Studiu Aplicativ - SC VelPitar SA

Proiect
7/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3380
Mărime: 117.00KB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Descrierea firmei, a identitatii ei si a situatiei sale strategice

Descrierea Firmei

Societatea Vel Pitar SA s-a format in decembrie 2001 prin fuziunea a patru fabrici din industria de morarit si panificatie: Mopariv Ramnicu Valcea, Berceni Bucuresti, Mopariv Cluj Napoca si Granpan Tecuci. In octombrie 2002 Vel Pitar SA fuzioneaza prin absorbtie cu compania Spicul Arges Pitesti, detinand la momentul respectiv peste 2000 de angajati. In 2003 procesul de extindere a continuat cu preluarea altor doua companii: Pangran Iasi si Gorjpan Targu Jiu. In 2004 Vel Pitar a achizionat o unitate de productie in orasul Bals. Anul 2005 a marcat marirea grupului, prin fuziunea cu societatile Postavarul din Brasov si Panam din Giurgiu. Societatea Vel Pitar SA este o societate comerciala pe actiuni, cu capital privat. Capitalul social este de 7.045.681 RON, valoare nominala a unei actiuni este de 0,1 RON, iar numarul de actiuni este de 70.456.810. Actionarul majoritar la Vel Pitar SA este fondul american de investitii Broadhurst Investments Limited, administrat in Romania de New Century Holdings (NCH). Principalele activitati ale companiei sunt in industriile de panificatie si morarit, Vel Pitar fiind liderul pietei romanesti a produselor de panificatie si un jucator important in domeniul productiei si distributiei de specialitati, biscuiti si napolitane, paste fainoase, specialitati de cofetarie si patiserie si produse de morarit.

Domeniul de activitate si tendintele existente

Societatea desfasoara activitati conform cu obiectul de activitate aprobat de catre actionari,respectiv:

a)producerea si comercializarea produselor de morarit;

b)producerea si comercializarea produselor de panificatie;

c)comercializarea en-gross si en-detail a marfurilor;

d)prestarea de servicii.

In prezent Vel Pitar detine centre de productie in 10 judete ale tarii (Valcea, Bucuresti, Arges, Brasov, Cluj, Galati, Iasi, Giurgiu, Gorj si Olt) si un partener de grup in Bucuresti (" Libertatea ") - acesta avand acelasi actionar majoritar ca si Vel Pitar SA. Cu un volum al livrarilor zilnice de produse proaspete de peste 300 de tone, Vel Pitar acopera zone urbane ca Bucuresti, Ramnicu Valcea, Giurgiu, Cluj Napoca, Tecuci, Iasi, Targu Jiu, Brasov, Focsani, Dragasani, Calimanesti, Panciu, cat si intinse zone din judetele Arges, Valcea, Ilfov, Giurgiu, Vrancea, Galati, Cluj, Iasi, Gorj si Brasov. Produsele sunt livrate direct catre punctele de vanzare, utilizand un parc auto de peste 400 de autovehicule de diverse tonaje. Vel Pitar dispune de o structura de distributie nationala a produselor ambalate: paine ambalata, biscuiti, napolitane, paste fainoase si produse de morarit prin care asigura prezenta acestora la oricare din cele 7 locatii din tara, cu scopul declarat de a putea furniza comerciantilor din oricare colt al tarii toata gama de produse, de la oricare din fabrici, precum si de un lant de magazine proprii ce insumeaza in prezent peste 170 de astfel de unitati.

Principalele piete de vanzare ale societatii sunt:

- Judetul Valcea cu o pondere de 25% in totalul vanzarilor societatii. Vanzarile se realizeaza atat prin reteaua proprie de vanzare a societatii cat si prin vanzarile realizate catre clientii-persoane juridice pe baza de contracte.

- Judetul Arges cu o pondere de 20% in totalul vanzarilor societatii,vanzarile realizanduse atat prin reteaua proprie de vanzare a societatiicat si prin vanzarile realizate catre clientii-persoane juridice pe baza de contracte.

- Judetul Cluj cu o pondere de 3% in totalul vanzarilor societatii,vanzarile realizandu-se catre clientii-persoane juridice pe baza de contracte.

- Municipiul Bucuresti cu o pondere de 38% in totalul vanzarilor societatii.

- Judetul Iasi cu o pondere de 4 % in totalul vanzarilor societatii.

- Judetul Gorj cu o pondere de 3% din totalul vanzarilor societatii.

- Judetul Galati cu o pondere de 2% in totalul vanzarilor societatii , vanzarile realizandu-se catre clientii-persoane juridice pe baza de contracte.

- Judetul Brasov cu o pondere de 4% in totalul vanzarilor societatii , vanzarile realizandu-se catre clientii-persoane juridice pe baza de contracte.

- Judetul Giurgiu cu o pondere de 1% in totalul vanzarilor societatii , vanzarile realizandu-se catre clientii-persoane juridice pe baza de contracte.

Preview document

Studiu Aplicativ - SC VelPitar SA - Pagina 1
Studiu Aplicativ - SC VelPitar SA - Pagina 2
Studiu Aplicativ - SC VelPitar SA - Pagina 3
Studiu Aplicativ - SC VelPitar SA - Pagina 4
Studiu Aplicativ - SC VelPitar SA - Pagina 5
Studiu Aplicativ - SC VelPitar SA - Pagina 6
Studiu Aplicativ - SC VelPitar SA - Pagina 7
Studiu Aplicativ - SC VelPitar SA - Pagina 8
Studiu Aplicativ - SC VelPitar SA - Pagina 9
Studiu Aplicativ - SC VelPitar SA - Pagina 10
Studiu Aplicativ - SC VelPitar SA - Pagina 11
Studiu Aplicativ - SC VelPitar SA - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Studiu Aplicativ - SC VelPitar SA.doc

Te-ar putea interesa și

Promovarea Firmei și Campania de Promovare a Produsului French Toast Graham

INTRODUCERE In cadrul acestui proiect urmarim evidentierea unei prezentari detaliate a activitatii firmei SC Vel Pitar SA accentul cazand cu...

Ai nevoie de altceva?