Campania Brand-ului Hysek

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Mass Media
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 7073
Mărime: 980.14KB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

I. ANALIZA SITUAŢIEI PREZENTE

Scurtă descriere a pieţei

Produsul pe care l-am ales pentru analiza noastră este brandul elveţian de ceasuri HYSEK.

Fascinaţia exercitată asupra noastră de instrumentele de măsurare a timpului cu toate calităţile ce le sunt specifice – corectitudine, exactitate, precizie (calităţi pe care noi personal ni le-am dori atribuite de ceilalţi) – a încurajat orientarea spre acest tip de produs. Dat fiind faptul că aceste calităţi sunt asociate cu precădere cu produsele originare dintr-o ţară a căror emblemă au devenit de-a lungul timpului, nu puteam alege decât o marcă elveţiană.Toată lumea ştie că cei mai buni ceasornicari sunt elveţieni. Dacă vrei să măsori cu precizie chirurgicala timpul şi dispui de o suma destul de mare de bani, poţi cumpăra un ceas elveţian. Sunt renumiţi pentru ceea ce fac de secole. Printre ei însă se află şi câţiva ceasornicari care s-au dedicat luxului. Din ei face parte şi Hysek.

Între 2003 şi 2006 România a fost pe locul al doilea în toată Europa ca rată de creştere a pieţei ceasurilor. De la startul şi agravarea crizei financiare din Occident, România intră în rândul liferilor din industria ceasurilor, piaţa românească crescând cu 60% în 2007 faţă de 2006.

În ceea ce priveşte consumatorul român, acesta se uită la brand, la mecanism şi la raritatea ceasului, fiind dispus să plătească o sumă mare pentru un produs pe care-l consideră ca pe o investiţie. Societăţile dezvoltate au branduri, cel puţin la nivelul manufacturilor, de ceasuri de peste 150 de ani, în timp ce în România avem posibilitatea să le cumpărăm doar de aproape 20 de ani. Atunci când trăieşti înconjurat de nişte branduri şi de un anumit nivel de produse, consumul este mult mai echilibrat, constant şi, de ce nu, planificat. În schimb, la noi veniturile au venit într-un mod neaşteptat, de cele mai multe ori haotic, şi achiziţiile au fost tot aşa. Mulţi încă preferă să cumpere din străinătate ceasuri sau piese de bijuterii, motivând cu preţurile mai ridicate din România sau lipsa unor anumite modele pe piaţa de aici. Trebuie menţionată şi importanţa crucială a capitolului servicii într-o astfel de afacere. Neavând servicii competente şi complete, clienţii sunt tentaţi să cumpere din alte ţări unde aceste servicii sunt oferite.

Profilul consumatorului de ceasuri de lux este dificil de realizat. Însă, pentru că preţul ceasurilor de lux variază în funcţie de marcă, gama de produse şi diverse alte criterii, de la 1000 Euro şi până la peste 100.000 Euro, targetul îl reprezintă, în general, persoane cu venituri mari, provenind din diverse medii socio-economice, şi anume oameni de afaceri, celebrităţi din lumea sportului şi televiziunii şi membri ai elitei bucureştene. Pentru aceşti oameni, luxul înseamnă cultură, imagine, status şi brand, dar fără a fi ostentativi.

Este destul de greu să realizezi o segmentare a pieţei pe categorii, deoarece preţurile variază de la o colecţie la altă, gamele de produse fiind foarte variate. Spre exemplu, o marcă precum Timex are şi colecţii ce se încadrează în segmentul low, dar şi colecţii ce ar putea să le concureze pe cele din segmentele următoare. Segmentarea pe care am realizat-o se bazează strict pe preţurile produselor, şi nu include replici sau alte ceasuri care nu reprezintă o marcă consacrată. Trebuie menţionat şi faptul că preţul cel mai jos de la care am pornit în clasificarea nostră este 50 RON, iar preţul cel mai ridicat fiind de ordinul sutelor de mii de euro.

Segmentarea pe categorii:

PREMIUM–Rolex,Zenith,Audermas Piguet,Patek Philipe,Cartier,Longines,Omega,Tissot,

Hysek

MEDIUM:Traser,Atlantic,Seiko,Citizen,Casio,Doxa,Pierre Cardin

LOW:Concord,Timex,Ieke,Alado si altele.

Prin ce se diferenţiază segmentul premium de celelalte?

Atuurile sunt materialele de cea mai bună calitate, tehnologia de ultima generaţie, designul excepţional, prestigiul mărcii, mecanisme manufacturate, producţie limitată, toate acestea reflectându-se în preţul produsului.

Am considerat că segmentul premium, în care se încadrează şi brandul Hysek, poate fi împărţit în două categorii: luxury- premium (Rolex, Zenith, Audemars Piguet, Patheck Phillipe, Cartier, Vacheron Constantine, Breguet, Girard- Perregaux) şi regular- premium ( Longines, Omega, Tissot, Rado). Chiar dacă în ambele cazuri sunt îndeplinite cele mai ridicate cerinţe, disticţia dintre cele două categorii este dată de preţ, cu toate că şi în segmentul regular premium există colecţii care se ridică la nivelul luxury.

Am ales drept concurenţă directă pentru Hysek brandurile Longines, Omega şi Tissot din următoarele considerente:

- toate sunt mărci elveţiene de prestigiu internaţional

- au preţuri similare

- sunt asemănătoare prin design şi calitate

- au acelaşi target

SCURTĂ ISTORIE A CAMPANIILOR CONCURENTE

Un ceas de lux nu indică o altă oră decât unul obişnuit, chiar dacă se prea poate ca uneori modul de afişare să fie altul, însă un ceas de lux este un simbol al unui anumit statut.

Preview document

Campania Brand-ului Hysek - Pagina 1
Campania Brand-ului Hysek - Pagina 2
Campania Brand-ului Hysek - Pagina 3
Campania Brand-ului Hysek - Pagina 4
Campania Brand-ului Hysek - Pagina 5
Campania Brand-ului Hysek - Pagina 6
Campania Brand-ului Hysek - Pagina 7
Campania Brand-ului Hysek - Pagina 8
Campania Brand-ului Hysek - Pagina 9
Campania Brand-ului Hysek - Pagina 10
Campania Brand-ului Hysek - Pagina 11
Campania Brand-ului Hysek - Pagina 12
Campania Brand-ului Hysek - Pagina 13
Campania Brand-ului Hysek - Pagina 14
Campania Brand-ului Hysek - Pagina 15
Campania Brand-ului Hysek - Pagina 16
Campania Brand-ului Hysek - Pagina 17
Campania Brand-ului Hysek - Pagina 18
Campania Brand-ului Hysek - Pagina 19
Campania Brand-ului Hysek - Pagina 20
Campania Brand-ului Hysek - Pagina 21
Campania Brand-ului Hysek - Pagina 22
Campania Brand-ului Hysek - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Campania Brand-ului Hysek.doc

Ai nevoie de altceva?