţiei este localitatea Goreni, judeţul Mureş. Obiectul producţiei este laptele. Piaţa potenţială este localitatea respectivă plus zonele localităţii învecinate. Spaţiul productiv este de 300m2 iar angajaţi sunt în număr de 18 persoane. Numărul de locuitori este estimat în jur de 30 000 de persoane.

După statisticile efectuate s-a stabilit că fiecare persoană consumă în jur de 0,5 litri de lapte în fiecre zi din asta rezultând un consum mediu al laptelui în jur de 1 litru. De aici rezultă că necesarul de lapte zilnic este în jur de 15 000 litri pe zi adică 15 tone de lapte.

. Amenajările colaterale sunt următoarele:

• canalizare;

• linie telefonică;

• curent electric.

Aceste cheltuieli se vor găsi în preţul de desfacere al laptelui. Amenajările conexe sunt: depozitele şi căile de acces pentru mijloacele de transport.

Pentru calcularea datelor generale sunt necesare următoarele informaţii generale:

o coeficientul normal de eficienţă: 0,15

o cota de impozit: 16%

o rata rentabilităţii: 10%

o pentru atingerea parametrilor proiectaţi este necesară o perioadă de timp de 2 luni pentru varianta unu, 3 luni pentru varianta doi şi 4 luni pentru varianta trei în decursul căreia profitul se realizează în proporţie de 60% în primul an şi 75% în al doilea an.

Conținut arhivă zip

  • Proiect de Investitii privind Productia de Lapte in Judetul Mures.pptx

Te-ar putea interesa și

Proiect de Investiții privind Producția de Lapte în Județul Mureș

Capitolul I Introducere în lumea investiţiei I.1. Conceptul de investiţie La prima vedere, investiţia ne apare în mod concret ca o operaţiune de...

Ai nevoie de altceva?