Wrestlemania26 - proiect relații publice

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2836
Mărime: 1.89MB (arhivat)
Publicat de: Georgia Șerban
Puncte necesare: 6
Academia de Studii Economice Bucuresti Facultatea de Marketing

Extras din proiect

Wrestlingul este un sport, spectacol de origine americana, cunoscut in Statele Unite sub numele de pro wrestling (prescurtare pentru professional wrestling ).

Wrestlingul este o modalitate de divertisment care imbina luptele corp la corp cu acrobatiile si actoria. Spectacolul are la baza scenarii si intrigi menite sa tina privitorul “in priza”, iar luptele, desi au un castigator predefinit, impresioneaza prin manevrele spectaculoase pe care combatantii le afisaza in timpul acestora.

Meciurile se desfasoara in general dupa regula “one fall” (unul dintre combatanti trebuie sa isi tina adversarul cu umerii pe podea timp de trei secunde) insa in spectacolele pay-per-view pot fi intalnite o multime de alte genuri de meciuri: de la meciuri intr-o cusca de otel, pana la meciuri in care trebuie sa iti faci adversarul sa zica “I quit!” (“Renunt!”).

Wrestlemania este un eveniment tip pay-per-view de wrestling profesionist,produs de catre WWE(World Wrestling Entertainment) in fiecare an la sfarsitul lunii martie sau inceputul lunii aprilie. Este considerat piesa de rezistenta a WWE-ului,deoarece este cel mai de success si cel mai longeviv eveniment de wrestling profesionist din lume.Wrestlemania este poreclit "The Grandaddy of Them All"(bunicul tuturor), "The Grandest Stage of Them All"(cea mai grandioasa scena) si"The Showcase of the Immortals”(Vitrina nemuritorilor).

Evenimentul a avut prima data loc in 1985,iar pana in 2010,au avut loc 26 de editii.Wrestlemania 27 si Wrestlemania 28 vor avea loc in anii 2011 respectiv 2012.

Creata de patronul WWE-ului Vince Mcmahon,succesul mondial pe care l-a avut Wrestlemania a schimbat industria wrestlingului profesionist si a facut din WWE,cea mai puternica federatie de wrestling din lume.Wrestlemania a facilitat cresterea la nivelul de vedeta a multor wrestleri,cum ar fi: The Undertaker, Hulk Hogan, Bret Hart, Shawn Michaels, Steve Austin, Triple H,The Rock,si multi altii.Numeroase celebritati cum ar fi Muhammad Ali, Mr. T, Alice Cooper, Lawrence Taylor, Pamela Anderson, Mike Tyson, Donald Trump, Floyd Mayweather, Snoop Dogg au participat la Wrestlemania.Programele tv ale WWE-ului din parcursul anului,sunt create in asa fel,incat apogeul sa fie atins la Wrestlemania,aici avand loc ,meciuri pentru centuri precum si alte meciuri importante. Participarea intr-un meci Wrestlemania,si mai ales la meciul principal al evenimentului,este considerat de catre multi wresltleri si fani,ca una dintre cele mai mari realizari pe care le poate avea un wrestler profesionist.

Wrestlemania propulseaza succesul commercial mondial al WWE-ului prin media,vanzari si spectacole.Biletele pentru toate Wrestlemaniaurile produse au fost vandute in cateva minute din momentul punerii lor in vanzare.Primul Wrestlemania a avut loc in Madison Square Garden din New York City.Wrestlemania a revenit in acel loc cu editiile jubiliare Wrestlemania 10 si Wrestlemania 20. Wrestlemania 3,care a avut loc in Detroit a fost evenimentul sportiv indoor(tinut in sala),cu cei mai multi spectator in tribune,si anume 93,173 spectatori.Recordul a rezistat pana in 14 februarie 2010,cand All-Star Game-ul NBA a stability un nou record de 108,713 spectatori.Doar doua editii au fost tinute in afara SUA,ambele avand loc in Toronto,Canada,dar oricum show-ul a fost transmis in toata lumea in sistem pay-per-view.

WrestleMania XXVI a fost a 26-a editie anulala a showului pay-per-view WrestleMania,si a avut loc pe 28 martie 2010 in University of Phoenix Stadium in suburbia Phoenix din Glendale,Arizona.A fost al 4-lea WrestleMania din isotrie unde meciul principal nu a fost un meci contand pentru un titlu,acest lucru intamplandu-se ultima data la WrestleMania 11.WrestleMania 26 a fost primul WrestleMania tinut in statul Arizona si doar al 3-lea tinut in aer liber,dupa WrestleMania 9 si Wrestlemania 24.

Biletele pentru eveniment s-au pus in vanzare pe 7 noiembrie 2009.Aproximativ 885,000 oameni au comandat showul in sistem pay-per-view,aducand venituri de 39 de milioane de dolari.Aceasta cifra reprezinta o scadere fata de WrestleMania 25 unde 960,000 de oameni au achizitionat evenimentul in sistem pay-per-view.Cu o audienta in tribune de 72,219 oameni evenimentul a avut venituri de 5.8 milioane de dolari din vanzari de bilete,stabilind un nou record pentru University of Phoenix Stadium,in materie de venituri si audienta.De asemenea,Wrestlemania 26 este pe locul 3 in topul veniturilor obtinute,dupa Wrestlemania 25 si Wrestlemania 24.

Preview document

Wrestlemania26 - proiect relații publice - Pagina 1
Wrestlemania26 - proiect relații publice - Pagina 2
Wrestlemania26 - proiect relații publice - Pagina 3
Wrestlemania26 - proiect relații publice - Pagina 4
Wrestlemania26 - proiect relații publice - Pagina 5
Wrestlemania26 - proiect relații publice - Pagina 6
Wrestlemania26 - proiect relații publice - Pagina 7
Wrestlemania26 - proiect relații publice - Pagina 8
Wrestlemania26 - proiect relații publice - Pagina 9
Wrestlemania26 - proiect relații publice - Pagina 10
Wrestlemania26 - proiect relații publice - Pagina 11
Wrestlemania26 - proiect relații publice - Pagina 12
Wrestlemania26 - proiect relații publice - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • WrestleMania26 - Proiect Relatii Publice.docx

Ai nevoie de altceva?