Vision International People Group

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 4273
Mărime: 38.95KB (arhivat)
Publicat de: Cornel Cucu
Puncte necesare: 6
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE Facultatea de Marketing

Extras din proiect

Istoric compania VISION

Iatoria companiei Vision International People Group, care a inceput in anul 1996, este formata din istoriile a sute de mii de oameni, care si-au recapatat sanatatea si au dobandit independenta financiara. Iar prima dintre aceste istorii este biografia fondatorului Companiei – Dmitry Buriak.

Geolog prin studii Dmitry Buriak a facut o cariera stalucita in calitate de antreprenor independent.Datorita abilitatilor sale remarcabile de manager, energiei vitale fenomenale si calitatilor de lider, Dmitry a creat un holding financiar- industrial pana in anul 1995. Dar, in acelas an, cariera antreprenorului de success s – a intrerupt brusc. Pe 2 iunie 1995, in timp ce era la volanul masinii, Dmitry a observat brusc niste oameni pe carosabil. Pentru a le salva viata a facut singura manevra posibila- a iesit de pe drum. Oamenii au fost salvati, dar ca urmare a acidentului de masina, el a suferit o fractura de coloana si era amenintat cu paralizia.

Dupa cateva luni, datorita vointei sale deosebite si talentului doctorilor, Dmitry a reusit sa stea din nou pe picioare si sa isi recapete in totalitate sanatatea. In acest timp a avut loc o redefinire a perceptiei sale asupra prioritatilor. Sanatatea a ocupat fara discutie primul loc. Tot atunci Dmitry a formulat noua sa filosofie de viata pentru prima data: Optiunea pentru Sanatate Completa, si de asemenea bazele viitoarei stiinte aplicate despre modul sanatos de viata – contactologia.

Creand o companie de retea, Dmitry Buriak nu a folosit doar experienta sa, dar a adus si multe idei noi. Astfel, pentru prima data in istoria managementului mondial, in paralel cu indicatorii traditionali de eficienta economica, Dmitry a introdus un indicator numit sanatatea afacerii, care a fost tratat detaliat mai tarziu in asa numitele “Sapte principii ale afacerii sanatoase”.

Astazi compania «Vision International People Group» - este una dintre cele mai mari companii de pe piaţa mondială care oferă produse pentru sănătate. Filosofia Companiei este – Opţiunea pentru o Sănătate Perfecta. Misiunea Companiei – „Noi facem afaceri sănătoase”, adică desigur, de durată, profitabile, bazate pe nevoia principala a omului – aceea de a fi sănătos. Din momentul înfiinţării sale, la 14 iulie 1996, Compania îşi îndreaptă in permanenta eforturile spre formarea unei noi culturi a sănătatii ca prioritate absolută a personalităţii umane şi a comunităţii, în general. Aceasta dictează orientarea principala a produselor cu care operează compania.

Opţiunea pentru o sănătate perfectă este o alegere personală a fiecăruia. Însă luarea acestei decizii de unul singur este un proces foarte dificil – e nevoie de ajutorul unor persoane care gândesc la fel, deoarece de foarte multe ori omul e nevoit să ia decizii în condiţiile unei blocade informaţionale nesănătoase, cum ar fi sub influenţa publicităţii agresive, care îndeamnă la consumul de tutun, alcool fast-food şi alte „produse nesănătoase”. Rezistenţa la „tirania reclamelor” este posibilă numai cu ajutorul persoanelor cu acelaşi mod de gândire, care deja au optat pentru un stil de viaţă sănătos .

Toate produsele companiei Vision se caracterizează printr-o structură optimă a compoziţiei şi o calitate înaltă constantă. Principalul partener strategic al companiei este concernul farmaceutic european de top «Arkopharma», în colaborare cu care Vision a construit în Irlanda propria fabrică, «Nutripharma».

Produsele Vision sunt realizate în strictă conformitate cu standardele internaţionale GMP, activitatea este certificată şi înregistrată la autorităţile responsabile din toate ţările in care compania îşi desfăşoară activitatea. Compania are reprezentanţe oficiale în Rusia, Ucraina, Kazahstan, Uzbekistan, Belarus, Letonia, Lituania, Ungaria, Cehia, Polonia, Bulgaria, Vietnam, Italia, Turcia, Romania si Armenia.

Produsele cu însemnul calităţii «Vision International People Group» sunt promovate pe piaţă prin metoda de distribuţie directă prin reţea de distribuitori independenţi. Această metodă de distribuţie se numeşte marketing de reţea.

Marketingul de reţea s-a născut în anii 30 ai secolului ХХ în Statele Unite ale Americii, unde Carl Renborg a înfiinţat prima companie de acest gen. Această metodă de promovare a bunurilor şi serviciilor s-a dovedit a fi atât de eficientă, încât a cunoscut repede succesul mondial. Chiar si giganţii actuali ai industriei mondiale, precum Colgate, Palmolive, Coca-Cola, Microsoft, Panasonic, Toyota au folosit metode de marketing specifice industriei marketingului de reţea.

Astăzi influenţa marketingului de reţea asupra economiei şi societăţii depăşeşte limitele simplei satisfaceri a cererii consumatorului. În prezent acesta reprezintă o alternativă interesantă sau o completare extraordinară a activităţii profesionale tradiţionale, precum şi o metodă eficientă de promovare a bunurilor şi serviciilor, care este tot mai des utilizată de companiile clasice care tind spre poziţii de lider pe piaţă.

Glosarul distribuitorului

DISTRIBUITOR (din engleză to distribute - "a distribui") - persoana care îndeplineşte rolul de a face să circule informaţia despre produse şi producerea lor (conform legii), care operează pe baza unei înţelegeri şi care recrutează noi candidaţi în reţeaua de distribuţie. Distribuitorul furnizează servicii clienţilor Companiei pentru achiziţionarea produselor Companiei, cu beneficii pentru el şi atrage în Companie noi candidaţi pentru activitatea de distribuţie. Acesta înseamnă că un distribuitor furnizează servicii şi îşi dezvoltă propria organizaţie (reţea).

SPONSOR - un distribuitor care are una sau mai multe peroane înscrise în organizaţia sa. Sponsorul are rolul de îndrumător în afacere pentru distribuitorii săi.

DISTRIBUITOR ACTIV - un distribuitor al cărui Contract este înregistrat în baza de date a Companiei şi care a făcut achiziţia minimă de calificare în timpul lunii de calificare.

DISTRIBUITOR INACTIV - un distribuitor care nu a făcut achiziţia minimă de calificare în timpul lunii de calificare.

VIP - prima calificare realizată de distribuitor în Planul de carieră Vision

ACHIZIŢIA MINIMĂ DE CALIFICARE - volum personal obligatoriu de achiziţii al distribuitorului, stabilit de Companie, care trebuie făcute lunar pentru a primi remunerarea prin comision.

RAMURA DE CALIFICARE - un grup de distribuţie cu rulaj total pe şase nivele, care este necesar pentru îndeplinirea condiţiilor de calificare VIP (3 800 CV), VIP (7 600 CV), VIP MASTER (11 400 CV).

Preview document

Vision International People Group - Pagina 1
Vision International People Group - Pagina 2
Vision International People Group - Pagina 3
Vision International People Group - Pagina 4
Vision International People Group - Pagina 5
Vision International People Group - Pagina 6
Vision International People Group - Pagina 7
Vision International People Group - Pagina 8
Vision International People Group - Pagina 9
Vision International People Group - Pagina 10
Vision International People Group - Pagina 11
Vision International People Group - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Vision International People Group.doc

Te-ar putea interesa și

Jobs and Advertising

Advertising is a form of communication used to encourage or persuade an audience (viewers, readers or listeners) to continue or take some new...

Ai nevoie de altceva?