Lucrare Grafo-analitică la Creativitatea Tehnică

Proiect
1/10 (1 vot)
Domeniu: Mecanică
Conține 3 fișiere: docx
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 2696
Mărime: 302.49KB (arhivat)
Publicat de: Irinel Vișan
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ciobanu Oleg
Documentul dat este o Lucrare grafo-analitică la disciplina ,,Creativitatea Tehnică" MINISTERUL EDUCAȚIEI AL REPULICII MOLDOVA Universitatea Tehnică a Moldovei Facultatea: ,, Inginerie, Mecanică Industrială și Transporturi’’ Departamentul: ,,Bazele proiectării mașinilor’’

Cuprins

  1. Introducere. 2
  2. 1.Analiza analogilor. 3
  3. 1.1 Automobil-refrigerator, B.I. nr. 2320500 RU.3
  4. 1.2 Dispozitiv de refrigerare sau refrigerator B.I nr. 2426040 RU.4
  5. 1.3 Refrigerator B.I. nr. 2369 RU.4
  6. 1.4 Autocisterna-refrigerator B.I. nr. 97306 RU.5
  7. 1.5 Transportor-refrigerator B.I. nr.94015044 RU.5
  8. 2. Descrierea propunerii de invenție.6

Extras din proiect

INTRODUCERE

Containerul-refrigerator este un container intermodal utilizat în transportul de mărfuri sensibile la temperatură.

În timp ce o instalatie frigorifica are o unitate de refrigerare integrala, containerele-refrigeratoare se bazează pe sursa de alimentare externă, de la punctele de energie electrică. Ele sunt transportate pe drum pe o remorcă în care poate fi alimentate de la generatorul diesel, care se ataseaza la container în timpul parcursului rutier. Containerele frigorifice sunt capabile să controleze domenii de temperatură între plus și minus 25 de grade Celsius.

Unele containere-frigorifice sunt echipate cu un sistem de răcire cu apă, care poate fi folosit în cazul în care containerul-frigorific este stocat sub punte pe o navă, fără ventilație adecvată pentru a îndepărta căldura generată. Sistemele de racire cu apa sunt scumpe. Navele moderne se bazează mai mult pe ventilație de eliminare a căldurii din marfă, iar utilizarea sistemelor de răcire a apei este în scădere.

Containerele-frigorifice sunt destinate transportului de mărfuri perisabile la temperaturi specifice. Ele diferă de la cele mai simple, progresind la cele termoizolate și ventilate, utilizate în mod obișnuit pentru transportul de fructe, unele dintre acestea sunt dotate cu aparate de racire. Containerele pot fi răcite cu gheață, echipate cu o varietate de instalatii frigorifice, cu sisteme acționate de motoare diesel, sau utilizează dioxid de carbon (fie gheață uscată sau în formă lichidă) ca agent de răcire. Cele mai multe dintre distanțe lungi de transport frigorific se face în camioane articulate de tragere a semi-remorcilor frigorifice .

Impactul societății asupra containerelor frigorifice este vastă, si permite consumatorilor din toată lumea să se bucure de produse proaspete din multe alte părți ale lumii în orice moment al anului.

1. Analiza analogilor

1.1 Automobil-refrigerator, B.I. nr. 2320500 RU

Invenția se referă la un vehicul pentru transportul de mărfuri refrigerate, în special la frigider-auto. Frigiderul-auto include un șasiu cu un motor cu ardere internă, un organ izolat cu o unitate de congelare și de refrigerare, caracterizat prin aceea că are o instalație GPL de absorbție. Instalația frigorifică conține un schimbător de căldură gazos, generatoare, redresor, condensator, vaporizator, termosifon, schimbător de căldură lichid, rezervor absorbant, bobina de absorbție, tub capilar, tub pentru evacuarea vaporilor, țevi exterioare și interioare ale schimbătorului de căldură, cilindru absorbant, arzător cu gaz, repartizator, supapă de pornire, un dispozitiv de aprindere. Țevile termosifonului de refrigerare sunt plasate în schimbătorul de căldură, situat între ferestrele de evacuare și colectorul de evacuare al motorului cu ardere internă, cu posibilitatea de încălzire pe termosifon dispuse în schimbătorul de căldură. Traductorii de temperatură, instalați în schimbătorul de căldură și corpul izotermic, sunt conectate la microprocesorul de control cu moduri de program de funcționare a unității de refrigerare.

Invenția permite de a reduce consumul total de energie al frigiderului auto si de a menține parametrii de temperatură setați in vehiculul izoterm.

Bibliografie

[1] Automobil-refrigerator, B.I. nr. 2320500 RU

[2] Dispozitiv de refrigerare sau refrigerator B.I nr. 2426040 RU

Preview document

Lucrare Grafo-analitică la Creativitatea Tehnică - Pagina 1
Lucrare Grafo-analitică la Creativitatea Tehnică - Pagina 2
Lucrare Grafo-analitică la Creativitatea Tehnică - Pagina 3
Lucrare Grafo-analitică la Creativitatea Tehnică - Pagina 4
Lucrare Grafo-analitică la Creativitatea Tehnică - Pagina 5
Lucrare Grafo-analitică la Creativitatea Tehnică - Pagina 6
Lucrare Grafo-analitică la Creativitatea Tehnică - Pagina 7
Lucrare Grafo-analitică la Creativitatea Tehnică - Pagina 8
Lucrare Grafo-analitică la Creativitatea Tehnică - Pagina 9
Lucrare Grafo-analitică la Creativitatea Tehnică - Pagina 10
Lucrare Grafo-analitică la Creativitatea Tehnică - Pagina 11
Lucrare Grafo-analitică la Creativitatea Tehnică - Pagina 12
Lucrare Grafo-analitică la Creativitatea Tehnică - Pagina 13
Lucrare Grafo-analitică la Creativitatea Tehnică - Pagina 14
Lucrare Grafo-analitică la Creativitatea Tehnică - Pagina 15
Lucrare Grafo-analitică la Creativitatea Tehnică - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • ct lucrare.docx
  • descrierea brevetului.docx
  • Foaie de titlu ct.docx

Alții au mai descărcat și

Proiectarea procesului tehnologic și matriță sau ștanță pentru o piesă cilindrică

Sa se proiecteze procesul tehnologic si stanta sau matrita pentru obtinerea piesei din figura 1. Materialul utilizat este TDA3 ( tabla decapata...

Ai nevoie de altceva?