Tehnici promoționale - Expoflwers

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2729
Mărime: 299.18KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Monoranu

Extras din proiect

Deco Flora, este o firmă importatoare de plante pentru exterior și interior, din Olanda și Italia, dar și distribuitoare în România. În cei 8 ani de experientă, aceștia au participat la diverse târguri și expoziții, produsele lor fiind apreciate și admirate.

Corporate Baskets este o firmă care se ocupă cu oferirea cadourilor corporate cu diverse ocazii. Aceste cadouri sunt oferite de companii atât salariaților proprii cât și colaboratorilor, partenerilor de afaceri sau autorităților în vederea cultivării unor relații de afaceri plăcute și de durată. O parte dintre clienții acestei firme, sunt nume cunoscute, făcand parte din industriile telecom, advertising, țigarete, farma, arhitectura, energii regenerabile, financiar-bancare, food&beverage și altele.

Deco Flora împreună cu Corporate Baskets, se ocupă cu distribuirea plantelor de exterior și interior, a coșurilor și ambalajelor pentru crearea ornamentelor unice, către floraria Iris.

Romexpo S.A , lider în domeniul organizării de târguri și expoziții din România va organiza în perioada 22-25 Mai 2014 expoziția Expoflower.

”Florăria Iris două cuvinte simple cu o mulțime de înțelesuri: 4 mâini iscusite, două suflete nebune după frumosul florilor, oameni pasionați”

Nicu Dumitraşcu a fost printre primii florari ai capitalei și ai României. Nea Nicu a pus bazele unei mari florării în perioada interbelică, în anul 1970 împărtășind secretele ”florăritului”celui care avea să devină fondatorul florăriei Iris 19 ani mai târziu. Primul pas către ceea ce reprezintă astăzi florăria Iris, a fost făcut în anul 1981, când pe o stradă cu specific negustoresc din zona istorică a Bucureștiului s-a deschis un magazine mic și elegant de flori. Fondatorii au reușit să transmită pasiunea lor către angajați și clienți prin idea că o floare este binevenită la orice ocazie și oricând. Cu ajutorul celor care le-au călcat pragul, florăria Iris s-a extins, ajungând să dețină astăzi 11 magazine și un atelier de creație. Dorința florăriei de inedit și noutate pe piața florilor din România, a foast realizată prin schimbarea logo-ului și reamenajarea designului, creând un concept diferit. Pentru a pătrunde mai ușor în casele oamenilor, florăria a deschis și un magazine virtual, menit să satisfacă nevoile și dorințele clienților, fără a le mai ”fura” timpul de deplasare până la magazine.

1.1 Analiza factorilor de macomediu (PEST)

Analiza PEST, se refră la factorii politici, economici, sociali și tehnologici, care pot influența obiectivele și strategiile firmei.

Macromediul firmei Iris este reprezentat de ansamblul variabilelor și factorilor necontrolabili care pot acționa în mod indirect și pe termen lung.

1.Factori politici care influențează participarea firmei Iris la expoziție sunt diverși. Unul dintre factorii politici care înfulentează participarea la eveniment, este legat de folosirea unor metode de reciclare a materialelor folosite în cadrul amenajării standului. Legile cele mai importante sunt: reglementarea concurenţei de piaţă prin: protejarea întreprinzătorilor contra concurenţei neloiale, contra preţurilor discriminatorii în conformitate cu Legea nr.21/1996, protejarea societăţii prin reducerea poluării mediului, conservarea unor resurse, creşterea calităţii vieţii, stipulate în Legea nr. 426/2001 privind regimul deşeurilor reciclabile.

2. Factori economici

Analizând situația economica in intervalul anual 2008-2012, se observă o creștere semnificativă a CA în anul 2008 de 3,675.227. În anii 2009-2010 situația economică a fost defavorabilă, scăzând veniturile(3,109.225/2009;2,972.989/2010) și crescând cheltuielile(3,429.882/2009; 3,402.893/2010).

Preview document

Tehnici promoționale - Expoflwers - Pagina 1
Tehnici promoționale - Expoflwers - Pagina 2
Tehnici promoționale - Expoflwers - Pagina 3
Tehnici promoționale - Expoflwers - Pagina 4
Tehnici promoționale - Expoflwers - Pagina 5
Tehnici promoționale - Expoflwers - Pagina 6
Tehnici promoționale - Expoflwers - Pagina 7
Tehnici promoționale - Expoflwers - Pagina 8
Tehnici promoționale - Expoflwers - Pagina 9
Tehnici promoționale - Expoflwers - Pagina 10
Tehnici promoționale - Expoflwers - Pagina 11
Tehnici promoționale - Expoflwers - Pagina 12
Tehnici promoționale - Expoflwers - Pagina 13
Tehnici promoționale - Expoflwers - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale - Expoflwers.docx

Ai nevoie de altceva?