Democrația în Rândul Liceenilor

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4224
Mărime: 28.04KB (arhivat)
Publicat de: Nae Feraru
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

INIŢIEREA PROIECTULUI

1.1 Descrierea contextului proiectului

a. Ideea proiectului

Constatând interesul tot mai scăzut al tineretului ieşean pentru mediul politic local, proiectul “Democraţia în rândul liceenilor” urmăreşte remedierea acestei probleme, recâştigarea încrederii liceenilor în clasa politică ieşeană prin promovarea valorilor democratice în instituţiile de învăţământ liceal din mediul urban aparţinând judeţului Iaşi. În acelaşi timp, acest proiect îşi doreşte să umple golul existent în rândul iniţiativelor de acest tip, care au lipsit din peisajul ieșean în ultima perioadă.

În această perioadă de criză, când mai multe mişcări extremiste au cunoscut o creştere a popularităţii în mai multe ţări europene, acest proiect are şi un caracter preventiv, dorind să prezinte pericolele pe care le presupune un sistem nedemocratic, ameninţarea regimurilor dictatoriale, victimele făcute de acestea, privarea de libertate şi de drepturi pe care acestea o presupun.

b. Descrierea solicitantului/promotorului/beneficiarului de fonduri

Solicitantul fondurilor europene este organizația non-guvernamentală, numită Fundația Serviciilor Sociale ”Bethany”, înființată în România în ianuarie 1994. Organizația își desfășoară activitatea în Iași, Timiș, București, Arad și Hunedoara.

În Iași, fundația activează într-un sediu aflat în Str. Varianta Uzinei. Numărul de telefon al organizației este 0232/27.98.56, iar persoana de contact, Diana Păiuș.

Fundația Serviciilor Sociale Bethany, organizație neguvernamentală, urmărește îmbunătățirea calității vieții persoanelor dezavantajate, în special a copiilor și a familiilor, oferind servicii sociale și promovând practice profesioniste în asistență socială.

Printre obiectivele organizației, pentru perioada 2010 – 2012, se numără și dezvoltarea de programe de promovare și apărare a drepturilor și libertăților omului, de sporire a cunoașterii și participării civice, dezvoltarea de programe destinate nevoilor de dezvoltare a tinerilor, promovarea colaborării și cooperării între sectoarele public-privat, promovarea parteneriatelor între autoritățile naționale/regionale/locale și societatea civilă, pentru realizarea unor obiective de interes comun, dezvoltarea de programe de formare profesională și de ocupare a forței de muncă de interes general sau de interes comunitar.

Echipa de conducere a Fundației Bethany din Iași este reprezentată de Diana Păiuș, manager zonal al organizației.

Fundația a implementat numeroase proiecte cu finanțare europeană. La nivelul județului și municipiului Iași membrii organizației au aplicat cinci astfel de proiecte.

1. ”A hospital full of opportunities” – Spitalul de Copii ”Sf. Maria” din Iași. Scopul proiectului a fost acela de a crește atitudinea pozitivă față de viață, în rândul copiilor spitalizați pe o perioadă lungă de timp din Spitalul Clinic de Copii ”Sf. Maria”.

Sursa de finanțare: Uniunea Europeană prin Programul Tineret în Acţiune – Actiunea 1.2.-Inițiative naționale ale tinerilor și răspunde priorităților anului 2010, urmărind includerea tinerilor cu dizabiliăți și cu probleme de adaptare în societate. Metodele nonformale folosite în acest proiect au rolul de a stimula educația și cercetarea, creativitatea și inovația și promovează adoptarea de atitudini pozitive față de viață.

2. ”Părinți, din nou la școală!” – Sitalul de Copii ”Sf. Maria” din Iași. Scopul proiectului a fost promovarea în rândul părinților a modelelor de bună creștere și îngrijire a copiilor cu nevoi speciale, în vederea excluderii sociale. Singura sursă de finanțare pe care fundația a avut-o a fost Consiliul Local Iași.

3. ”Centre de promovare a bunăstării copiilor și adulților din județele Timiș și Iași” – copiii și părinții acestora, adolescenții din județele Iași și Timiș. Scopul proiectului a fost cresterea accesului populației la serviciile sociale și medicale (în mod special al femeilor gravide, al sugarilor din zonele rurale și al adolescenților din mediul urban). Ca și sursă de finanțare, fundația a aplicat mecanismul financiar SEE.

4. ”Dă sens vieții tale! Program integrat de abilități de viață pentru copiii și tinerii delincvenți” – tineri din penitenciare - județul Iași; regiunea Nord-Est, localitatea Iași; Județul Timiș; regiunea Vest, localitatea Timișoara. Scopul proiectului a fost de a diminua decalajele în domeniul educației, dezvoltării abilităților de viață necesare, informării, orientării și incluziunii copiilor și tinerilor delincvenți prin îmbunătățirea accesului acestora la un program integrat de abilități de viață în vederea facilitarii procesului de reabilitare și reintegrare cu succes în societate. Finanțatorul a fost Uniunea Europeană prin programul Facilitatea de Tranziție 2007/19343.03.03 - Integrarea în societate a tinerilor aparținând minorităților și grupurilor dezavantajate.

5. ”Învăț să fiu independent!” – județul Iași, comuna Bogdănești. Scopul proiectului a fost îmbunatățirea accesului copiilor și tinerilor din mediile dezavantajate social din rural, la servicii ce urmăresc dezvoltarea abilităților de viață independentă, punând accentul pe formarea a patru tipuri de abilități: logice, practice, socio-emoționale și pentru un stil de viață sănătos.

Preview document

Democrația în Rândul Liceenilor - Pagina 1
Democrația în Rândul Liceenilor - Pagina 2
Democrația în Rândul Liceenilor - Pagina 3
Democrația în Rândul Liceenilor - Pagina 4
Democrația în Rândul Liceenilor - Pagina 5
Democrația în Rândul Liceenilor - Pagina 6
Democrația în Rândul Liceenilor - Pagina 7
Democrația în Rândul Liceenilor - Pagina 8
Democrația în Rândul Liceenilor - Pagina 9
Democrația în Rândul Liceenilor - Pagina 10
Democrația în Rândul Liceenilor - Pagina 11
Democrația în Rândul Liceenilor - Pagina 12
Democrația în Rândul Liceenilor - Pagina 13
Democrația în Rândul Liceenilor - Pagina 14
Democrația în Rândul Liceenilor - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Democratia in Randul Liceenilor.doc

Alții au mai descărcat și

Politici Publice

În sensul comun, termenul politica se considera de obicei ca se aplica la ceva “mai mare” decât deciziile particulare, dar la ceva “mai mic” decât...

Blocada Berlinului

Sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial aduce cu sine era Razboiului Rece,o confruntare deschisa, nonmilitara si limitata intre doua grupuri de...

Organizații Regionale latino-americane

Organizaţie Data creãrii Ţãri membre (Nr). Ţãri membre AEC Asociaţia Statelor din Caraibe 1994 26 Antigua şi Barbuda, Bahamas, Barbados,...

Triunghiul violenței în Columbia

Triunghiul violentei in Columbia Format din: 1. Miscarile de gherila 2. Cartelurile de droguri 3. Organizatiile paramilitare Miscarile de...

Rusia după Încheierea Războiului Rece

Rusia si strainatatea apropiata Dupa încheierea razboiului rece, fiecare tara europeana a blocului socialist a fost confruntata cu problemele...

Planul de dezvoltare rurală și ocuparea forței de muncă în Comuna Feleacu, județul Cluj

Prezentarea generalǎ a comunei Feleacu Transilvania este consideratǎ de cǎtre mulţi specialişti ca fiind ţara tuturor formelor de relief, de la...

Ai nevoie de altceva?