Proiect Marketing - SC Perux SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 6039
Mărime: 73.08KB (arhivat)
Publicat de: Gianina E.
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Bilan Angela

Extras din proiect

Introducere:

În lunga istorie a omenirii, aspectul podoabei capilare a fost de multe ori însemnul unei epoci, al unui comportament social, expresia unui stil de viata, a apartenentei la o clasa, si nu în ultimul rând o manifestare a sexualitatii.

Parul a fost, dupa îmbracaminte si podoabe, cea mai vizibila expresie a individualitatii sau anonimatului fiintei umane: de la chica plina de paduchi a omului primitiv la rafinamentul perucilor secolului luminilor si pâna la pletele hippy din anii 60, parul lung sau capetele rase au fost extremele între care au oscilat pe rând gusturile. Calugari medievali sau budisti, cazaci sau skin-heads, piei rosii sau punks, Yul Brynner sau Telly Savalas, toti s-au mândrit cu luciul pielii capului. Regi sau paji, vikingi sau rockeri, Neanderthal sau Beatles, pentru toti parul lung, mai mult sau mai putin curat, a fost o declaratie clara a personalitatii. De aceea orice schimbare care nu depinde de noi doare si îngrijoreaza: caderea exagerata, aspectul unsuros, matreata sau albirea prematura, însa, de-a lungul anilor stiinta a avansat si astfel au aparut tot felul de tratamente (sampoane, medicamente, lotiuni, tot felul de cosmetice) dar si implantul de par, care a aparut pentru prima data în Japonia în 1939. Totusi, acest implant are un inconvenient: este foarte costisitor.

Un alt remediu pentru cei care sufera de calvitie este si peruca. Astfel au aparut tot felul de peruci, din par natural, artificial, pentru femei, dar si pentru barbati. Dar perucile nu sunt folosite doar de oamenii care sufera de o anumita boala, ele fiind folosite si ca un mijloc de înfrumusetare atât de personalitati cât si de oameni obisnuiti. Perucile mai sunt întrebuintate si în teatru, filme, televiziune etc.

Capitolul 1: Analiza pietei

Cei mai multi dintre noi am fost educati în ideea ca interiorul primeza exteriorului, atunci când este vorba de persoane si nu numai. Trebuie sa recunoastem ca aceasta idee este depasita în conditiile actuale. Când intram prima data în contact cu o persoana, primul lucru care ne poate da un indiciu despre respectiva persoana este aspectul sau interior. O persoana îmbracata îngrijit va face o impresie mai buna decât alta îmbracata neglijent. De aceea trebuie sa recunoastem ca felul în care aratam ne preocupa foarte mult. În sprijinul acestei afirmatii vine amploarea cu care s-a dezvoltat industria cosmeticelor, vestimentara, a bijuteriilor etc.

Fiecare doreste sa arate bine. Vârsta, sexul sau ocupatia nu au nici o legatura. Dar nu toti suntem asa de norocosi. Unii dintre noi putem avea anumite handicapuri care ne fac sa fim mai “speciali”. Însa toate aceste imperfectiuni ale naturii pot fi reparate.

1.1 Identificarea pietei

Podoaba capilara a fost si este privita ca o carte de vizita a unei persoane. Pe piata exista multe produse pentru îngrijirea parului, dar nu toate persoanele îsi pot pemite anumite tratamente, din cauza preturilor ridicate. O posibila alternartiva la aceste probleme pot fi perucile sau mesele.

Astfel, pe piata noastra au aparut diferiti producatori de peruci, însa în România perucheria este slab dezvoltata. Cu toate aceste, si la noi în tara exista multi oameni care au nevoie de peruci: pentru înfrumusetare, pentru a-si acoperi un defect (lipsa parului), dar si pentru diferite spectacole atât în televiziune, teatru, cât si în cinema. În tara noastra sunt putini producatori de peruci, iar saloanele care se ocupa cu aranjarea lor si sfaturi pentru folosire si întretinere, de asemenea.

Astfel, firma “PERUX SA” îsi începe activitatea ca producator de peruci, în judetul Iasi, având si un magazin de desfacere.

Firma produce peruci din par natural dar si artificial si mese de toate nuantele

Preview document

Proiect Marketing - SC Perux SA - Pagina 1
Proiect Marketing - SC Perux SA - Pagina 2
Proiect Marketing - SC Perux SA - Pagina 3
Proiect Marketing - SC Perux SA - Pagina 4
Proiect Marketing - SC Perux SA - Pagina 5
Proiect Marketing - SC Perux SA - Pagina 6
Proiect Marketing - SC Perux SA - Pagina 7
Proiect Marketing - SC Perux SA - Pagina 8
Proiect Marketing - SC Perux SA - Pagina 9
Proiect Marketing - SC Perux SA - Pagina 10
Proiect Marketing - SC Perux SA - Pagina 11
Proiect Marketing - SC Perux SA - Pagina 12
Proiect Marketing - SC Perux SA - Pagina 13
Proiect Marketing - SC Perux SA - Pagina 14
Proiect Marketing - SC Perux SA - Pagina 15
Proiect Marketing - SC Perux SA - Pagina 16
Proiect Marketing - SC Perux SA - Pagina 17
Proiect Marketing - SC Perux SA - Pagina 18
Proiect Marketing - SC Perux SA - Pagina 19
Proiect Marketing - SC Perux SA - Pagina 20
Proiect Marketing - SC Perux SA - Pagina 21
Proiect Marketing - SC Perux SA - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Proiect Marketing - SC Perux SA.doc

Ai nevoie de altceva?