Suc Cappy Tempo - tehnici promoționale

Proiect
6.7/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 1305
Mărime: 13.09KB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Cappy Tempo

1. Analiza pietei

Cei mai mari jucatori pe piata locala a bauturilor racoritoare - Coca-Cola si Quadrant Amroq Beverages (QAB), îmbuteliatorul Pepsi - si-au extins portofoliile pe segmentul bauturilor necarbonatate, care are o crestere de patru ori mai mare fata de cea a sucurilor carbonatate sau a apei minerale. Piata bauturilor racoritoare este estimata la peste 500 mil. euro.

Piata bauturilor racoritoare necarbonatate din România reprezinta 9% din totalul pietei bauturilor racoritoare (fara alcool) si ocupa locul trei ca volum, dupa bauturile racoritoare carbonatate si apa. Evolutia pietei bauturilor racoritoare necarbonatate a cunoscut o dezvoltare sustinuta, în crestere cu 56 la suta, în mai 2006, fata de aceeasi luna a anului trecut (conform raportului MEMBR - mai 2006).

Alti jucatori importanti pe piata bauturilor racoritoare sunt European Drinks, La Festa, Parmalat sau Romaqua.

Povestea sucurilor Cappy se înscrie în traditia Companiei Minute Maid, înfiintata în orasul american Boston, în 1945, si recunoscuta în întreaga lume pentru ca a inventat procesul modern de fabricatie a sucurilor de fructe. Totul a început în anul 1940 când cercetatorii au indentificat o modalitate de a conserva pe timp îndelungat sucul de portocale. În anul 1960, Compania Minute Maid a devenit divizie a Companiei Coca-Cola. Astfel, expertizei Minute Maid i s-a adaugat si expertiza de peste 100 de ani a puternicei The Coca-Cola Company. .

Cappy Tempo este o bautura racoritoare necarbonatata, cu continut de suc de fructe, cu arome de fructe portocale, grapefruit, piersici, kiwi & lemon, ananas si mai nou pepene rosu si galben . Toate reprezinta combinatii de suc de fructe, cu adaos de vitamine si fara conservanti. Brandul Cappy este lider de piata, conform raportului Membr din luna mai 2006. Vânzarile Cappy au cunoscut o evolutie spectaculoasa de la an la an, cresterea anuala compusa fiind de 37%.

Consumatorii sunt din ce în ce mai interesati de un stil de viata echilibrat, activ si mereu în cautare de produse noi. Sucurile Cappy Tempo nu contin conservanti, ele fiind obtinute din fructe culese si alese cu grija. Astfel, aceste sucurile ofera sanatatea si savoarea pe care o au fructele proaspat culese, fiind potrivite în orice moment al zilei, pentru întreaga familie.

2. Obiectiv

Firma îsi propune o crestere a vânzarilor la Cappy Tempo pâna la sfârsitul anului cu un procent între 40% si 60%. Pentru a-si atinge obiectivul si-a propus sa desfasoare o campanie de promovare a marcii în perioada mai – iulie 2007 care sa creasca vânzarile cu un procent cuprins între 30 % si 50%, fata de acceasi perioada a anului trecut.

3. Strategii

Ca strategie firma are de ales una din tehnicile de promovare dintre tombola si concurs. S-a observat ca tombola duce la o crestere mai rapida a vânzarilor deoarece se adreseaza celor care cumpara efectiv produsul si duce la un consum mai ridicat de Cappy. De asemenea prin tombola se pot atrage si o parte din clientii concurentei, ispititi de premiile tombolei acestia vor încerca si se vor convinge ca este o bautura racoritoare naturala si sanatoasa care va înlocui produsele concurentei.

a. Premii

Premiile ce pot fi câstigate sunt de trei categorii: mici (244 ochelari de soare), mijlocii (30 telefoane Nokia 6681) si mari (o suma în valoare de 25.000 euro).

b. Regulament de participare:

Pentru a intra în concurs fiecare consumator trebuie sa cumpere un bax format din 4 sticle de 2 litri Cappy Tempo care are atasat un talon de participare ce va fi completat cu datele personale si introdus în urnele din spatiile special amenajate.

Promotia se desfasoara la nivelul orasului Iasi, iar urnele se vor afla în supermaketurile din aceasta zona (Kaufland, Selgross–Cash & Carry, Billa, Gmarket).

Persoanele care pot participa la concurs sunt persoanele fizice, iar numarul taloanelor este nelimitat mergând pe principiul ca mai multe taloane aduc mai multe sanse de câstig, implicit un consum mai mare .

Prima zi a tombolei va fi 1 mai anul curent; în aceeasi zi, la ora deschiderii supermarketurilor, fiecare bax de 4 sticle Cappy Tempo la 2 litri va avea in interior talonul de participare.

În aceasta perioada, zilnic, la ora 18:00 în fiecare supermarket va fi extras câte un talon, martorii vor fi clientii aflati în magazin la ora restectiva, iar câstigatorul va primi o pereche de ochelari de soare.

Taloanele vor fi apoi adunate iar la 3 iulie va avea loc extragerea finala ce consta în marele premiu de 30.000 euro si cele 30 de telefoane Nokia 6681.

Rezultatele se vor publica în ziarele locale, în ziua urmatoare (4 iulie); premiile vor fi ridicate pâna pe data de 30 august 2007.

Câstigatorii premiilor în bunuri nu le pot schimba în bani, iar organizatorul nu este raspunzator de plata taxelor, impozitelor sau a altor obligatii financiare legate de premiile oferite, cu exceptia impozitului datorat conform legii pentru veniturile obtinute din campanie.

Organizatorul nu raspunde pentru taloanele pierdute si nici pentru cele care nu sunt complete, la sfârsitul campaniei taloanele devin proprietarea organizatorului si nu mai pot fi returnate participantilor.

Preview document

Suc Cappy Tempo - tehnici promoționale - Pagina 1
Suc Cappy Tempo - tehnici promoționale - Pagina 2
Suc Cappy Tempo - tehnici promoționale - Pagina 3
Suc Cappy Tempo - tehnici promoționale - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Suc Cappy Tempo - Tehnici Promotionale.doc

Te-ar putea interesa și

Pachetul Cuplu - Cappy Tempo

Analiza pietei Cappy Tempo se incadreaza in categoria bauturilor racoritoare necarbonatate cu suc de fructe, fiind introdus si lansat pe piata...

Ai nevoie de altceva?