Managementul Proiectelor

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Mecanică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 2669
Mărime: 149.35KB (arhivat)
Publicat de: Bratu N.
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lector dr. ing. Melnic Lucia
calcul pe 2 repere

Extras din proiect

INTRODUCERE

Toate activităţile organizate şi conduse de oameni au la bază proiecte. Natura proiectelor s-a schimbat în mod evident comparativ cu realizările planurilor şi construcţiilor din antichitate şi atât timp cât va exista omenirea, vor exista şi proiecte de dimensiuni impresionante.

Managementul proiectelor a apărut ca un instrument de planificare, coordonare, realizare şi control al activităţilor complexe din proiectele industriale, comerciale, sociale, culturale şi politice moderne.

Orice activitate modernă este privită ca un proiect modern, cu un caracter complex, care impune o viziune nouă începând cu analiza necesităţilor proiectului şi terminând cu reutilizarea eficientă a rezultatelor proiectului. Presiunile sistemului globalizat economic şi politic concurenţial al lumii industrializate, competitivitatea dintre producători, un respect mai mare pentru valoarea, respectiv bunăstarea celor care formează forţa de muncă a proiectului şi implicit pentru costul acestei forţe de muncă au dus la dezvoltarea de noi tehnici de management de proiect. Primul care furnizează ceea ce clientul doreşte este câştigator şi va supravieţui în cadrul acestui sistem concurenţial. Soluţia este realizarea de proiecte performante cu un management de proiect performant. O afacere performantă înseamnă o investiţie într-un proiect performant, cu activităţi previzibile şi planificate.

Principala caracteristică definitorie a unui proiect este noutatea sa. Un proiect este un pas în necunoscut, pândit de riscuri şi incertitudini. Nu există două proiecte perfect identice şi chiar un proiect care se repetă va fi de fiecare dată diferit într-unul sau mai multe din aspectele sale comerciale, administrative, sociale, politice sau fizice. Proiectul este proces nerepetitiv care realizeazã o cantitate nouă, unicat, bine definită, in cadrul unor organizaţii specializate.

Managementul proiectului are drept obiectiv realizarea unui produs / serviciu care să corespundă necesităţilor exprimate întrucât nu se poate produce orice pentru a vinde, nu se vinde decât ceea ce clientul / utilizatorul doreşte.

Managementul proiectelor impune planificarea, organizarea, monitorizarea şi controlul tuturor aspectelor unui proiect şi motivarea tuturor celor implicati pentru a realiza în siguraţă obiectivele proiectului, în limita timpului, costului şi criteriilor de performanţa stabilite.

1. DATE INIŢIALE

Tema de proiect

Programarea şi conducerea producţiei pentru fabricarea unui set de două repere T1 şi T4, ce se execută simultan in condiţii de resurse limitate şi date impuse, din componenţa produsului grup hydraulic.

Condiţii generale

Beneficiar - SC. . SRL.

Executant - Universitatea Ovidius Constanţa, ., AR. 3 ,

Volum de producţie - 800 buc./an

Cadru legislativ - Contractual

Condiţii şi termene de livrare - Contractual sa stabilit că , produsul va livrat la beneficiar în ultima săptămână a fiecărui trimestru în următoarea cantitate :

Trimestrul I - 180 buc.

Trimestrul II - 220 buc.

Trimestrul III - 220 buc.

Trimestrul IV - 180 buc.

În realizarea planului de producţie director se va ţine seama de faptul că perioada de asamblare a reperelor este de două săptămâni.

2. ANALIZA PROIECTULUI DE PRODUCŢIE

2.1 Structura de dezagregare a produsului (SDP)

Produsul acestui proiect este constituit din cele două repere, executate şi livrate beneficicarului la termenele stabilite.

Pentru fiecare reper în parte se elaborează o tehnologie de prelucrare, compatibilă cu resursele existente în cadrul societăţii.

Resursele sunt de tipul om-maşină şi limitate. Astfel, in atelierul de producţie al Universităţii se găsesc maşini-unelte, de diferite tipuri , în câte un singur exemplar din fiecare tip.

Lansarea în fabricaţie a celor două repere se face simultan , pe resursele existente, pentru a obţine un grad de util

Preview document

Managementul Proiectelor - Pagina 1
Managementul Proiectelor - Pagina 2
Managementul Proiectelor - Pagina 3
Managementul Proiectelor - Pagina 4
Managementul Proiectelor - Pagina 5
Managementul Proiectelor - Pagina 6
Managementul Proiectelor - Pagina 7
Managementul Proiectelor - Pagina 8
Managementul Proiectelor - Pagina 9
Managementul Proiectelor - Pagina 10
Managementul Proiectelor - Pagina 11
Managementul Proiectelor - Pagina 12
Managementul Proiectelor - Pagina 13
Managementul Proiectelor - Pagina 14
Managementul Proiectelor - Pagina 15
Managementul Proiectelor - Pagina 16
Managementul Proiectelor - Pagina 17
Managementul Proiectelor - Pagina 18
Managementul Proiectelor - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Managementul Proiectelor.doc

Te-ar putea interesa și

Aplicarea Managementului Proiectelor pentru Îmbunătățirea Activității de Transport

1. Introducere Dezvoltarea economică deosebită a tuturor ţărilor europene - în a doua jumătate a secolului al XX-lea - precum şi inevitabila...

Comunicarea în Managementul Proiectelor

ARGUMENT Lucrarea de faţă doreşte să prezinte elementele comunicării în managementul proiectelor, tipurile acesteia, necesităţile care au dus la...

Managementul calității proiectelor - studiu de caz pe măsura 3.1

INTRODUCERE Managementul proiectelor, ca idee, datează de foarte mult timp Dacă ar fi să ne gândim la toate lucrurile care s-au realizat în...

Influențe organizaționale asupra managementului de proiecte

ÎNTRODUCERE Actualitatea temei. Afirmaţia că viitorul aparţine organizaţiilor orientate pe proiecte nu constituie o exagerare. Flexibilitatea şi...

Management Sanitar

Capitolul 1 ASPECTE PRIVIND CONCEPTUL DE MANAGEMENT 1.1. Etimologia conceptului de management Folosit iniţial în ţările anglo-saxone, conceptul...

Posibilități de Perfecționare a Managementului Proiectelor de Construcții

1. Utilizarea metodei de diagnosticare şi perfecţionare a managementului proiectelor MProPerf Pe baza experienţei dobândite prin realizarea...

Managementul Proiectelor

I. Ciclul de viata al proiectului 1. Programarea • Se stabilesc liniile directoare si principiile de cooperare a UE cu o anumita tara. • Se...

Managementul Proiectelor în Activitățile financiar-contabile

Introducere Cadrul de lucru este un teren de 100 x 80 m patrati pe care proprietarul vrea o piscina de10x10 m pe proprietatea sa. Scopul consta...

Ai nevoie de altceva?