Sunt Banii în Armată Recompensa Perfectă

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Sociologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2527
Mărime: 27.53KB (arhivat)
Publicat de: Mihail Danilă
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Sunt banii în armata recompensa perfecta?

1. Scurta introducere

Armata poate fi definita ca : „organizatie formala, cu o structura specifica de statusuri si roluri, în care puterea de a influenta actiunile altora creste pe masura înaintarii spre vârful ierarhie organizationale”. În ceea ce priveste aceasta ierarhie interna, a armatei, este foaarte bine structurata, fiecare functie are sarcini bine determinate, fiind investita o anumita autoritate corespunzatoare cu gradul ierarhic. Astfel la baza acestei institutii sta un sistem de reguli ti reglementari stricte.

Despre Moris Janovitz, fost soldat în timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, se poate spune ca a fost primul care a abordat armata din punct de vedere organizational. Acesta considera a fi foarte importanta atât trecerea de la o armata în masa la una profesionalizata cât si schimbarea mediului de recrutare a ofiterilor.

În opinia lui Moris Janovitz punctul culminant în dezvoltarea armatei, în trecerea de la o armata de masa la una profesionalizata, este renuntarea la încoporrea obligatorie si trecerea la recrutarea pe baza de voluntariat.

Încetul cu încetul armata ca institutie a urmat drumul propus de Moris Janovitz, astfel încât, în prezent, în aproape toate tarile se practica recrutare pe baza de voluntariat. Nu o data s-a auzit despre tinerii care ar fi apelat la orice metoda pentru a nu trebui sa savârseasca stagiul militar obligatoriu. Dar, de ce, în general, tinerii nu doresc încorporarea? Probabil cea mai buna explicatie este ca acestia nu cunostau adevaratele avantaje pe care armate le poate oferi. De cele mai multe ori posibili militari se limitau la informatii generale despre armata, la reprezentari neconfirmate, marea majoritate a candidatilor nu poseda informasii clare, ancorate în realitate. Cu toate acestea profesia militara are, înca, un grad mare de atractivitate.

De aproximativ un an, armata româna a considerat necesara trecerea de la o recrutare obligatorie la una pe baza de voluntariat. În urma imaginii pe care armata româna si-a creat-o, tot mai multi tineri vin sa se înroleze din proprie dorinta.

2. Obiectul cercetarii

În urma noilor reglementari din cadrul armatei române, tot mai multi tineri aleg drumul unei cariere militare. Ofertele promitatoare sunt cele care îi determina pe acestia sa vada dincolo de peretii unei institutii rigide, cel putin din punctul de vedere al regulamentului stric. Probabil ca motivul pentru care majoritate tinerilor militari hotarasc sa urmeze calea armatei este reprezentat de beneficiile pe care acestea le ofera, si care, totodata, sunt în crestere, dorindu-se, probabil, sa fie ajunse din urma tari precum : Franta, SUA, Germania etc.

Motivele pentru care un tânar ar alege sa urmeze o cariera militara sunt variate, de la dorinta de a-ti sluji tara indiferent de urmari pâna la dorinta de a avea un trai mai bun, cel putin din punct de vedere financiar.

În acest studiu de cercetare mi-am propus sa aflu motivul pentru care tinerii în vârsta de doar 15-25 ani ar renunta la viata aproape lipsita de griji în favoarea celei stricte de care au parte pe tot parcursul stagiului miliatr. Plecând de la ipoteza : „Cu cât câstigurile sunt mai mari cu atât tinerii sunt mai interesati de cariera militara.”, am realiazat un chestionar ce a fost aplicat pe un esantion de 32 persoane care ar putea fi candidatii potentiali.

De exemplu, în Statele Unite ale Americii recompensele pentru cei care vin sa se înroleze sunt în continua crestere, pe masura riscului la care sunt supusi militarii în misiunile lor. Astfel, unui tânar care ar putea fi recrutat i se ofera, pe lânga salariul pe care îl va primi ca militar, suma de 50.000 de dolari doar pentru a-l convinge sa se înroleze în fortele armate, iar pentru a prelungi contractul stimulentul material oferit este de 150.000 de dolari.

Aceasta este tactica pe care încearca sa o adopte si armata româna, însa la un nivel mult mai scazut, chiar daca si aceasta ofera recompense substantiale pentru cei ce pleaca în misiuni, probabil ca nu va ajunge niciodata la performantele armatei americane. Însa, cu toate acestea la noi în tara exista foarte multi tineri care doresc sa realizeze stagiul militar pentru ca mai apoi sa poata fi trimis în misiuni externe.

Preview document

Sunt Banii în Armată Recompensa Perfectă - Pagina 1
Sunt Banii în Armată Recompensa Perfectă - Pagina 2
Sunt Banii în Armată Recompensa Perfectă - Pagina 3
Sunt Banii în Armată Recompensa Perfectă - Pagina 4
Sunt Banii în Armată Recompensa Perfectă - Pagina 5
Sunt Banii în Armată Recompensa Perfectă - Pagina 6
Sunt Banii în Armată Recompensa Perfectă - Pagina 7
Sunt Banii în Armată Recompensa Perfectă - Pagina 8
Sunt Banii în Armată Recompensa Perfectă - Pagina 9
Sunt Banii în Armată Recompensa Perfectă - Pagina 10
Sunt Banii în Armată Recompensa Perfectă - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Sunt Banii in Armata Recompensa Perfecta.doc

Alții au mai descărcat și

Război informațional

Razboiul mediatic este nou aparut în marele cadru al razboaielor informationale ( razboiul informational, razboiul psihologic, razboiul electronic,...

Diagnoza Instituțională a Fenomenului Mobilității Forței de Muncă Românești în Spațiul European

Migratia internationala este un fenomen relativ nou pentru România contemporana si probabil abia perioada de dupa 1998 începe sa defineasca...

Teorii Privind Rolul mass-mediei în Societate

Lui Harol Laswell i se datoreaza schema clasica a comunicarii: "Cine ?; Ce spune ?; Prin ce canal ?; Cui ?; Cu ce efect ?" , reductibila la...

Cuba

Cuba este o tara formata dintr-o singura insula mica cu suprafata de 110,860 Km² situat între marea Caribica si Ocenul Atlantic. Climatul tarii...

Legea de stat și recunoașterea proprietății în România rurală

Titlurile de proprietate iau diferite forme de la cele legitime la cele nelegitime.De exemplu , in legea engleza detinerea de drepturi de...

Teoria Schimbului

Teoria schimbului reprezinta tranzactionarea muncii,resurselor si serviciilor,sau chiar a persoanelor si cuvintelor in societate. Karl...

Ai nevoie de altceva?