Studiul de marketing al produsului Decoreaza-ți casa

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1855
Mărime: 108.04KB (arhivat)
Publicat de: Ioana M.
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

I. Problema decizională

Se referă la strategia de comunicare a brandului Prin aceasta urmărim dacă trebuie să schimbăm mesajul transmis de brand , metoda prin care este transmis mesajul şi de asemenea modul în care ne influienţează schimbarea direcţiei mesajului de la părinte spre copil. Înainte de a lua o decizie trebuie să avem în vedere toţi factorii care ar putea avea un impact asupra consumatorilor. Trebuie să aflăm ce îi atrage şi cum am putea ajunge la o comunicare cat mai corectă şi eficientă

Firma noastră S.C. BE FUN S.A. doreşte să afle preferinţe clienţilor in ceea ce priveşte căile de comunicare audio-vizuale şi/sau online.

II. Obiectivele de cercetare

Etapa 1 : Obiectivul cercetării este să identificăm metodele de comunicare potrivite potenţialilor clienţi, pentru ca produsul nostru să fie promovat corespunzător. Mai concret, atâta timp cât clientul a intrat în contact cu mesajul şi îl percepe corect, atunci noi putem spune că ne-am îndeplinit obiectivele pe partea de comunicare a brandului. Aici facem referire la mijloacele mass-media precum radio ,TV ,online , reviste sau altele.

Etapa 2 : Ne propunem să aflăm „Ce impact poate avea modificarea mesajului asupra brandului”. Acest lucru ne va ajuta să determinăm care este percepţia consumatorilor asupra sloganului actual şi de asemenea vom afla dacă este necesară înlocuirea sloganului.

Etapa 3 : Dorim să aflăm cum ne influenţează schimbarea direcţiei mesajului de la părinte la copil, în alte cuvinte câtă putere de influenţa au copii asupra părinţilor când vine vorba de a achiziţiona un produs dorit de ei, şi ce sumă sunt dispuşi părinţii să acorde pentru produs.

III. Metoda cercetării

III.1. Ancheta

Pentru realizarea studiului de piaţa în cazul produsului nostru, am decis ca metodă de cercetare cea mai eficientă este ancheta stradală. Am ales această metodă deoarece necesită un timp mai redus de analiză, iar instrumentul folosit este chestionarul.

Ancheta realizată prin intermediul chestionarului reprezintă o metoda de cercetare care poate avea ca rezultat o evoluție pozitivă a punctului de vânzare, a prețului produsului dar și a caracteristicilor viitoare ale acestuia.

III.2. Instrumentul cercetării

Recoltarea informațiilor se va face prin metoda sondajului, ca formă structurata de comunicare. Tututuror subiecților le este prezentat același chestionar. Persoanele către care adresăm chestionarele sunt părinții copiilor cu vârsta cuprinsa între 6 și 12 ani, atât persoanele de sex feminin cât și de gen masculin.

Administrarea chestionarului și chestionarea persoanelor s-a facut în diferite zone ale orașului Iași, fiecărei persoane fiindu-i prezentat scopul cercetării noastre. Am ales ca acest chestionar să fie aplicat prin această metodă deoarece se poate adresa unui public larg cu scopul de a ne oferi un volum mai mare de date, acest lucru ajutându-ne la creșterea acurateții informațiilor ce vor rezulta prin prelucrearea acestora. Durata medie a completării unui chestionar a fost de 5-10 minute.

III.3. Chestionar

Bună ziua! Facem parte din departamentul de marketing al firmei S.C. BE FUN S.A. şi dorim să aplicăm un chestionar cu referire la comunicarea brandului noului nostru produs „Decorează-ţi casa”. Vă rugăm să ne acordaţi câteva momente pentru a răspunde la niste întrebări!

1. Aveţi copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi12 ani?

a) Da b) Nu

Acesta este o întrebare filtru. Dacă raspunsul este DA se trece la următoarea întrebare, dacă răspunsul este NU se încheie chestionarul.

2. Aţi auzit de jocul „Decorează-ţi casa”?

a)Da b) Nu

Această întrebare este adresată cu scopul de a capta atenția persoanei chestionate.

3. Pe o scară de la 1 la 5, cărui mijloc media acordă mai multă atenţie copilul dumneavoastră? (1-deloc, 5-foarte mult)

Preview document

Studiul de marketing al produsului Decoreaza-ți casa - Pagina 1
Studiul de marketing al produsului Decoreaza-ți casa - Pagina 2
Studiul de marketing al produsului Decoreaza-ți casa - Pagina 3
Studiul de marketing al produsului Decoreaza-ți casa - Pagina 4
Studiul de marketing al produsului Decoreaza-ți casa - Pagina 5
Studiul de marketing al produsului Decoreaza-ți casa - Pagina 6
Studiul de marketing al produsului Decoreaza-ți casa - Pagina 7
Studiul de marketing al produsului Decoreaza-ți casa - Pagina 8
Studiul de marketing al produsului Decoreaza-ți casa - Pagina 9
Studiul de marketing al produsului Decoreaza-ți casa - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Studiul de Marketing al Produsului Decoreaza-ti Casa.docx

Ai nevoie de altceva?