Sampling - tehnici promoționale - Martini

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1425
Mărime: 226.52KB (arhivat)
Publicat de: Vasilichia Soare
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Monoranu A.
Prezentat in cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, specializarea Marketing

Extras din proiect

1. Analiza produsului - Povestea Martini

Nasterea brandului

De secole regiunea Piedmont din nordul Italiei a fost leaganul productiei de vermut. De ce? Deoarece dealurile si muntii atrasi in jurul Turinului furnizeaza cele mai bune ierburi si vinuri din lume, pentru productia sa. Orasul Pessione este in aceasta aree, si tot acolo a inceput legenda MARTINI.

In mijlocul anilor 1800, Distileria Nationala Turin a Spiritului Vinului a fost formata/stabilita, specializandu-se in productia si vanzarea de vin, vermut si lichior.

De la Distilerie un exceptional trio de “stele crescatoare” s-au nascut: Alessandro Martini, Luigi Rossi si Teofilo Sola, experti, respective, in comert, studiul ierburilor si contabilitate. Acesti trei barbate au inceput ceva ce va face satucul Pessione sa apara pe harta, si numele brandului sa fie pe buzele lumii. Impreuna, ei au dus compania inainte, schimbandu-i in 1863 numele in MARTINI, Sola & Cia.

In 1879, familia Sola au vandut actiunile la partenerii ramasi. In decursul a 10 ani noua companie, Martini & Rossi, cu energia si ambitia insuflata de cei care au inceput aceasta afacere au realizat birouri in lume, de la Buenos Aires la Geneva si Barcelona, pentru a realiza performanta devenirii Piedmontului cel mai mare exportator de vin. Calatoria abia a inceput.

Bottles and labels history

Ce este intr-o eticheta? Esenta distilata a unui brand. In etichetele MARTINI poti vedea mostenirea si felul in care s-a adaptat la fiecare noua era. Aseaza o sticla de MARTINI pe masa si vei sti ca este o sticla de MARTINI de la 12 metri distanta. Ceea ce este inauntru este la fel de unic.

1863 1865 1868 1870 1925 1940 1977 1997 2003 2007

Medalii si premii

Unicul gust acru-dulce al MARTINI, si angajamentul de a respecta calitatea, a castigat recunoasterea in forma materiala sub forma medaliilor si a premiilor internationale, inclusive a sigiliului de aprobare de la numeroase curti regale. Pur si simplu nu mai exista spatiu destul pe sticla pentru a le putea enumera pe toate.

Medaliile ar trebui purtate cu mandrie. Fiecare din ele reprezinta un nou standard de excelenta. Medaliile castigate de MARTINI vin din lumea intreaga: de la prima, castigate in Dublin, in 1865, la cea din Philadelphia in 1872, trecand inclusiv si la Medalia de Aur in Paris in 1878, si la Antwerp in 1885. Fiecare din aceste medalii, si multe altele care au aparut odata pe eticheta, reflecta mandria brandului privitoare la recunosterea traditiei in inovatie si dedicatie de-a lungul secolului.

Muzeul

MARTINI a fost tot timpul recunoscut si onorat in arta producerii vinului precum si a aptitudinilor/abilitatilor, vietii si istoriei ce o inconjoara, deoarece fara o arta minunata a producerii vinului nu ar exista minunatul MARTINI. In 1961 cel mai mare muzeu European dedicat vinului a fost construit in minunatele pivnite datand din secolul 18 din Pessione, locul nasterii al brandului MARTINI.

Expus nu este doar vermutul MARTNI, ci si istoria producerii, precum si artefacte, din colectia privata a familiei, ce detaliaza istoria producerii vinului.

Colectia a fost inagurata de catrea Lando Rossi di Montelera, nepotul lui Luigi Rossi’s.

De la amforele egiptene si obiecte de sticlarie romane, la butoaie atent lucrate si prese de ulei, acest minunat si intim muzeu este testamentul adevaratului suflet al MARTINI si legatura lui adanca cu aceasta regiune si cu creearea vinului de inalta calitate.

Dar MARTINI nu a stat niciodata linistit, iar in 2005 o noua galerie, denumita Mondo MARTINI (Lumea MARTINI) a fost adaugata muzeului. Mondo MARTINI reinvie trecutul prin intermediul unei calatorii interactive dedicate istoriei companiei si care sarbatoreste progresul sau de-a lungul anilor, prin dovezi fascinate precum documente, imagini, elemente publicitare si obiecte care reinsufletesc trecutul.

Preview document

Sampling - tehnici promoționale - Martini - Pagina 1
Sampling - tehnici promoționale - Martini - Pagina 2
Sampling - tehnici promoționale - Martini - Pagina 3
Sampling - tehnici promoționale - Martini - Pagina 4
Sampling - tehnici promoționale - Martini - Pagina 5
Sampling - tehnici promoționale - Martini - Pagina 6
Sampling - tehnici promoționale - Martini - Pagina 7
Sampling - tehnici promoționale - Martini - Pagina 8
Sampling - tehnici promoționale - Martini - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Proiect Sampling - Tehnici Promotionale - Martini.doc

Ai nevoie de altceva?