Caiet practică TMG Titan

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Mecanică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 3807
Mărime: 885.19KB (arhivat)
Publicat de: Trandafir Balint
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Turdeanu
Este un caiet de practica pentru anul VI. Practica s-a efectuat in cadrul "Titan Masini Grele". A fost predat in cadrul facultatii IMST catedra TCM

Extras din proiect

Caiet practica: Titan TMG

Proiectanţi şi producători de maşini-unelte grele şi echipamente de vulcanizat cauciuc (prese) de cea mai bună calitate. Firmele care fac parte din grupul nostru sunt lideri în proiectarea şi construcţia de maşini-unelte: strunguri carusel, maşini de alezat şi frezat orizontale, freze şi strunguri cu portal, piese de schimb. Vă invităm să vizitaţi site-ul nostru www.titan-tmg.com/index.php?lang=rom pentru a afla informaţii detaliate despre produsele şi serviciile noastre, a face un tur în principalele noastre uzine şi pentru a lua legătura cu noi.

Titan TMG Machine Tool, Inc. North America

Este avanpostul nord-american al Grupului YARED pentru fabricarea şi vânzarea de maşini-unelte. Birourile administrative şi de asistenţă tehnică se găsesc la Akron, Ohio. Vânzarea este asigurată de specialişti cu experienţă (directori regionali de vânzări) repartizaţi pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii. Serviciile de fabricare pe bază de contract sunt prestate în mod direct. Maşinile-unelte sunt vândute prin intermediul distribuitorilor locali care deţin exclusivitate. Vă rugăm să luaţi legătura cu biroul central din Akron pentru a afla care este distribuitorul din zona dumneavoastră.

Titan TMG Machine Tools Worldwide

Are sediul la Paris - Franţa şi se ocupă de toate pieţele unde sunt furnizate servicii de fabricaţie pe bază de contract şi maşini-unelte Titan TMG, cu excepţia pieţelor din America de Nord. Vânzarea este asigurată prin directorii regionali de vânzări. Serviciile de fabricare pe bază de contract sunt prestate în mod direct. Maşinile-unelte sunt vândute direct sau prin intermediul distribuitorilor care nu au exclusivitate sau a agenţilor. Vă rugăm să contactaţi biroul din Paris pentru a afla numele directorului regional de vânzări care se ocupă de zona dumneavoastră, cu excepţia zonelor din America de Nord.

Turul fabricii

Timp de circa 40 de ani, Titan Masini Grele (TMG) a reprezentat cel mai înalt nivel al tehnologiei industriei românesti de constructii de masini-unelte, cunoscuta si respectata în întreaga lume. Expertii care activeaza în familia firmelor care fac parte din YARED GROUP si-au pus cunostintele si aptitudinile în serviciul progresului TMG. Din 1997 – dupa privatizare - si pâna în prezent, sase firme românesti independente s-au reunit într-o singura societate de mare performanta, care reprezinta o adevarata valoare pentru clienti. Pe suprafata de circa 60.000 metri patrati a TMG se gasesc atât spatii de productie pentru constructii sudate si tratament termic, prelucrare si montaj, cât si spatii pentru birourile de proiectare, controlul calitatii si administratie. TMG reprezinta centrul de fabricare a produselor proprietate a YARED GROUP(masinile-unelte de la Titan TMG si masinile pentru vulcanizarea cauciucului de la McNeil & NRM), asigurând în acelasi timp clientilor din lumea întreaga servicii de mare valoare în domeniul constructiilor de masini.

Constructii sudate si tratament termic:

In vastul atelier de sudura al TMG se pot efectua operatii de sudura prin aplicarea procedeelor WIG(sudura cu arc electric cu electrod de wolfram în argon), MIG, lipire, sudura sub flux electroconducator si sudura cu aliaj de argint. Avem posibilitatea de a realiza suduri (cu preîncalzire sau la rece) ale unor piese de pâna la 20 de tone, facute din diverse materiale, inclusiv aluminiu, materiale inoxidabile sau combinatii de material inoxidabil si bronz. Sudorii nostri, certificati de Lloyd’s, folosesc un echipament modern, fabricat de firme de renume. Echipamentul auxiliar contine pozitionere si o masa de decupaj cu oxi-gaz, cu echipament CNC, care poate taia table de dimensiuni pâna la 3000 x 8000 mm si o grosime de pâna la 480 mm. Atelierul nostru de tratament termic poate efectua tratamente sub atmosfera controlata, calire cu flacara, calire prin curenti de inductie, tratamente prin nitrurare si criogenie.

Prelucrare:

TMG utilizeaza în permanenta mai mult de 280 masini-unelte diferite : strunguri carusel, inclusiv cu CNC, masini de gaurit în coordonate, masini pentru frezat si rectificat roti dintate, masini de gaurit adânc, centre de prelucrare, masini de alezat si frezat orizontale de pâna la 200 mm diametrul brosei, cu CNC, si freze longitudinale de dimensiuni mari.Aceasta diversitate ne da posibilitatea de a rezolva cu usurinta propriile necesitati de productie si de a executa prelucrari complexe pentru diversi clienti, respectând cerintele beneficiarilor în ceea ce priveste calitatea produselor.

Montaj:

TMG îsi îmbogateste în permanenta experienta, deja impresionanta, în montajul electric, mecanic si hidraulic. Am fabricat si am montat sute de masini pentru prelucrarea metalului si pentru industria de prelucrare a cauciucului. Masinile realizate sunt expediate direct din uzina noastra catre cele mai cunoscute fabrici din lumea întreaga. Experienta noastra în domeniul electric ne permite sa realizam proiectarea hard + soft si executia echipamentelor, inclusiv implementarea si programarea celor mai performante echipamente CNC si PLC fabricate de G.E.Fanuc, Siemens, Heidenhain, Fagor si Allen Bradley. Proiectarea si montajul comenzilor hidraulice si pneumatice include componente de la Parker, Vickers, Rexroth si de la alti furnizori de renume mondial. Montajul final are loc în atelierele noastre specializate, cu o suprafata de 100.000 metri patrati, echipate cu cinci macarale de 15 tone si trei macarale de 50 tone, cu o înaltime de pâna la 12 metri sub cârlig.

Calitate:

Atunci când este vorba de fabricarea unui produs conform prevederilor contractului, clientul este acela care dicteaza asupra calitatii. Dumneavoastra ne puneti la dispozitie desenele sau specificatiile tehnice, noi fabricam exact piesa sau masina ceruta ! Experienta noastra în fabricarea pieselor dificile este rezultatul direct al activitatii noastre de producatori de echipamente originale (OEM), de masini-unelte de mare precizie. Am obtinut certificatul ISO 9001, avem propriul departament de proiectare unde se utilizeaza programe performante : AUTOCAD 2000, ANSYS, etc., avem propriul nostru laborator metalurgic, folosim programarea pe baza de calculator, iar personalul nostru de asigurare a calitatii actioneaza în întreaga uzina. Fabricam ceea ce doriti, în momentul când doriti acest lucru !

Premiera Europeana

In data de 9 mai 2002, la ora 10 a.m., la sediul sau din BUCURESTI, Bd.BASARABIA no.250, sector 3, Titan TMG a prezentat una dintre cele mai mari masini construite vreodata în Europa, o masina complexa , rezultata ca o combinatie între o masina de frezat speciala care utilizeaza un system Gantry si un strung carusel cu platou Ø 5000, realizând operatiile specifice celor doua masini. Suntem mândri ca aceasta masina, purtând inscriptia “Fabricat în România” si fiind în conformitate cu cerintele Standardelor Comunitatii Europene, a fost lansata cu ocazia Zilei Europei. Aceasta masina speciala, proiectata si fabricata de catre Titan TMG pentru clientul francez SOTRALENTZ Metal Industries, cuprinde urmatoarele subansamble:

• Mese fixe,

• Batiuri de gantry,

• Sanii sub montantul stâng si cel drept,

• Gantry,

• Traversa mobila,

• Cap de frezare vertical,

• Doua capete de lucru laterale,

• Batiu si platou pentru strungul carusel model SC 50/80.

Preview document

Caiet practică TMG Titan - Pagina 1
Caiet practică TMG Titan - Pagina 2
Caiet practică TMG Titan - Pagina 3
Caiet practică TMG Titan - Pagina 4
Caiet practică TMG Titan - Pagina 5
Caiet practică TMG Titan - Pagina 6
Caiet practică TMG Titan - Pagina 7
Caiet practică TMG Titan - Pagina 8
Caiet practică TMG Titan - Pagina 9
Caiet practică TMG Titan - Pagina 10
Caiet practică TMG Titan - Pagina 11
Caiet practică TMG Titan - Pagina 12
Caiet practică TMG Titan - Pagina 13
Caiet practică TMG Titan - Pagina 14
Caiet practică TMG Titan - Pagina 15
Caiet practică TMG Titan - Pagina 16
Caiet practică TMG Titan - Pagina 17
Caiet practică TMG Titan - Pagina 18
Caiet practică TMG Titan - Pagina 19
Caiet practică TMG Titan - Pagina 20
Caiet practică TMG Titan - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Caiet Practica TMG Titan.doc

Alții au mai descărcat și

Proiectarea procesului tehnologic și matriță sau ștanță pentru o piesă cilindrică

Sa se proiecteze procesul tehnologic si stanta sau matrita pentru obtinerea piesei din figura 1. Materialul utilizat este TDA3 ( tabla decapata...

Ai nevoie de altceva?