Studiu Statistic Privind Activitatea de Transport în Cadrul SC Every Day Prod Com SRL

Proiect
6.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Statistică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 6212
Mărime: 54.35KB (arhivat)
Publicat de: Ludmila Oros
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: V.Hapenciuc
Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică

Cuprins

  1. 1. Rolul statisticii în societatea de transport SC EVERY DAY PROD COM SRL 3
  2. 1.1. Introducere 3
  3. 1.2. Necesitatea efectuării studiilor statistice 3
  4. 1.3. Utilitatea studiului efectuat 4
  5. 1.4. Influenţa studiului efectuat : cum ar modifica rezultatele modul de conducere al societăţii- 4
  6. 1.5. Instrumente de efectuare a studiului 5
  7. 2. Studiul statistic în societatea S.C. Every-Day S.R.L. 8
  8. 2.1. Indentificarea obiectivelor studiului 8
  9. 2.2. Identificarea colectivităţii studiate 8
  10. 2.3. Alegerea tipului cercetării 9
  11. 2.4. Pregătirea chestionarului 10
  12. 3. Centralizarea şi interpretarea rezultatelor chestionarului 11
  13. 3.1. Structura eşantionului supus cercetării 12
  14. 4. Concluzii 12
  15. Anexa 1 12
  16. Bibliografie 16

Extras din proiect

1. Rolul statisticii în societatea de transport S.C. EVERY DAY PROD COM S.R.L.

1.1. Întroducere

Societatea şi-a început activitatea în anul 1996 fiind o brutărie ce deţinea un cuptor de producţie având 5 angajaţi şi un număr de 20 de clienţi. În următorii ani firmă s-a dezvoltat în mod constant extinzându-şi aria de activitate prin înfiinţarea unei mori care asigură necesarul materiei prime pentru brutărie, prin achiziţionarea de noi cuptoare (patru în prezent) şi instalaţii de producţie, lărgirea parcului auto care asigură distribuţia pentru un număr de aproximativ 100 de clienţi. De asemenea gama de produse realizate cunoaşte o mare diversificare, peşte 80 de sortimente de pâine şi specialităţi de panificaţie şi patiserie, dintre care câteva unice pe piaţă, satisfac cele mai exigente gusturi.

Anul 2003 constituie anul în care firma începe să realizeze investiţii noi prin achiziţionarea de mijloace de transport în vederea realizării de servicii de transport internaţional. În prezent societatea deţine 17 camioane + semiremorci destinate transportului extern. Din această activitate se realizează cea mai mare parte a veniturilor firmei.

Pentru activitatea de panificaţie piaţa o constituie în principal oraşul Rădăuţi şi satele limitrofe. În cursul anului 2008 a fost testată şi piaţa oraşului Suceava şi s-a dovedit a fi un succes pe viitor putând însemna o mare oportunitate de dezvoltare a afacerii.

Societatea reprezintă soluţia potrivită pentru service auto. Ca urmare a unei experienţe importante în domeniul auto, echipa garantează rezolvarea oricăror probleme apărute. Pentru a răspunde solicitărilor clienţilor în timp util, societatea dispune de o echipă bine pregătită şi echipată corespuzator realizării oricăror intervenţii. Oferă service auto pentru o gamă largă de mărci autoturisme.

1.2. Necesitatea efectuării studiilor statistice

Statistica, poate fi definită astfel, ca o ştiinţă care studiază aspectele cantitative ale fenomenelor de masă, supuse acţiunii legii numerelor mari şi care se manifestă în condiţii concrete de timp şi spaţiu. Raţiunea de a fi a statisticii constă în necesitatea cunoaşterii aspectelor cantitative ale fenomenelor de masă din viaţa social-economică.

Managerii din domeniul transporturilor (interne ) au mereu nevoie de personal calificat, şi aici ne referim la şoferi, (şoferi cu simţul responsabilităţii) care cuprinde şi care necesită multiple resurse materiale, financiare disponibile pentru a satisface, fideliza şi păstra personalul calificat. Însă nu toţi managerii reuşesc să se încadreze în aceste cerinţe pantru a păstra personalul calificat. În realitate, legătura dintre aceste resurse şi calitatea serviciului efectuat se echivalează cu un profit mai mare. Cu cât personalul este mai satisfăcut, cu atât gradul de efectuare a serviciului cu simţ de responsabilitate este mai ridicat şi deci profitul mai mare.

Creşterea calităţii statistice şi a menagementului în cadrul societăţii s-au reflactat în îmbunătăţirea modului de lucru, monitorizarea serviciilor totale şi o mai bună oragnizare şi eficientizare a resurselor materiale şi financiare.

În demersurile privind colaborarea mai eficientă dintre manager şi angajat (ex. Şofer) se urmăreşte în mod deosebit raţionalizarea sistemului statistic, astfel încât să contribuie la obţinerea de date relevante şi la timp având ca scop definitoriu reducerea nonraspunsurilor. A arăta interes faţă de problemele personalului şi de exigenţele acestora este deja un pas înaintat spre a le oferi ce aşteaptă şi a primi ce aştepţi – performanţa şi eficacitate, şi deci, satisfacerea personalului implică studierea lui, care se face printr-un studiu statistic care ar permite efectuarea schimbărilor necesare.

1.3. Utilitatea studiului efectuat

Acest studiu îşi propune să realizeze legătura dintre personalul şi sistemul de management al firmei, şi nu în ultimul rând să indentifice unele adevăruri cu un anumit grad de generalitate, ce se manifestă în orice mediu de afaceri, furnizându-i acestuia informaţiile necesare luării deciziilor operative şi strategice. Iar pentru exploatarea maximă a potenţialului personalului, fidelizarea personalului deja existent şi câştigarea unor noi “teritorii” sunt necesare informaţii despre fiecare angajat în parte. Astfel studiul se poate apropia cât mai mult de cerinţe numai în condiţiile unui efort continuu de cunoaştere a fiecăruia dintre cei cărora se adreseză serviciile.

Iată câteva dintre cele mai importante motive pntru care ar trebui de măsurat gradul de satisfacere al personalului:

- Pentru a indentifică impresiile şi nemulţumirile personalului. (Fiecare angajat are nevoi şi aşteptări diferite, acestea fiind motivele pentru care managerul/directorul trebuie să la identifice impresiile).

- Pentru a determina necesităţile, exigenţele, cererile şi aşteptările personalului. (Este de ştiut că angajaţii se aşteaptă la anumite standarde bazate pe exigenţele lor. De accea, este bine că întâi să se cunoască dorinţele şi apoi gradul de satisfacere).

- Pentru a evita anumite conflicte. (Societatea trebuie să întroducă un regulament interior, care să fie şi respectat, iar pentru a obţine succes în afaceri orice problemă trebuie depăşită, fiind cheia satisfacerii personalului).

- Pentru a avea o activitate şi o performanţă continuă. (Printre majoritatea motivelor, acesta este unul dintre cele mai importante. Angajaţii au deja ochiul format pentru a observa încotro se îndreaptă sau în ce direcţie trebuie de mers, iar dacă calitatea serviciilor oferite de către angajatori nu se îmbunătăţeşte în mod constant, angajaţii vor alege concurenţa).

Monitorizarea satisfacţiei şi atitudinii personalului trebuie să fie realizată periodic şi să fie urmată de acţiuni care să îmbunătăţească modul în care se desfăşoară activitatea. Se face acest studiu pentru că e de dorit să se cunoască în ce măsură personalul este mulţumit de produsul său de serviciul care i se oferă. Este de bun simţ, aş spune. Scopul este să se corecteze oferta, şi să se orienteze pe nevoile lui. Întâmplarea face că e ceva chiar foarte uşor de măsurat şi se recomandă tuturor managerilor să o facă.

1.4. Influenţa studiului efectuat: cum ar modifica rezultatele modul de conducere al societăţii?

În procesul de dezvoltare a relaţiilor managerului cu personalul şi evaluarea satisfacţiei acestuia prezintă importanţă două aspecte:

- comunicarea cu angajaţii

- loializarea angajaţilor.

În definirea sistemului de comunicare cu angajatul trebuie avute în vedere contactele deja stabilte. Toate activităţile referitoare la comunicare sunt esenţiale în determinarea gradului de satisfacţie al angajatului.

Preview document

Studiu Statistic Privind Activitatea de Transport în Cadrul SC Every Day Prod Com SRL - Pagina 1
Studiu Statistic Privind Activitatea de Transport în Cadrul SC Every Day Prod Com SRL - Pagina 2
Studiu Statistic Privind Activitatea de Transport în Cadrul SC Every Day Prod Com SRL - Pagina 3
Studiu Statistic Privind Activitatea de Transport în Cadrul SC Every Day Prod Com SRL - Pagina 4
Studiu Statistic Privind Activitatea de Transport în Cadrul SC Every Day Prod Com SRL - Pagina 5
Studiu Statistic Privind Activitatea de Transport în Cadrul SC Every Day Prod Com SRL - Pagina 6
Studiu Statistic Privind Activitatea de Transport în Cadrul SC Every Day Prod Com SRL - Pagina 7
Studiu Statistic Privind Activitatea de Transport în Cadrul SC Every Day Prod Com SRL - Pagina 8
Studiu Statistic Privind Activitatea de Transport în Cadrul SC Every Day Prod Com SRL - Pagina 9
Studiu Statistic Privind Activitatea de Transport în Cadrul SC Every Day Prod Com SRL - Pagina 10
Studiu Statistic Privind Activitatea de Transport în Cadrul SC Every Day Prod Com SRL - Pagina 11
Studiu Statistic Privind Activitatea de Transport în Cadrul SC Every Day Prod Com SRL - Pagina 12
Studiu Statistic Privind Activitatea de Transport în Cadrul SC Every Day Prod Com SRL - Pagina 13
Studiu Statistic Privind Activitatea de Transport în Cadrul SC Every Day Prod Com SRL - Pagina 14
Studiu Statistic Privind Activitatea de Transport în Cadrul SC Every Day Prod Com SRL - Pagina 15
Studiu Statistic Privind Activitatea de Transport în Cadrul SC Every Day Prod Com SRL - Pagina 16
Studiu Statistic Privind Activitatea de Transport în Cadrul SC Every Day Prod Com SRL - Pagina 17
Studiu Statistic Privind Activitatea de Transport în Cadrul SC Every Day Prod Com SRL - Pagina 18
Studiu Statistic Privind Activitatea de Transport în Cadrul SC Every Day Prod Com SRL - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Studiu Statistic Privind Activitatea de Transport in Cadrul SC Every Day Prod Com SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza statistică a seriilor cronologice

DEFINITIE: SERIA CRONOLOGICA este un sir ordonat de valori ale unei variabile aferente unor momente sau perioade de timp succesive. Exista...

Cercetare Asupra Vopselei Lavabile Superweiss

Düfa ROMÂNIA SRL este una dintre cele mai dinamice companii ce opereaza pe piata de lacuri si vopsele din România. Compania a fost fondata în anul...

Program de Reabilitare

Spitalul de Boli Infectioase „Sf.Cuvioasa Parascheva „ este situat in partea de nord a orasului Galati pe strada Traian nr.393 ,în cartierul numit...

Centralizarea și Analiza Datelor

Q1+Q2. La aceste intrebari filtru, nici unul dintre cei 1000 de respondenti nu a fost eliminat Valoarea modala (Mo – cea mai mare frecventa de...

Statistică Economică

Obiectul principal în evolutia repartitiei bidimensionale îl reprezinta determinarea legaturii statistice dintre aceste doua variabile. În orice...

Ai nevoie de altceva?