Proiect la Drept Comercial - Pambac

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3575
Mărime: 143.34KB (arhivat)
Publicat de: Valentin Panait
Puncte necesare: 5

Extras din proiect

Societatea PAMBAC S.A. are sediul in Bacau, Calea Moinesti nr. 14. Presedinte societatii este dl. Ing. Raducan Ion, iar directorul general este dl. Dr. Ing. Alin Giurea. La 01.01.2004, capitalul social (integral privat) este de 17.349.725.000 lei, iar Activele reprezinta 160.000.000.000 lei.

Activitatea:

S.C. PAMBAC S.A. s-a impus pe piata bacauana prin urmatoarele activitati:

- Fabricarea si comercializarea produselor de morãrit si panificatie;

- Fabricarea si comercializarea pastelor fainoase;

- Fabricarea si comercializarea amelioratorilor complecsi pentru panificatie;

- Fabricarea si comercializarea produselor de patiserie, zaharoase, etc.

S.C. PAMBAC S.A. detine 18 unitãti de productie si o retea de 30 magazine propii. Produce zilnic cca. 320t. fãinã de grau, din care pentru vanzare peste 100t. , 50t. malai extra, 60t. paste fãinoase, peste 100t. paine în peste 25 de sortimente. Este de mentionat în mod special productia de amelioratori complecsi (în licente propii), ce permit productia si vanzarea de diferite fãinuri ameliorate, la comandã, precum si producerea si vanzarea de premixuri pentru produse de panificatie specialã.

Ca mijloace de transport, in dotare se afla 90 autovehicule de diferite tipuri. În general, contributia principalelor activitãti la realizarea veniturilor societãtii este: 70% din fabricarea si comercializarea produselor de panificatie si paste fãinoase, 30% din prelucrarea si valorificarea produselor de morãrit (grau, porumb).

Obiectivele:

Obiectivele principale ale societãtii sunt, în afarã de cresterea permanentã a productiei fizice vandute, inovatia si cresterea continuã a calitãtii produselor si serviciilor sale. Acestea se pot realiza numai sub conducerea unei echipe de manageri de cel mai înalt profesionalism care au reusit sã formeze un colectiv de specialisti în productie si cercetare de înaltã calificare. Astfel, 77salariati au studii superioare, din totalul de 826 salariati (51 cu studii medii, 548 sunt muncitori calificati). Dintre cei cu studii superioare, în societate este un doctor în stiinte - actualul Director General, iar încã 5 sunt doctoranzi.

Investitii:

Întrucat produsele de cea mai bunã calitate nu pot fi obtinute decat printr-o dotare tehnologicã de cel mai înalt nivel, societatea a investit dupã privatizarea completã din 1995, cca. 10 milioane dolari, pentru înlocuirea vechilor linii de paste fãinoase si de panificatie, cu altele de mare productivitate si complet automatizate. De asemeni, laboratoarele societãtii sunt dotate corespunzãtor, atat pentru activitatea de productie, cat si pentru cea de cercetare. Într-un cuvant, politica firmei PAMBAC în domeniul investitiilor a fost în permanentã deosebit de curajoasã si ambitioasã, ponderea profitului reinvestit fiind de aprox. 60% în fiecare an, iar planurile de dezvoltare pentru urmãtorii 5 ani prevãd pentru investitii o sumã de înca 10-15 mil USD.

Piata de Vanzari:

- pentru produsele de panificatie, piata este concentratã la nivel local, pe o razã de maxim 50 km.

- pentru produsele de morãrit si paste fãinoase, piata este dispersatã la nivel national, distributia fãcandu-se în procent de 94% prin intermediul retelelor de distributie, restul productiei, aproximativ 6% se exportã, deasemeni prin intermediul firmelor de distributie specializate.

Productia:

In sectorul produselor de panificatie, S.C.PAMBAC S.A. dispune în municipiul Bacãu de 3 fabrici de paine, 2 patiserii, 2 semigerii, 5 unitãti de tip "Cuptor de aur", iar în orasul Buhusi de o fabricã de paine si o patiserie. Sortimentatia este deosebit de bogatã si cuprinde 90 de produse (paine si specialitãti de panificatie). Gradul de mecanizare al procesului tehnologic poate fi apreciat la aprox. 70% iar al acelora de patiserie si semigerie la aprox. 30%.

În domeniul pastelor fãinoase, societatea dispune de o fabricã dotatã la cel mai înalt nivel mondial, cu douã linii complet automatizate, care pot produce întreaga gamã de paste scurte si lungi. Toate sortimentele de paste fãinoase PAMBAC sunt certificate LAREX.

În sectorul prelucrãrii cerealelor si al vanzãrii produselor de morãrit, societatea dispune de douã mori de grau si una de porumb (50t/zi). Din productia de fãina, aprox. 320t/zi, 66% este destinatã consumului intern, adicã productiei de paste fãinoase si productiei de panificatie-patiserie. Sortimentatia de fãina din grau, adicã fãinã albã de toate tipurile: 000, 480, 500, 680 , "Dambovita" tip 500, fãinã neagrã de tipurile 1350, 1750, gris, germeni de grau si tãrate, satisface integral cererea internã. Din porumb, se produce mãlai "Extra"(grisat), mãlai superior, mãlai furajer, germeni de porumb si tãrate. Gradul de mecanizare al procesului tehnologic de morãrit poate fi apreciat la cca. 90%.

Preview document

Proiect la Drept Comercial - Pambac - Pagina 1
Proiect la Drept Comercial - Pambac - Pagina 2
Proiect la Drept Comercial - Pambac - Pagina 3
Proiect la Drept Comercial - Pambac - Pagina 4
Proiect la Drept Comercial - Pambac - Pagina 5
Proiect la Drept Comercial - Pambac - Pagina 6
Proiect la Drept Comercial - Pambac - Pagina 7
Proiect la Drept Comercial - Pambac - Pagina 8
Proiect la Drept Comercial - Pambac - Pagina 9
Proiect la Drept Comercial - Pambac - Pagina 10
Proiect la Drept Comercial - Pambac - Pagina 11
Proiect la Drept Comercial - Pambac - Pagina 12
Proiect la Drept Comercial - Pambac - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Proiect la Drept Comercial - Pambac.doc

Ai nevoie de altceva?