Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Statistică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 4575
Mărime: 909.29KB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

CAPITOLUL 1. PREZENTAREA SOCIETĂŢII

1.1 Date de identificare

Societatea commercială EURO HOTELS INTERNATIONAL CO S.R.L. a reuşit să se impună pe piaţa românească prin diferitele servicii şi facilităţi pe care le oferă.

S-a înfiiţat în anul 2002 n conformitate cu prevederile legii numărul 31/1990 privind societăţile comerciale, conform contractului de societate şi statutului, este organizată ca societate cu răspundere limitată.

Domeniul de activitate înscris în Ceritifcatul de Înregistrare la Registrul Comerţului nr. J40/3397/2002 este următorul: servicii şi activităţi de turism, hoteliere şi de agrement, în nume propriu sau prin reprezentanţi în ţară şi străinătate.

Capitalul social depus la inscrierea societăţii a fost de 2.000.000 lei.

Veniturile firmei provin din vânzarea de servicii turistice proprii (cazare, masă, mese festive, evenimente, conferinţe, catering.

Sediul social al firmei este localizat în Str. Gheorghe Polizu nr. 4 sector 1 Bucuresti, alte date de contact: tel: 316.88.39; 316.93.10; Fax: 316.83.60, mail: rezervari.euro-hotels.ro ,

www.euro-hotels.ro .

Activitatea societătii este condusă de Adunarea Generală a asociaţilor care decide asupra tuturor activităţilor importante ale societăţii.

Euro Hotels International este alegerea perfectă pentru un sejur, există două hoteluri situate in două puncte centrale ale capitalei Euro Hotel Polizu şi Euro Hotel Triumf situat în Bld. Maresal Averescu 32-34 sector 1 011455 Bucuresti.

Euro Polizu Hotels International situat într-un punct central al capitalei, hotelul are 25 de camere şi 5 apartamente special amenajate pentru a satisface exigenţele clienţilor.

Euro Hotels International este situat la 500 m de Gara Centrală a Capitalei şi 10 minute de centrul oraşului.

Pe piaţa pe care hotelul îsi desfasoară activitatea sunt concurenţi puternici cărora trebuie să le facă faţa pentru a supravieţui şi pentru a avea un grad de ocupare bun.

Între formele de cazare comercială , hotelul este doar tipul de unitate operatională cel mai reprezentativ , fară sa fie singurul. Rolul serviciilor în dezvoltarea economico-socială face referinţă în principal la contribuţia lor la creşterea economică, dar şi pe plan mai larg la aportul lor la creşterea calităţii vieţii. Serviciile sunt implicate atât în favorizarea reducerii timpului de muncă(în principal prin impulsionarea creşterii productivităţii) cât şi în reducerea timpului afectat satisfacerii cerinţelor existenţei. Un rol deosebit îi revine comerţului şi serviciilor cum ar fi cele de transport,alimentaţie şi oficii de turism care au în pachetele turistice inclus hotelul.

Serviciul de cazare vizează crearea condiţiilor şi confortul pentru adapostirea şi odihna clienţilor. Industria hotelieră a evoluat paralel cu dezvoltarea capacităţilor de cazare şi implicarea lor în activitatea turistică, îmbogatindu-se cu noi funcţii şi tipuri de servicii. La început, existenţa hotelului a fost legată de efectuarea unor deplasări în alte scopuri decât cele turistice, treptat dezvoltarea circulatiei turistice atragând si dezvoltarea industriei hoteliere.Serviciul alături de cel de transport, alimentatie publică si agrement, una din prestaţiile de bază solicitate de turişti pe durata călătoriei sale şi totodată, un factor important de stimulare a cererii turistice. Conţinutul acestui serviciu este determinat de faptul că obiectivul de cazare îndeplineste pentru turist rolul de domiciliu temporar, trebuind deci să aibă o funcţionalitate complexă. De asemenea, în managementul serviciilor de cazare se ţine seamă că aproape jumătate din timpul efectiv de vacanţă este cheltuit de turist în incinta unitătii hoteliere.

Din punctul de vedere al celor ce-l folosesc, hotelul este o institutie comercială de ospitalitate care îsi ofera facilitătile şi serviciile sale spre vânzare.

Sistemul specific de contabilitate hotelieră ofera o modalitate de evidentiere a veniturilor şi cheltuielilor (directe şi indirecte) perfect adaptată nevoilor de informare ale hotelierului şi totodată, un mijloc de prezentare a datelor sub forma contului de exploatare. Principiul sistemului constă în înregistrarea veniturilor şi cheltuielilor simultan dupa natura lor şi pe activităţi (departamente). În acelasi timp, se elimină repartizarea cheltuielilor indirecte. Prezentarea unor repere sub forma mediilor europene şi mondiale pe structura contului de exploatare permite aprecierea nivelului performantelor activitătii hotelului.

Culegerea informatiilor clienţilor se face prin completarea de către fiecare client a fisei de anunţare a sosirii si plecarii turistilor, în conformitate cu normele cu privire la accesul, evidenta şi asigurarea securitatii turistilor în structurile de primire turistice, precum şi printr-un chestionar de satisfacţie (pentru testarea opiniei turiştilor cu privire la calitatea serviciilor oferite) pus la dispoziţie în camera. Informaţiile sunt centralizate la nivel de luna şi an, urmărindu-se evolutia indicatorilor de-a lungul ultimilor 3-5 ani.

În esenţa, criteriul motivatiei generează doua segmente majore de clientelă: de afaceri şi de agrement (considerata uneori ca adevarata expresie a turismului) care practică vacanta-sejur şi tranzit, turism de week-end, pentru festivaluri (cultură), familiale (vizite la părinti sau prieteni). Hotelul adresandu-se in principal oamenilor de afaceri, durata medie a unui sejur este de 2 nopti. Nu exista o regula in aceste sens, hotelul a avut clienti din strainatate care au locuit la hotel chiar si mai mult.

Un volum însemnat al înnoptărilor este asigurat şi de grupurile sosite prin diferite agenţii de turism, aflate în tranzit spre alte zone turistice, dar în unele perioade ale anului sunt cazate şi grupuri aflate la diferite conferinţe sau seminarii, cu un sejur de 12 - 15 zile

Luxul nu este dat de decoraţiuni ostentative şi formalitate, ci de materialele de calitate şi personalitatea individualizată a hotelului.

1.2 Gama de servicii

Oferta industriei hoteliere prezintă anumite particularităţi: produsul hotelier, ca orice produs turistic, este compus dintr-un ansamblu de bunuri materiale şi servicii menite să satisfacă nevoile clienţilor cu componenta elemente tangibile, materiale şi elemente intangibile, nemateriale. Clientul investeşte bani într-un produs ale cărui caracteristici le cunoaşte ulterior, în cazul în care nu a mai fost in cadrul hotelului şi vine în contact direct cu prestatorul de servicii.

Preview document

Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 1
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 2
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 3
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 4
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 5
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 6
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 7
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 8
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 9
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 10
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 11
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 12
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 13
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 14
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 15
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 16
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 17
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 18
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 19
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 20
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 21
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 22
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 23
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 24
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 25
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 26
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 27
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 28
Analiza Statistică a Hotelului Euro Polizu Bucuresti - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Analiza Statistica a Hotelului Euro Polizu Bucuresti.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza statistică a vânzărilor la SC Gorj Turism SA

CAPITOLUL I: CONCEPT CORELAT CU MARKETINGUL 1.1 Concepte şi definiţii din domeniul cercetării pieţei Metodele statisticii economico-sociale îşi...

Agenție de turism - Magic Holiday

Capitolul I Prezentarea agenţiei de turism Magic Holiday In acest capitol sunt prezentate agentia de turism Magic Holiday, pachetele turistice...

Analiza statistică a seriilor cronologice

DEFINITIE: SERIA CRONOLOGICA este un sir ordonat de valori ale unei variabile aferente unor momente sau perioade de timp succesive. Exista...

Cercetare Asupra Vopselei Lavabile Superweiss

Düfa ROMÂNIA SRL este una dintre cele mai dinamice companii ce opereaza pe piata de lacuri si vopsele din România. Compania a fost fondata în anul...

Proiect statistică Hotel Europolis

Prezentarea societatii Tarife valabile pana la: 30 Dec 2008 Camera Single 1 pers. 5 cam. 110 RON / camera Camera Double 2 pers. 5 cam. 154 RON...

Program de Reabilitare

Spitalul de Boli Infectioase „Sf.Cuvioasa Parascheva „ este situat in partea de nord a orasului Galati pe strada Traian nr.393 ,în cartierul numit...

Centralizarea și Analiza Datelor

Q1+Q2. La aceste intrebari filtru, nici unul dintre cei 1000 de respondenti nu a fost eliminat Valoarea modala (Mo – cea mai mare frecventa de...

Statistică Economică

Obiectul principal în evolutia repartitiei bidimensionale îl reprezinta determinarea legaturii statistice dintre aceste doua variabile. În orice...

Ai nevoie de altceva?