Proiect Marketing Samsung - Quasar Phone

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 3378
Mărime: 24.60KB (arhivat)
Publicat de: Alexandra Udrea
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mandru Ion
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI Facultatea de Management Economic

Extras din proiect

Samasung

Compania Samsung Electronics este prezentă în România de 13 ani, timp în care brandul “Samsung” a devenit unul dintre cele mai populare şi mai apreciate în rândul cumpărătorilor. Pe piaţa autohtonă, Samsung are o ofertă variată: de la telefoane mobile şi aparate electronice şi electrocasnice, la monitoare, componente pentru calculatoare şi imprimante laser. Aparatele electronice şi electrocasnice sunt distribuite prin Genco Electric, telefoanele mobile, prin Hat Group Co., iar componentele şi ecranele pentru calculator, prin Deck Computers International.

“Încă de la intrarea pe piaţa din România, activitatea Samsung a fost într-o creştere continuă, impulsionată de interesul manifestat de cumpărători pentru această marcă. Ca o consecinţă firească, prioritatea companiei Samsung pentru România a devenit satisfacerea nevoilor consumatorilor şi oferirea unor produse care să răspundă perfect acestor cerinţe”, declară Mihaela Renţea, Samsung Brand Representative, România.

Telefoanele mobile Samsung au început să fie importate oficial în România in anul 2003, prin HAT Group Co. În mai puţin de un an şi jumătate, terminalele Samsung au ajuns să fie una dintre primele opţiuni ale românilor, în special pe segmentul premium.

1.Aria si capacitatea pietei:

Volumul vanzarilor Samsung: La implinirea a trei ani de colaborare cu Samsung pe piata din Romania, HAT Group Co., distribuitor oficial al telefoanelor mobile Samsung in Romania, anunta o cifra de afaceri de peste 43 milioane USD pentru anul 2005.

Comparativ cu anul 2004, aceasta reprezinta o crestere de 80%. De asemenea, de la intrarea sa pe piata, la inceputul anului 2003, HAT estimeaza ca a vandut in Romania peste 400.000 de telefoane mobile marca Samsung. Aceste rezultate au consolidat pozitia companiei pe piata

din Romania si in acelasi timp, au fost un factor importat in pozitionarea Samsung ca lider al segmentului telefoanelor premium.

Anul 2006, cu toate ca a debutat la un nivel mai redus decat anul precedent pe ansamblul industriei, a promis sa echivaleze pe sfarsitul de an nivelul anului 2005.

La aceasta evolutie au contribuit destul de mult atat noile conditii de creditare anuntate de Banca Nationala a Romaniei, cat si o reducere a traficului in magazine si o reorientare a intentiilor de cumparare catre alte segmente. Insa in a doua jumatate a anului lucrurile tind sa revina pe un trend ascendent, trimestrul 4 anuntandu-se promitator din punct de vedere al vanzarilor.” La o rata de penetrare a serviciilor de comunicatii mobile de aproape 70%, numarul de utilizatori de telefoane si mai ales de telefoane premium este pe o directie crescatoare", a adaugat oficialul companiei.

Ultimul trimestru aduce in general intre 30 si 40% din veniturile obtinute pe piata de telefoane mobile, conform HAT Group Romania.

De altfel, compania a lansat o campanie pentru sezonul de iarna, oferind trei ani de garantie pentru telefoanele Samsung.

HAT Group Romania este importatorul autorizat al telefoanelor mobile Samsung incepand cu anul 2003, vanzarile efective incepand la jumatatea anului respectiv. In acest interval de 3 ani compania a adus peste 600.000 de terminale Samsung pe piata locala.

Volmuml total al vanzarilor (nr.consumatori): Din calculele producatorilor de telefoane mobile reiese ca pe piata romaneasca s-au vandut in acest an maximum 4 milioane de unitati, fata de cele 3,7 milioane de terminale din 2005.

Estimarile de sfarsit de an arata ca, in 2006, numarul de utilizatori de telefonie mobila din Romania a trecut de 16 milioane. Avand in vedere cifrele din raportul ANRC pe 2005, reiese ca in acest an, operatorii au mai adaugat cel putin 3 milioane de clienti.La un grad de penetrare de 70%, in realitate cifra ar cobori pana la 60%, gandindu-ne ca sunt multi care au doua SIM-uri. Din pacate, pentru piata celularelor, cifrele oferite de producatori sunt bazate pe estimari proprii si difera de la o sursa la alta.

Principalele firme producatoare: Nokia ramane cel mai mare producator de telefoane mobile la nivel mondial, cu vanzari de peste 10,1 miliarde de euro si un profit net de 845 milioane de euro in trimestrul trei.

Compania finlandeza a vandut in trimestrul al treilea peste 88 de milioane de unitati, avand o cota de piata de 35,1%, in crestere cu 2,6% fata de trimetrul al treilea din 2005, Nokia extinzandu-si cota de piata in aproape fiecare regiune.

Pe locul al doilea se plaseaza Motorola, cu aproape 52 de milioane de unitati vandute in trimestrul al treilea al anului, care ii ofera o cota de piata de 20,6%, in crestere cu aproape 2% fata de perioada similara din 2005.

Samsung a vandut in trimestrul al treilea 30,6 milioane de unitati, cu 700.000 de unitati mai mult decat in perioada similara a anului trecut, producatorul corean avand o cota de piata de 12,2%, in scadere cu 0,3% fata de 2005.

Pe urmatoarele locuri se claseaza Sony Ericsson, cu o cota de piata de 7,7%, LG cu 6,0%, si BenQ cu 2,4%.

Piata asiatica a cunoscut cea mai mare crestere a vanzarilor, de 54% fata de perioada similara a anului trecut. Vanzarile de telefoane mobile au crescut in special in China, India, Vietnam, Pakistan si Bangladesh, unde modelele cu preturi reduse sunt foarte populare.

Preview document

Proiect Marketing Samsung - Quasar Phone - Pagina 1
Proiect Marketing Samsung - Quasar Phone - Pagina 2
Proiect Marketing Samsung - Quasar Phone - Pagina 3
Proiect Marketing Samsung - Quasar Phone - Pagina 4
Proiect Marketing Samsung - Quasar Phone - Pagina 5
Proiect Marketing Samsung - Quasar Phone - Pagina 6
Proiect Marketing Samsung - Quasar Phone - Pagina 7
Proiect Marketing Samsung - Quasar Phone - Pagina 8
Proiect Marketing Samsung - Quasar Phone - Pagina 9
Proiect Marketing Samsung - Quasar Phone - Pagina 10
Proiect Marketing Samsung - Quasar Phone - Pagina 11
Proiect Marketing Samsung - Quasar Phone - Pagina 12
Proiect Marketing Samsung - Quasar Phone - Pagina 13
Proiect Marketing Samsung - Quasar Phone - Pagina 14
Proiect Marketing Samsung - Quasar Phone - Pagina 15
Proiect Marketing Samsung - Quasar Phone - Pagina 16
Proiect Marketing Samsung - Quasar Phone - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Proiect Marketing Samsung - Quasar Phone.doc

Ai nevoie de altceva?