Proiect de Marketing - Uși Metalice

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 33 în total
Cuvinte : 9655
Mărime: 640.01KB (arhivat)
Publicat de: Sever Feraru
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Orice întreprindere producătoare de bunuri şi servicii îşi desfăşoară activitatea într-un anumit mediu ambiant, ce exercită o puternică influenţă asupra sa. Cele mai importante sunt relaţiile întreprinderii cu piaţa, întrucât în economia de piaţă, atât producătorul cât şi consumatorul au posibilitatea de a alege în mod liber cât, unde şi cum pot să ofere şi respectiv să solicite, piaţa fiind aceea care stabileşte ce se produce şi cât se produce. Ca atare, întreprinderea, care are ca obiect de activitate producerea de bunuri şi servicii destinate pieţii, trebuie să cunoască anticipat nevoile reale ale societăţii, pe care i le poate indica piaţa. Întrucât, indiferent de profil, întreprinderea trebuie să se afle în contact direct cu piaţa, analiza condiţiilor de piaţă prezintă deosebită importanţă pentru prezentul şi mai ales pentru viitorul ei

Firma S.C. Porta Mondo S.R.L. are ca obiect de activitate producţia şi comercializarea de uşi metalice; sediul acesteia se află pe strada Independenţei numărul 202, localitatea Iaşi, judeţul Iaşi; numărul de telefon: 0232/202.202.

1. Piaţa produsului de referinţă

Pentru a caracteriza piaţa produsului de referinţă este necesară parcurgerea unor etape. Într-o primă fază se defineşte în mod clar produsul; în cazul nostru produsele de referinţă sunt uşile metalice si din punct de vedere al localizării în timp, alegem perioada de analizare anul 2006. În ceea ce priveşte delimitarea geografică,piaţa produsului analizat este judeţul Iaşi. Ultima faza o constituie stabilirea relaţiilor produsului de referinţă cu alte produse:

- Relaţii de substituţie: produsele care ar putea înlocui în utilizare uşile metalice sunt uşile din lemn sau din PVC, cu toate că acestea nu au acelaşi nivel ridicat de securitate;

- Relaţii de asociere: uşile metalice se află în relaţii de complementaritate cu locuinţe(apartamente, case,vile,etc.), precum şi cu serviciile de montare a acestora;

- Relaţiile de indiferenţă: având în vedere faptul că uşile metalice sunt destinate satisfacerii nevoii de securitate, putem spune că acestea se află în relaţie de indiferenţă cu toate produsele care satisfac alte tipuri de nevoi (nevoia de educaţie-cărţile, nevoie de deplasare- mijloacele de transport, etc.).

Aşadar, piaţa produsului de referinţă este reprezentată de totalitatea utilizatorilor (cumpărătorilor de uşi metalice) din judeţul Iaşi din 2006.

2. Structura pieţei şi estimarea dimensiunilor pieţei

Utilizatorii sau cumpărătorii, în cazul nostru, au anumite trăsături definitorii. Fiind vorba despre un produs de folosinţă îndelungată, cumpărătorii de uşi metalice sunt reprezentaţi de proprietarii locuinţelor(familii), unităţi economice, unităţi administrative şi firme care construiesc locuinţe. Putem deduce cu uşurinţă faptul că avem de-a face pe de o parte cu utilizatori sau cumpărători individuali în cazul familiilor şi a unităţilor economice şi administrative, iar pe de altă parte cu utilizatori industriali, în cazul firmelor specializate în contrucţia de locuinţe.

Piaţa uşilor metalice este formată, ca orice altă piaţă a produsului din consumatori si nonconsumatori (relativi şi absoluţi). Plecând de la aceste elemente, putem stabili principalele dimensiuni ale pieţei.

Numărul consumatorilor(N) se identifica, în acest caz, cu numărul total al locuinţelor şi al sediilor instituţiilor economice şi administrative din judeţul Iaşi. Trebuie să avem în vedere că evoluţia acestei mărimi este dinamică întrucât aceasta creşte datorită contrucţiei continue de noi locuinţe. Conform Institutului Naţional de Statistică , în anul 2002 numărul clădirilor din judeţul Iaşi era de 152.279, iar al locuinţelor de 270.153, astfel suma acestor constituie numărul posibil de consumatori: 422.432 ( aproximăm numarul de consumatori la 425.000).

N=425.000

Consumatori(N1)=150.000 Nonconsumatori(N2)=275.000

Clienţi(N11)= 25.000 Nonclienţi(N12)=

125.000 NC relativi(N21)=220.000 NC absoluţi(N22)=55.000

PT=piaţa teoretică

NCA= nonconsumatorii absoluţi

PA=piaţa actuală(efectvă)

NCR=nonconsumatorii relativi

Piaţa teoretică este formată din consumatori şi nonconsumatori relativi. Cu alte cuvinte, în cazul nostru, se compune din entităţile care au achiziţionat deja uşi metalice şi cei care nu au cumparat acest produs, dar este posibil să o facă în viitor.

PT= N – NCA=425.000 - 55.000=370.000

Piaţa actuală a produsului este formată din cei care au cumpărat efectiv uşi metalice până în acest moment, excluzându-i atât pe cei care este posibil îşi achiziţioneze cât şi pe cei care nu vor cumpăra acest produs niciodată.

PA= N – (NCR + NCA)=425.000 – (220.000+55.000)=150.000

Piata potenţială reprezintă numărul maxim de uşi metalice ce ar putea fi cumpărate în viitor ca urmare a evoliţiei factorilor pieţei şi a eforturilor conjugate de marketing.În perioada următoare, firma va creşte cheltuielile de marketing că va câştiga 4% din numărul nonclienţilor şi 6% din numărul nonconsumatorilor relativi, iar numărul clienţilor actuali rămâne neschimbat.

Preview document

Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 1
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 2
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 3
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 4
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 5
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 6
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 7
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 8
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 9
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 10
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 11
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 12
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 13
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 14
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 15
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 16
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 17
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 18
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 19
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 20
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 21
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 22
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 23
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 24
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 25
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 26
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 27
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 28
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 29
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 30
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 31
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 32
Proiect de Marketing - Uși Metalice - Pagina 33

Conținut arhivă zip

  • Proiect de Marketing - Usi Metalice.doc

Te-ar putea interesa și

Plan de Afaceri SC Maddytim SRL

I.SINTEZA PLANULUI DE AFACERI In ultimii ani concurenta in domeniul produselor din carne a crescut vertiginos,odata cu cererea pietei.In urma...

Strategia de Dezvoltare în Cadrul Firmei SC Bit Industries SRL

CAPITOLUL I 1. PREZENTAREA SC. BIT INDUSTRIES SRL Fondată în 1995, SC BIT INDUSTRIES SRL s-a dezvoltat în ultimii ani ajungand astăzi unul dintre...

Fundamentarea strategiei de piață folosind analiza SWOT

ARGUMENT Analiza SWOT constituie cea mai importanta tehnica manageriala utilizata pentru intelegerea pozitiei strategice a unei...

Ai nevoie de altceva?