Tehnici promoționale - analiză preliminară a brandului UPC

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 3 fișiere: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1538
Mărime: 35.15KB (arhivat)
Publicat de: Achim Petre
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Monoranu

Extras din proiect

Compania: UPC România SA (prezentă în România din 1992)

Brand: UPC

Prezentă în România din 1992,compania UPC România a devenit numărul 1 ca urmare a achizitionării treptate a unor retele locale de comunicatii prin cablu. UPC România oferă si televiziune digitală prin satelit, precum si servicii de internet si telefonie. Compania deserveste, în acest moment, peste 1.300.000 de clienti din aproximativ 200 de orase. De când a intrat în România, în 1992, UPC a investit peste 500 milioane USD si a devenit cel mai mare investitor american din tară. UPC România este afiliată la Liberty Global, Inc UGCE este direct controlată de către United Pan Europe Comunications NV, societate constituită conform legilor Olandei, care detine 100% din capitalul social si drepturile de vot aferente. UGCE este controlată indirect de către Liberty Global Inc, care detine participări, în principal în companii de telecomunicatii precum si în companii de televiziune, cu operatiuni în principal în Europa, Asia si America. UGCE este o societate de tip holding financiar.

La începutul anului 2003, UPC România SA a fuzionat prin absorbtie cu alte sapte societăti din România (Aparatură Electronică Seltron Cluj Napoca, Diplomatic International Comimpex Focsani, Control Cable Venture Ploiesti, Somax Botosani, Selektronic Sântu Gheorghe, Portal Export-Import Cluj-Napoca, si Multicanal Holding Bucuresti). În anul 2004, UPC România a achizitionat alti doi operatori de cablu din Bacău – Eurosat si Satba - , iar în 2005, compania a preluat Conex Sat Roman. În aprilie 2006, UPC România a anuntat achizitionarea integrală a operatorului de televiziune digitală prin satelit, Focus Sat. Cea mai importantă achizitie a fost Astral Telecom, odată cu alte 13 companii, în octomdrie 2005. La 1 octombrie 2006, UPC România a anuntat finalizarea procesului de fuziune a companiei UPC România, prin absorbtie, cu societătile din grupul Astral, rezultând UPC Astral.

Sectorul serviciilor capătă o amploare din ce în ce mai mare nu numai în economiile dezvoltate, ci si în economiile în curs de dezvoltare si de tranzitie. Perioada de afirmare a marketingului serviciilor coincide cu cea în care, în economia mondială în ansamblu si în cadrul majoritătii tărilor în parte, serviciile au cunoscut o adevărată explozie.

Tendinta cresterii impetuoase a rolului serviciilor în viata socio-economică a tărilor dezvoltate este demonstrată de realitătile lumii contemporane. Evolutia s-a caracterizat printr-o crestere si o diversificare permanentă a ofertei de servicii corespunzător unei evolutii similare a nevoii de servicii.

Cresterea cererii pentru servicii are drept cauze:

- Situatia materială tot mai bună a populatiei;

- Sporirea cererii pentru serviciile de petrecere a timpului liber;

- Dezvoltarea tehnologiilor sofisticate (PC-uri, sisteme multimedia de divertisment(

Principalii consumatori de televiziune digitală prin satelit, precum si servicii de internet si telefonie UPC sunt reprezentati de elevi, studenti, oameni de afaceri si pensionari. De asemenea UPC este destinat persoanelor care au venituri medii si mari (peste 500 Ron).

Nonconsumatorii absoluti sunt reprezentati consumatorii loiali brandului concurent si de persoanele cu venituri mici (sub 500 Ron) care nu-si permit achizitionarea UPC.

Nonconsumatorii relativi sunt reprezentati de copii si de consumatorii oscilanti.

Serviciile UPC se adresează persoanelor cu venituri medii si mari, cu studii medii si superioare, fie ele de sex feminin sau masculin.

Principalii concurenti ai UPC România sunt:

-de telefonie : Orange România, Vodafone, RCS&RDS si Romtelecom;

-televiziune : , RCS&RDS si Romtelecom;

-internet : RCS&RDS si Romtelecom, Orange.

Se poate realiza si o concurentă a solutiilor, atunci când, cu aceeasi sumă de bani, cumpărătorul poate achizitiona alte servicii pentru a satisface aceeasi nevoie.

UPC România prin divizia sa dedicată solutiilor de comunicatii pentru companii UPC Business asigură cea mai eficientă solutie pentru companiile care doresc conexiuni stabile de mare viteză în mai multe locatii din tară sau în mai multe sedii din acelasi oras. Prin intermediul infrastructurii moderne si permanent îmbunătătite, compania poate dezvolta retele virtuale private, sisteme intranet si extranet, retele de telefonie privată, videoconferintă si videomonitorizare.

UPC România vine în întâmpinarea clientilor săi, oferindu-le, mai nou, încă un program îndrăgit pentru copii, pachetele, Medium si Large.

UPC oferă cele mai bune si variate programe destinate copiilor. Media box-ul digital asigură un media tv sigur, prin clasificarea programelor tv în functie de vârsta copiilor.

UPC a lansat UPC Wireless – UPC România, companie de comunicatii prin cablu a anuntat lansarea solutiei wireless, care este disponibilă atât pentru actualii abonati la internet a companiei, dar si pentru clientii noi.

O nouă extraoptiune UPC pentru convorbiri internationale – UPC România oferă clientilor rezidentiali mai multă flexibilitate introducând extraoptiuni pentru apelurile internationale.

Preview document

Tehnici promoționale - analiză preliminară a brandului UPC - Pagina 1
Tehnici promoționale - analiză preliminară a brandului UPC - Pagina 2
Tehnici promoționale - analiză preliminară a brandului UPC - Pagina 3
Tehnici promoționale - analiză preliminară a brandului UPC - Pagina 4
Tehnici promoționale - analiză preliminară a brandului UPC - Pagina 5
Tehnici promoționale - analiză preliminară a brandului UPC - Pagina 6
Tehnici promoționale - analiză preliminară a brandului UPC - Pagina 7
Tehnici promoționale - analiză preliminară a brandului UPC - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale - Analiza Preliminara a Brandului
    • Coperta.doc
    • Cuprins.doc
    • UPC.doc

Ai nevoie de altceva?