Responsabilitate socială Kaufland, studiu de caz - Olimpiadelek

Proiect
8/10 (1 vot)
Ă
Domeniu: Sociologie
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 26 în total
Mărime: 2.72MB (arhivat)
Publicat de: Oprea A.
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Balaci M.
Facultatea de Sociologie si Psihologie
Universitatea de Vest, Timisoara
Universitatea de Vest din Timișoara - Facultatea de Sociologie și Psihologie: Master Managementul Resurselor Umane

Extras din proiect

COMPANIA KAUFLAND scurt istoric

Compania Kaufland ia naștere în anul 1930, în orașul Backnang din Germania, având ca activitate comerțul en-gros de legume și fructe.

Intrarea în acționariatul companiei a lui Josef Schwarz avea să o transforme treptat într-o companie en-gros de produse alimentare, fapt ce a determinat o creștere rapidă a acesteia.

Timp de 38 de ani, pe fondul evenimentelor sociale și a celui de-al Doilea Război Mondial, compania avea să înregistreze o perioadă de stagnare.

În anul 1968, compania Kaufland deschide primul magazin la Backnang, iar în 1984 primul supermarket în Neckarsulm, Germania.

6 ani mai târziu, în 1990, Kaufland începe extinderea în noi orașe din Germania

Între anii 1998 - 2006, compania își extinde rețeaua de magazine în țările din estul Europei: Cehia (1998), Slovacia (2000), Croația și Polonia (2001) România (2005), Bulgaria (2006).

COMPANIA KAUFLAND

În prezent, Compania Kaufland este una din cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.250 de magazine în 7 țări.

Prezentă pe teritoriul țării noastre din anul 2005, în 2017, Kaufland Romania a ajuns la un număr de 118 magazine (Raport de investiții comunitare Kaufland România 2017 „Creștem România”, p. 4), în care își desfășoară activitatea peste 15.000 de angajați (Kaufland România 2016, Raport de sustenabilitate „Dincolo de cumpărături”, p. 7)

Încă de la data intrării în spațiul economic românesc, compania Kaufland a adoptat o politică de susținere, de responsabilitate socială corporativă atât față de comunitățile în care aceasta își desfășoară activitatea, cât și față de provocările cu care societatea românească se confruntă.

Kaufland România investește anual sume importante de bani în scopul implementării proiectelor ale căror obiective au un impact major asupra comunităților.

Viziunea și misiunea

Viziunea companiei Kaufland este aceea de a conduce prin exemplul personal, afirmă Marco Hößl CEO Kaufland România („Dincolo de cumpărături”, p. 1).

În calitate de director general, el susține că: „misiunea noastră este să fim un cetățean „corporate” (cetățean corporatist) responsabil, care crede în crearea de valoare pentru stakeholderii săi, în adoptarea și implementarea unor practici de afaceri sustenabile, în grija pentru comunitățile care ne găzduiesc și în protecția mediului”.

Bibliografie

Raport investiții comunitare 2016 „Kaufland pentru România”.

Kaufland România 2016, Raport de sustenabilitate „Dincolo de cumpărături”.

Raport de investiții comunitare Kaufland România 2017 „Creștem România”.

Investiția Kaufland împotriva sărăciei

Raport Olimpiadele K, Povestea unui proiect care schimbă România prin educație

https://issuu.com/scoaladevalori/docs/raport_olimpiadelek

https://despre.kaufland.ro/responsabilitate/implicare-in-societate/educatie.html

Conținut arhivă zip

  • Responsabilitate sociala Kaufland, studiu de caz - Olimpiadelek.pptx

Alții au mai descărcat și

Război informațional

Razboiul mediatic este nou aparut în marele cadru al razboaielor informationale ( razboiul informational, razboiul psihologic, razboiul electronic,...

Diagnoza Instituțională a Fenomenului Mobilității Forței de Muncă Românești în Spațiul European

Migratia internationala este un fenomen relativ nou pentru România contemporana si probabil abia perioada de dupa 1998 începe sa defineasca...

Teorii Privind Rolul mass-mediei în Societate

Lui Harol Laswell i se datoreaza schema clasica a comunicarii: "Cine ?; Ce spune ?; Prin ce canal ?; Cui ?; Cu ce efect ?" , reductibila la...

Cuba

Cuba este o tara formata dintr-o singura insula mica cu suprafata de 110,860 Km² situat între marea Caribica si Ocenul Atlantic. Climatul tarii...

Legea de stat și recunoașterea proprietății în România rurală

Titlurile de proprietate iau diferite forme de la cele legitime la cele nelegitime.De exemplu , in legea engleza detinerea de drepturi de...

Teoria Schimbului

Teoria schimbului reprezinta tranzactionarea muncii,resurselor si serviciilor,sau chiar a persoanelor si cuvintelor in societate. Karl...

Ai nevoie de altceva?