Prototipizare rapidă - lampă de birou

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Mecanică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2127
Mărime: 729.75KB (arhivat)
Publicat de: Safina Păduraru
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Principiul injectarii

Prelucrarea prin injectie este cel mai larg procedeu industrial de obtinere a articolelor din materiale plastice. Aplicatile sale sunt de o mare diversitate iar produsele variaza de la piese mari, cum sunt cele folosite in industria automobilelor (spoilere, borduri de interior), la obiecte mult mai mici, ca de exemplu componente electromecanice(comutatoare electrice sau intrerupatoare).Un avantaj major al acestei tehnologiei este capacitatea de a obtine forme complexe cu o productivitate ridicata.

Prelucrarea prin injectie reprezinta procesul tehnologic prin care materialul plastic,adus in stare de curgere prin actiunea caldurii,este introdus, sub presiune, in cavitatea unei matrite (cuib) unde are loc racirea si solidificarea lui. Odata cu injectarea fortei de presare, materialul racit pastreaza forma cavitatii interioare a matritei in care a fost injectat si din care, dupa un anumit timp poate fi indepartat.

Procesul de injectare este un fenomen ciclic, fiecare ciclu cuprinde urmatoarele etape:

-alimentarea cu material (dozarea);

-incalzirea si topirea materialului in cilindrul masinii;

-inchiderea matritei;

-introducrea materialului topit sub presiune in matrita;

-solidificarea si racirea materialului din matrita;

-deschiderea matritei;

-eliminarea piesei injectate din matrita.

Realizarea prin injectare a unei piese poate fi urmarita in figura 5.1. Materialul, sub forma de granule se introduce in palnia de alimentare 8, de unde cade in cilindrul de injectare 5. Materialul plastic ajuns in cilindrul de injectare este transportat catre melcul 7, In timpul miscarii de rotatie, spre capul cilindrului, unde se gaseste duza de injectare 4.

Miscarea de rotatie a melcului se realizeaza cu ajutorul sistemului de angregare 9. In timpul transportului granulele ajung in stare de topitura ca urmare a frecaririlor, precurm si a incalzirii dintre corpurile de incalzire 6.

Materialul plastic topit este impins sub presiune in matrita de injecatat 2, de catre melcul 7, ca urmare a presiunii exercitate se sistemul de actionare 10.

Schema de principiu a injectarii: l-platou mobil; 2-matriti; 3-platou fix;4-duza masinii;5-cilindru;6-corp de incalzire;7-melc;8-palnie de alimentare; 9-sistem de antrenare in miscarea de ratatie; 10-sistem de actionare in miscarea de translatie.

Dupa solidificarea si incalzirea materialului in matrita, platoul mobil al masinii de injectat se indeparteaza de p1atoul fix 3. Astfe1matrita se deschide si ca urmare a actionarii sistemului de aruncare al matritei, piesa injectata 11 este aruncata din matrita.

Preview document

Prototipizare rapidă - lampă de birou - Pagina 1
Prototipizare rapidă - lampă de birou - Pagina 2
Prototipizare rapidă - lampă de birou - Pagina 3
Prototipizare rapidă - lampă de birou - Pagina 4
Prototipizare rapidă - lampă de birou - Pagina 5
Prototipizare rapidă - lampă de birou - Pagina 6
Prototipizare rapidă - lampă de birou - Pagina 7
Prototipizare rapidă - lampă de birou - Pagina 8
Prototipizare rapidă - lampă de birou - Pagina 9
Prototipizare rapidă - lampă de birou - Pagina 10
Prototipizare rapidă - lampă de birou - Pagina 11
Prototipizare rapidă - lampă de birou - Pagina 12
Prototipizare rapidă - lampă de birou - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Prototipizare Rapida - Lampa de Birou.doc

Alții au mai descărcat și

Modelarea și simularea procesului de injectare a unui mâner de plastic

1. Mase plastice 1.1. Generalitati Masele plastice (plasticul, plural plasticele) sunt produse sintetice de natură organică, anorganică sau...

Tehnologii de injecție în matriță - memoriu tehnico-economic

1. Elemente constructiv funcţionale ale piesei : 1.1. Schiţa piesei : 1.2. Caracteristici ale materialului piesei : Denumire material : ABS...

Proiectarea procesului tehnologic și matriță sau ștanță pentru o piesă cilindrică

Sa se proiecteze procesul tehnologic si stanta sau matrita pentru obtinerea piesei din figura 1. Materialul utilizat este TDA3 ( tabla decapata...

Matrița - mase plastice

Să se proiecteze tehnologia de fabricaţie prin injectare a reperului de mai jos în condiţiile unei producţii de serie mare. Piesa este...

Ai nevoie de altceva?