Plan de afaceri pentru servicii de îngrijire medicală și asistență socială la domiciliu

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Medicină
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1495
Mărime: 209.14KB (arhivat)
Publicat de: Bianca A.
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. 1. Sinteza planului de afaceri
  2. 2. Datele de identificare ale firmei
  3. 3. Descrierea afacerii
  4. 4. Definirea pieței
  5. 5. Descrierea serviciilor
  6. 6. Organizarea și managementul firmei
  7. 7. Situația economico-financiară a firmei

Extras din proiect

1. SINTEZA PLANULUI DE AFACERI

Căldura unui cămin și familia reprezintă pentru persoanele care au nevoie de îngrijiri sociale, un loc de refugiu din calea suferinței în care se afla. Acesta este unul dintre motivele pentru care majoritatea pacienților preferă să fie îngrijiți acasă, într-un cadru familial în care își pot desfășura în continuare măcar o parte din activitățile zilnice și unde se pot bucura in permanență de prezența și susținerea celor apropiați.

Asociația de Îngrijire Medicală și Asistență Socială la Domiciliu MedOne cu sediul in Piatra Neamț, jud.Neamț, își desfășoară activitatea pe toată raza județului. Serviciile de îngrijiri la domiciliu pe care le oferim se adresează în principal pacienților care nu se pot deplasa singuri, pacienți externați din spital sau aflați în perioada de convalescență/recuperare și care necesită continuarea tratamentului la domiciliu.

Se poate recurge la acest tip de serviciu, în cazul în care starea de sănătate a bolnavului necesită îngrijire complexă, care nu necesită însă spitalizare.

SCOPUL proiectului este îmbunătățirea condiției de viață a persoanelor dependente, imobilizate la pat și/sau la domiciliu, care nu își pot satisface nevoile de bază și necesită îngrijire.

Îngrijirea medicală și asistența socială la domiciliu reprezintă un complex de activități ce se acordă în cadrul unui sistem social și medical integrat și au drept scop principal menținerea autonomiei persoanei, precum și asigurarea accesului membrilor de familie, al asociaților la informații și suport în participarea activă la procesul de asistență. Prin aceasta oferim nu doar o calitate societală și umană, ci și posibilitatea de a plănui și de a realiza un sistem de asistență sustenabil din punct de vedere economic.

2. DATELE DE IDENTIFICARE ALE FIRMEI

- Denumire completă: Asociația de Îngrijiri Medicale și Asistență Socială la Domiciliu MedOne

-Codul CAEN: 86 Activități de asistență socială fară cazare, 8621 Activități de asistență socială pentru bătrâni și pentru persoane aflate în incapacitatea de a se îngriji singure.

3. DESCRIEREA AFACERII

ASOCIAȚIA DE ÎNGRIJIRE MEDICALĂ ȘI SOCIALĂ LA DOMICILIU MedOne, dorește ca prin serviciile de inaltă calitate oferite să ridice standardul de îngrijire medicală.

Oferirea de servicii medicale vine cu o serie de beneficii, atât pentru asistenții medicali care oferă astfel de servicii, pentru pacienții care beneficiază de ele, cât și pentru sistemul medical. Astfel, Asociația MedOne încheie contracte de colaborare permanentă cu asistenți medicali care au un serviciu stabil, putându-și suplimenta veniturile prin astfel de colaborări, cu medici, infirmieri, pacienții putând fi tratați și îngrijiți în mediul familial. Drept urmare, spitalele din județ, camerele de gardă pot fi degrevate de o inutilă aglomerație și se pot concentra pe cazurile grave și urgente.

De asemenea, pacienții beneficiază de confortul fizic și psihic de a fi îngrijiți în confortul casei lor, alături de familie, unde se creează sentimentul de securitate, fiind reduse riscurile de infecții intraspitalicești.

Îngrijirile se acordă conform unui plan de îngrijire adaptat fiecărui pacient în parte și întocmit cu grijă sub îndrumarea medicului.

Preview document

Plan de afaceri pentru servicii de îngrijire medicală și asistență socială la domiciliu - Pagina 1
Plan de afaceri pentru servicii de îngrijire medicală și asistență socială la domiciliu - Pagina 2
Plan de afaceri pentru servicii de îngrijire medicală și asistență socială la domiciliu - Pagina 3
Plan de afaceri pentru servicii de îngrijire medicală și asistență socială la domiciliu - Pagina 4
Plan de afaceri pentru servicii de îngrijire medicală și asistență socială la domiciliu - Pagina 5
Plan de afaceri pentru servicii de îngrijire medicală și asistență socială la domiciliu - Pagina 6
Plan de afaceri pentru servicii de îngrijire medicală și asistență socială la domiciliu - Pagina 7
Plan de afaceri pentru servicii de îngrijire medicală și asistență socială la domiciliu - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Plan de afaceri pentru servicii de ingrijire medicala si asistenta sociala la domiciliu.docx

Alții au mai descărcat și

Plan de nursing

CAPITOLUL I NOŢIUNI DE ETICĂ ŞI DEONTOLOGIE MEDICALĂ Îngrijirea bolnavilor este o muncă de mare răspundere care reclamă cunoştinţe profesionale...

Starea de sănătate și caracteristicile ei în România

SCOPURILE SANATATII PUBLICE: 1.Promovarea sanatatii, care vizeaza ca oamenii sa fie tot mai sanatosi, apti de a participa la viata sociale (se...

Te-ar putea interesa și

Plan de afaceri - centru de îngrijire a persoanelor în vârstă

1. OBIECTUL PLANULUI DE AFACERI Scopul proiectului constă în crearea unui cadru in care persoanele in varsta pot beneficia de ingrijire medicala...

Sărăcia

Acest proiect studiază rolul pe care îl au instituţiile din România în combaterea /în favorizarea marginalizării şi excluziunii sociale a unui...

Finanțarea unei afaceri - grădiniță particulară

Nume firma : Kids Club SRL Numar de inregistrare la Registrul Comertului : Cod fiscal : Sediul social : Str. Theodor Sperantia, nr. 99, sector...

Servicii de asistență și îngrijire la domiciliu - persoane vârstnice dependente

Analiza realizată de Consiliul Naţional al Persoanelor Vârstnice pentru constata modul în care este reglementat, organizat şi funcţionează sistemul...

Ai nevoie de altceva?