Instruirea introductiv generală a angajaților SC Continental AP Timișoara

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Mecanică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3924
Mărime: 29.12KB (arhivat)
Publicat de: Achim Alecu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Tulcan Liliana
UNIVERSITATEA “POLITEHNICA” DIN TIMISOARA FACULTATEA DE MECANICĂ CATEDRA DE TEHNOLOGIE MECANICĂ SPECIALIZARE MASTER: INGINERIA RELATIILOR DE MUNCĂ, SECURITATE SI SĂNĂTATE ÎN MUNCĂ

Extras din proiect

Descrierea firmei

Timisoara- 01 Iunie 2007 - Timisoara, 1 Iunie 2007. Astăzi 1 iunie 2007, cea mai moderna fabrica de anvelope pentru autoturisme a concernului Continental AG din Europa, sarbătoreste producerea a 50 de milioane de anvelope la Timisoara, marcând simbolic progresul sustinut si succesul investitiei în România.

Fabrica de anvelope Continental din Timisoara produce anvelope de 13', 14', 15' si 16' (toli) cu simboluri de viteza pâna la rata V - 240 km/h pentru piata de anvelope de schimb si pentru majoritatea producătorilor de automobile de pe piata din Europa.

S.C. Continental AP S.R.L. a fost fondată în anul 1998 si a început productia în serie la 20 octombrie 2000, data ce coincide cu inaugurarea oficială a investitiei. Fabrica se întinde pe o suprafată de 167.000 m² si dispune de utilaje ultramoderne pentru producerea anvelopelor pentru autoturisme.

În mai putin de 7 ani de productie în Timisoara, cu investitii totale ce depăsesc 170 de milioane de euro, a ajuns să producă zilnic până la 40.000 de anvelope si astăzi sărbătoreste anvelopa cu numarul 50 de milioane.

Acest succes continu a fost posibil doar cu sprijinul angajatilor, al partenerilor si al autoritătilor locale, cărora doresc să le multumesc pentru bună colaborare,' declară Martin Kleinbrod, directorul general al Continental AP - care este în Timisoara de la începutul proiectului.

Volumul productiei fabricii a crescut constant, de la 10 milioane de anvelope în anul 2001, la un volum de peste 10 milioane de anvelope în anul 2006.

De asemenea, personalul a crescut de la 200 de angajati în anul 2000, la 1100 de angajati în 2007. Pentru anul 2007 se estimează o productie de aproximativ 13 milioane de anvelope, iar în anii următori, capacitatea de productie se va extinde semnificativ.

Continental AP este un partener activ al comunitatii locale, sprijinind constant proiecte din domeniul educational, social, cultural sau sportiv. Astfel, Continental AP este partener al Universitătii Politehnice Timisoara înca din anul 2000, cu care a initiat un studiu de masterat în Tehnologia cauciucului, oferind studentilor de la facultătile de mecanică, electrotehnica si chimie industrială posibilitatea de a se specializa într-un domeniu de succes al industriei automotive. 'Succesul nostru aici se datoreaza angajatilor nostri, de aceea oferim constant locuri de munca remunerate competitiv, atât pentru muncitori, cât si pentru ingineri' subliniază Kleinbrod.

De asemenea, Continental AP sprijină organizatii studentesti si oferă studentilor posibilitatea de a dobândi experienta prin proiecte de practică, training-uri si sansa unei cariere internationale în domenii cum ar fi: cercetare si dezvoltare, proiectare, productia anvelopelor, aprovizionare, controlling sau marketing si vânzări.

Continental AP îsi desfăsoara activitatea protejând mediul înconjurator, aliniându-si permanent productia, calitatea si performantele produselor la cerintele de sigurantă internationale.

Ca dovada a procupării pentru un proces de productie cât mai nepoluant, compania a implementat înca din aprilie 2001 un sistem de management de mediu în conformitate cu doua dintre cele mai importante standarde: ISO 14001 si EMAS - Environmental Management Audit System.

În ceea ce priveste calitatea, fabrica a obtinut certificatul de calitate ISO 9001(2002) si în decembrie 2003 a implementat certificatul de calitate ISO TS 16949, la fel ca si celelalte fabrici ale concernului.

În România, Continental AG a investit peste 250 de milioane de euro, este prezent cu trei divizii ale concernului, detine 6 fabrici - la Timisoara, Sibiu, Carei si Arad, un centru de inginerie la Sibiu, un joint-venture la Slatina, un centru de distributie Est-European de anvelope la Sacalaz si a creat peste 3000 de locuri de munca.

Concernul multinational Continental AG cu sediul la Hanovra, Germania, este partener si furnizor mondial de sisteme de frâna, componente pentru mecanismele de rulare, electronica pentru vehicule, anvelope si elastomeri tehnici pentru industria automobilelor. În anul 2006 a realizat o cifra de afaceri de 14,9 miliarde de euro si are pe plan mondial aproximativ 87.000 de angajati.

Introducere:

Legislatia aplicabila în România, transpune directivele europene în domeniul securitătii si sanătătii în muncă si stabileste principii generale referitoare la prevenirea riscurilor profesionale, protectia sănătătii si securitatea lucrătorilor, eliminarea factorilor de risc si accidentare, informarea, consultarea, participarea echilibrată potrivit legii, instruirea lucratorilor si a reprezentantilor lor, precum si directiile generale pentru implementarea acestor principii.

Preview document

Instruirea introductiv generală a angajaților SC Continental AP Timișoara - Pagina 1
Instruirea introductiv generală a angajaților SC Continental AP Timișoara - Pagina 2
Instruirea introductiv generală a angajaților SC Continental AP Timișoara - Pagina 3
Instruirea introductiv generală a angajaților SC Continental AP Timișoara - Pagina 4
Instruirea introductiv generală a angajaților SC Continental AP Timișoara - Pagina 5
Instruirea introductiv generală a angajaților SC Continental AP Timișoara - Pagina 6
Instruirea introductiv generală a angajaților SC Continental AP Timișoara - Pagina 7
Instruirea introductiv generală a angajaților SC Continental AP Timișoara - Pagina 8
Instruirea introductiv generală a angajaților SC Continental AP Timișoara - Pagina 9
Instruirea introductiv generală a angajaților SC Continental AP Timișoara - Pagina 10
Instruirea introductiv generală a angajaților SC Continental AP Timișoara - Pagina 11
Instruirea introductiv generală a angajaților SC Continental AP Timișoara - Pagina 12
Instruirea introductiv generală a angajaților SC Continental AP Timișoara - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Instruirea Introductiv Generala a Angajatilor SC Continental AP Timisoara.doc

Alții au mai descărcat și

Proiectarea procesului tehnologic și matriță sau ștanță pentru o piesă cilindrică

Sa se proiecteze procesul tehnologic si stanta sau matrita pentru obtinerea piesei din figura 1. Materialul utilizat este TDA3 ( tabla decapata...

Ai nevoie de altceva?