Caiet de practică - Tătărași

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Sociologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3230
Mărime: 27.16KB (arhivat)
Publicat de: Crina R.
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA ,,ALEXANDRU IOAN CUZA’’ IAȘI FACULTATEA DE FILOSOFIE ȘI ȘTIINȚE SOCIAL- POLITICE

Extras din proiect

Scurt istoric Centrul de Plasament “Tătărași” a luat ființă în anul 1995, sub denumirea de Casa de Copii “Copou” aflată in subordinea Inspectoratului Școlar Județean Iași, ca urmare a reducerii numărului de copii din alte instituții similare.

Începând cu data de 1 iulie 1998, Casa de Copii “Copou” s-a constituit in Centrul de Plasament “Copou” centru fără personalitate juridică, aflat in subordinea Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului Iași.

În anul 1999, instituția iși schimbă denumirea în Centrul de Plasament “Tătărași” și se mută într-un spațiu propriu, la adresa: str. Vasile Lupu, nr. 80, Iași. Din acel moment, Centrul își lărgește gama de servicii, datorită unificării cu Centrul de Plasament Nr. 7.

Descriere: Centrul de Plasament “Tătărași” este un serviciu de protecție a copilului, de tip rezidențial, care oferă pe o perioadă determinată: ☺ găzduire; ☺ îngrijire; ☺ educație; ☺ consiliere de specialitate în vederea reintegrării sau integrării familiale, sociale și profesionale.

Centrul de Plasament “Tătărași” se află in subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. În acest moment, instituția ocrotește un număr de 74 copii, din care: ☺ 1 este preșcolar; ☺ 65 sunt elevi; ☺ 8 sunt studenți.

Centrul de Plasament “Tătărași” are o suprafață de 8.140 mp, din care 1.501 este o suprafață pe care există construcții. Aceste construcții constau în: ☺ bucătării; ☺ camere pentru copii; ☺ grupuri sanitare, amenajate și dotate corespunzător unui trai decent.

Centrul de Plasament “Tătărași” mai dispune de spații speciale în cadrul cărora este amenajată: ☺ spălatoria centrală; ☺ atelierul; ☺ magazia de alimente și cea de materiale; ☺ clubul de informatică.

Centrul de Plasament “Tătărași” asigură accesul copiilor, dar si al tinerilor pentru o perioadă determinată la găzduire, educație, îngrijire, consiliere în vederea reintegrării familiale, sociale si profesionale. Astfel, misiunea instituției noastre este:

,,Fiecare copil din Centrul de Plasament „Tătărași” beneficiază de găzduire, îngrijire, educație și sprijin necondiționat în vederea integrării socio-profesionale”.

Serviciile oferite copiilor

Serviciile oferite copiilor sunt asigurate de următoarele categorii de personal: ☺ personal pentru îngrijirea de bază, educație formală și informală - 21

☺ personal pentru îngrijirea sănătății - 2

☺ personal pentru conducere și administrare- 4

☺ personal pentru întretinere și pază - 12

☺ personal pentru dezvoltarea deprinderilor de viață și pentru pregătirea reintegrării familiale și sociale – 7.

Serviciile oferite copiilor:

1. Asigurarea condițiilor de locuit, cazare, masa, petrecerea timpului liber, studiu individual:

Spațiul destinat găzduirii copiilor, este compartimentat în cinci module care cuprind: ☺ camere; ☺ grupuri sanitare; ☺ bucătării; ☺ oficii dotate și amenajate corespunzător. Fiecare copil are “ locul propriu” într-o cameră: ☺ pat; ☺ dulap; ☺ masă de lucru; ☺ scaun; ☺ jucării.

Grupurile sanitare, sunt compartimentate adecvat pentru a asigura respectarea intimității copilului, dar și posibilitatea de a interveni din afară în caz de nevoie.

Fiecare modul are in dotare: ☺ un televizor; ☺ un aparat de radio sau casetofon; ☺ jucării; ☺ jocuri; ☺ o minibibliotecă.

Meniurile sunt stabilite săptămânal în cadrul unei comisii ( șef centru, asistent medical, bucătar, administrator și un copil ) în funcție de preferințele copiilor, de suma alocată pe zi pentru hrana și sunt consemnate într-un registru de meniuri. Copiii își pot pregăti ei înșiși hrană sub atenta supraveghere a educatorului specializat. Sunt organizate mese festive cu prilejul zilelor de naștere și a sărbătorilor religioase.

Toti copiii beneficiază de timp liber suficient pentru vârsta și nevoile lor și cunosc oportunitățile oferite de centru ( club de informatică, atelier de tâmplărie, atelier de lucru manual ) dar și de comunitate ( muzee, cinematografe, teatre, parcuri de joacă ).

Un punct slab pentru instituția noastră este lipsa spațiilor de joacă amenajate în aer liber.

Preview document

Caiet de practică - Tătărași - Pagina 1
Caiet de practică - Tătărași - Pagina 2
Caiet de practică - Tătărași - Pagina 3
Caiet de practică - Tătărași - Pagina 4
Caiet de practică - Tătărași - Pagina 5
Caiet de practică - Tătărași - Pagina 6
Caiet de practică - Tătărași - Pagina 7
Caiet de practică - Tătărași - Pagina 8
Caiet de practică - Tătărași - Pagina 9
Caiet de practică - Tătărași - Pagina 10
Caiet de practică - Tătărași - Pagina 11
Caiet de practică - Tătărași - Pagina 12
Caiet de practică - Tătărași - Pagina 13
Caiet de practică - Tătărași - Pagina 14
Caiet de practică - Tătărași - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Caiet de Practica - Tatarasi.doc

Alții au mai descărcat și

Management educațional - proiect aplicativ

Cum procedaţi? Întâi de toate, vă fixaţi asupra unui nivel de învăţământ al unităţii despre care veţi trata (grădiniţă, şcoală cu clasele I-VIII,...

Diagnoza Instituțională a Fenomenului Mobilității Forței de Muncă Românești în Spațiul European

Migratia internationala este un fenomen relativ nou pentru România contemporana si probabil abia perioada de dupa 1998 începe sa defineasca...

Teorii Privind Rolul mass-mediei în Societate

Lui Harol Laswell i se datoreaza schema clasica a comunicarii: "Cine ?; Ce spune ?; Prin ce canal ?; Cui ?; Cu ce efect ?" , reductibila la...

Cuba

Cuba este o tara formata dintr-o singura insula mica cu suprafata de 110,860 Km² situat între marea Caribica si Ocenul Atlantic. Climatul tarii...

Legea de stat și recunoașterea proprietății în România rurală

Titlurile de proprietate iau diferite forme de la cele legitime la cele nelegitime.De exemplu , in legea engleza detinerea de drepturi de...

Teoria Schimbului

Teoria schimbului reprezinta tranzactionarea muncii,resurselor si serviciilor,sau chiar a persoanelor si cuvintelor in societate. Karl...

Ai nevoie de altceva?