Prosport - de la primul tipar și până în ziua de azi

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Mass Media
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 7015
Mărime: 4.00MB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Lansat pe 2 iulie 1997 de către Media Pro, Pro Sport a fost primul cotidian full color din presa românească ceea ce avea să aducă şi cel mai spectaculos ziar de sport al anilor ’90. Anul 2003 a adus pentru cei de la Ringier o nouă achiziţie şi anume cotidianul Pro Sport, însă după câteva luni de activitate, întreaga echipă demisionează, iar în iunie 2003 Dan Chiotea a fost numit redactor şef al ziarului. Baieţii s-au mişcat repede iar în 2004 ediţiile de Banat, Oltenia şi Moldova, încântau publicul. Şeful adjunct avea să fie Dan Filoti numit în aprilie 2005, dar în 11 ianuarie, anul curent, Dănuţ a făcut commeback în conducerea Pro Sport ca redactor şef. În februarie 2006 a fost lansată ediţia de Duminică în format compact.În 2007 s-a relansat ediţia electronică a ziarului www.prosport.ro. Începând din 12 ianuarie 2008 cotidianul a reintrat în portofoliul MediaPro.

ProSport a fost mereu prezenţă pe primul loc în presa românească, ei reuşind să acapareze piaţa prin titlurile lor dar şi prin calitatea conţinutului, a graficii, a design-ului, deci putem vorbi despre un produs ce satisface foarte bine nevoile clienţilor, adică nevoia de informaţii sportive ale cetăţenilor români. Strategia de marketing le-a permis să se extindă rapid în toate oraşele mari ale ţării( Bucureşti, Timişoara, Cluj etc.), şi reuşesc să folosească suplimente pe plan local, pentru atragerea publicului. Despre o strategie de vânzări putem vorbi atunci când cei de la ProSport au lansat diverse campanii naţionale şi locale cu menirea de a răsplăti cititorii fideli dar şi o metodă prin care să fidelizeze clientela. Un lucru important ! De ce ? Pentru că concurenţa este acerbă, fiind în luptă continuă cu cei de la Gazeta Sporturilor şi alte cotidiene ce ies în « lumina reflectoarelor ». Aşa au gândit cei de la Media Pro şi mai târziu cei de la Ringier care aveau să cumpere ProSport in 2003.

Cine sunt clientii ProSport de Banat ? Sunt 225.000 de timişoreni, persoane fizice şi juridice, a căror nevoie de informaţie sau de notorietate este satisfacută de acest cotidian.

Un colaj ne va arăta ce a însemnat ProSport în România pe o perioadă de 11 ani şi de ce au fost în « top10 » cele mai bine vândute cotidiene :

1997 a fost un an excelent pentru gimnastica românească. Fetele îşi reconfirmau supremaţia la Mondialele de la Lausanne, cucerind, al treilea an consecutiv, titlul pe echipe. Un aur completat cu încă trei trofee din acelaşi metal: Simona Amânar (sărituri), Gina Gogean (bârnă şi sol).

1998 - România a făcut un nou turneu final de Campionat Mondial foarte bun, reuşind să treacă de grupe după o victorie cu Anglia, 2-1. Ne-am oprit în optimi, unde Croaţia a fost o nucă prea tare.

1999 - Surpriză de proporţii: Hagi revine la naţională după ce se retrăsese cu un an în urmă. El a contribuit decisiv la victoria împotriva Ungariei, din preliminariile CE, prima din istorie!

2000 - România calificată, dar fără Piţurcă la turneul final al Europenelor, ajunge în sferturi după un succes obţinut în confruntarea cu Anglia. Ganea a înscris din penalty golul de 3-2 şi România se pregătea pentru Italia, de care avea să fie învinsă cu 2-0.

2001 - Gala Hagi, un eveniment care l-a sărbătorit pe inegalabilul căpitan. Lacrimi, prieteni, multe vedete, un stadion arhiplin, sfârşitul unei poveşti extraordinare, presărată cu goluri antologice, trofee, dezamăgiri, reveniri, frustrări, dar în care am descoperit, în principal, plăcerea de a juca fotbal.

2002 - Marele Doroftei ne-a arătat ce înseamnă eroismul în sport. Victoria sa însângerată cu Balbi, modul său de a lupta până la capăt ne-au făcut să încercăm emoţii teribile. Rocky al nostru, campionul mondial Doroftei merită toată stima.

2003 - Un an trist pentru o generaţie extrem de talentată, dar foarte controversată. România a fost egalată în ultimul minut la Copenhaga, în meciul decisiv cu Danemarca, şi a ratat calificarea la CE 2004

2004 - Olimpiada de la Atena a adus României 8 medalii de aur, 5 de argint şi 6 de bronz. Una dintre cele mai spectaculoase victorii a obţinut-o Camelia Potec, la înot 200 de metri liber, ea luând startul în finală de pe culoarul 1, considerat unul de pe care nu prea se câştigă

2005 - Calificare de prestigiu a Stelei în optimile Cupei UEFA după 0-2 şi 2-0 cu Valencia, una din marile forţe ale Europei. Steaua ne-a adus din nou fericire in suflet, după un meci fantastic, în care jucătorii au luptat pana la ultima lor picatură de energie.

Preview document

Prosport - de la primul tipar și până în ziua de azi - Pagina 1
Prosport - de la primul tipar și până în ziua de azi - Pagina 2
Prosport - de la primul tipar și până în ziua de azi - Pagina 3
Prosport - de la primul tipar și până în ziua de azi - Pagina 4
Prosport - de la primul tipar și până în ziua de azi - Pagina 5
Prosport - de la primul tipar și până în ziua de azi - Pagina 6
Prosport - de la primul tipar și până în ziua de azi - Pagina 7
Prosport - de la primul tipar și până în ziua de azi - Pagina 8
Prosport - de la primul tipar și până în ziua de azi - Pagina 9
Prosport - de la primul tipar și până în ziua de azi - Pagina 10
Prosport - de la primul tipar și până în ziua de azi - Pagina 11
Prosport - de la primul tipar și până în ziua de azi - Pagina 12
Prosport - de la primul tipar și până în ziua de azi - Pagina 13
Prosport - de la primul tipar și până în ziua de azi - Pagina 14
Prosport - de la primul tipar și până în ziua de azi - Pagina 15
Prosport - de la primul tipar și până în ziua de azi - Pagina 16
Prosport - de la primul tipar și până în ziua de azi - Pagina 17
Prosport - de la primul tipar și până în ziua de azi - Pagina 18
Prosport - de la primul tipar și până în ziua de azi - Pagina 19
Prosport - de la primul tipar și până în ziua de azi - Pagina 20
Prosport - de la primul tipar și până în ziua de azi - Pagina 21
Prosport - de la primul tipar și până în ziua de azi - Pagina 22
Prosport - de la primul tipar și până în ziua de azi - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Prosport - De la Primul Tipar si Pana in Ziua de Azi.doc

Ai nevoie de altceva?