Studiu Comparativ C&A vs Benetton

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3209
Mărime: 38.48KB (arhivat)
Publicat de: Adi Bratu
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Prin lucrarea de faţă ne propunem să realizăm un studiu comparativ privind tehnicile de distribuţie aplicate la nivelul companiilor Benetton vs. C&A, ce au contribuit la creşterea notorietăţii şi în final a cunoaşterii succesului acestora.

Fondată în 1965, grupul Benetton a devit la începutul anilor 1990 companie globală prezentă în 120 de ţări. Activitaţile acestuia sunt grupate în campania-umbrelă Edizione Holding cu operaţiuni în industria fashion, retail, servicii de catering, infrastructută, transport şi comunicaţii.

Mizând pe faptul că realitatea şochează şi poate schimba atitudini şi chiar comportamente, Benetton a încercat să sensibilizeze oamenii prin imagini desprinse dintr o realitate ignorată de foarte mulţi, dar în aceeşi măsură a atras critici vehemente şi interdicţii de publicare.

Această explozie pe piaţă , acest succes imens pe care l a obţinut Benetton se bazează pe noile strategii de marketing cu succes pune în practică, dar în primul rând pe campania publicitară fără egal care a reuşit să i construiască o imagine unică, puternic individualizată în societatea de cnnsum.

Benetton este firma care are afacerile de cea mai mare anvergură în fostele ţări comuniste. Ea şi a diversificat totodată, modalitatea de intrare adăugând francizei tradiţionale, societăţile mixte, magazinele proprii şi chiar accorduri speciale.

C&A, comparativ cu Benetton este una din companiile de comerț cu amănuntul lider de piață pentru moda din Europa. Lanțul internațional de îmbrăcaminte C&A face parte din Cofra Holding, cu sediul in Elveția.

Depozitul de produse textile deschis în 1841 într-un orășel din Olanda, s-a transformat, între timp într-o mare companie europeană. C&A oferă 10 000 de articole diferite divizate în 190 de grupe de mărfuri.

C&A își achiziționează mărfurile de la aproximativ 900 de furnizori din 40 de țări, acestea fiind, la rândul lor, produse pe piețele a peste 60 de țări. În ambele centrale europene, din Bruxelles și Dusseldorf, lucrează aproximativ 490 de achizitori, designeri, trend-scouts și stiliști.

C&A a obţinut deja numeroase premii din sondaje independente ale consumatorilor, precum şi de la organizaţii şi federaţii.

Succesul fenomenal al lui Benetton în calitate de detailist se datorează într o mare măsură canalului de distribuţie. În inima operaţiunii, în Italia, există un depozit automatizat care poate livra orice produs Benetton în orice colţ din lume în maxim 8 zile. Acest lucru permite companiei să facă faţă pe o piaţă care are cel mai scurt ciclu de viaţă al produselor măsurabuil în luni. Cunoscut sub porecla de Big Charlie, poate livra 28 000 de cutii de mărfuri pe zi, utilizând numai 8 muncitori pe schimb. Investiţiile în înalta tehnologie şi în sistemul de distribuţie i au oferit companiei o importantă sursă de avabtaj competitiv.

Benetton a recunoscut că diversificarea poate fi necesară pentru a asigura o creştere contiuă în cazul manifestării fenomenului de saturaţie pe pieţele existente. Prin urmare, managerii au decis adoptarea strategiei de diversificare prin pătrunderea pe noi pieţe efectuând câteva achiziţinări de firme. Astfel a reuşit să şi extindă activitatea în domeniul supermarcheturilor, a curselor de F1, a restaurantelor amplasate pe autostrăzi, a fabricării articolelor sport cu mărcile Nordica, Prince şi Rollerblade.

Preview document

Studiu Comparativ C&A vs Benetton - Pagina 1
Studiu Comparativ C&A vs Benetton - Pagina 2
Studiu Comparativ C&A vs Benetton - Pagina 3
Studiu Comparativ C&A vs Benetton - Pagina 4
Studiu Comparativ C&A vs Benetton - Pagina 5
Studiu Comparativ C&A vs Benetton - Pagina 6
Studiu Comparativ C&A vs Benetton - Pagina 7
Studiu Comparativ C&A vs Benetton - Pagina 8
Studiu Comparativ C&A vs Benetton - Pagina 9
Studiu Comparativ C&A vs Benetton - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Studiu Comparativ C&A vs Benetton.doc

Ai nevoie de altceva?