Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 37 în total
Cuvinte : 16031
Mărime: 62.54KB (arhivat)
Publicat de: Alexandra B.
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Introducere

Peste tot în lume femeile își asumă roluri care înainte erau rezervate doar pentru bărbați – fie în cel mai scăzut sau cel mai înalt eșalon al puterii politice. Spre deosebire de restul lumii, Orientul Mijlociu și lumea musulmană au fost înceți în termenii de a schimba realitatea, dar aceștia se schimbă gradual în ceea ce privește schimbarea culturii , creșterea participării femeilor în politică. Diverse țări din continente diferite au beneficiat din creșterea participării politice feminine și poate fi susținut că un succes asemănător poate fi realizat și in viața politică din aceasta regiune. Libanul, ca o ilustrare, prezintă o poziție de mijloc în această parte a lumii fiind mai liberală și are parte de o societate civilă mai avansată, dar femeile sunt pătrunse serios în politică.

În contextul larg global al slabei reprezentări a femeilor din politică , Orientul Mijlociu suferă de o mai și slabă pătrundere a femeilor în politică. Fiind într-un stadiu mediu față de dezvoltare și integrarea internațională, femeile prezintă o resursă neexploatată în arenele sociale, economice și politice ale regiunii, iar acest studiu are ca drept scop furnizarea de informații și recomandări pentru a arăta oportunități în creșterea participării lor politice, în mod special sistemul parlamentar.

Dacă în alte state recunoașterea realizărilor politice ale femeilor e ceva obișnuit, în mod special în societățile post conflictuale, creșterea participării femeilor din politica Orientului Mijlociu va lucra lucra în beneficiul regiunii printr-o mai bună guvernare care va pătrunde în alte aspecte ale societății. Astfel, argumentul făcut aici că participarea politică a femeilor din Orientul Mijlociu și țările musulmane nu poate fi realizată fără reevaluarea și implemtarea acestor recomandări specifice – reviziuirea educației, stabilirea unui sistem contingent și instituționalizarea reformelor regionale.

Într-un context mai larg al dezvoltării și unei mai bune guvernări, studiul despre îmbunătățirea participării femeilor în politică este unul din cele mai importante și acest lucru este la fel de adevărat pentru lumea arabă și musulmană așa cum este și pentru restul lumii. Nu numai că acest subiect mandatează atenție academică riguroasă, implicațiile oferă o înțelegere mai bună a impedimentelor și beneficiilor creștereii pătrunderii femeilor în politică. „Crescând și nivelul și calitatea participării lor, în mod special la nivelurile politice, a fost un pas major al mișcării feministe din regiune , care a creionat constant atenția către acest lucuri și a făcut lobby în forumurile naționale și internaționale.” Pe scurt, un studiu ca acesta este important pentru că ar putea iniția un efort mai mare, concentrat pentru o mai bună înțelegere a cum femeile din lumea arabă și musulmană pot deveni jucători mai importanți în politica națiunilor lor și ar ajuta la conceptualizarea strategiilor pentru implementarea acestui fapt.

De-a lungul firului cercetării mele a fost dificilă găsirea de date apropiate și materiale de cercetare în legăturp cu cateva probleme anume , ca data istorică a intrării femeilor în politică. Acest lucru e în primul din cauza numărului copleșitor de cercetare realizată în problemele femeilor , fie legate de drepturile omului sau educația femeilor din Orientul Mijlociu, și nu în măsuri pentru o mai buna implicare a femeilor în politică, „ Colecția și diseminarea statisticilor realizate de Guverne pe participarea femeilor în procesul decizional tinde să fie ad-hoc și ca răspuns a unor cereri specifice... Ca un rezultat, monitorizarea și analiza participării feminine în procesul decizional a fost concentrat în mare măsură pe cele mai vizibile nivele din sectorul public și politicile naționale.”

Asta nu înseamnă că nu sunt resurse ample pentru a fi folosite în asemenea studii dar există ceva mai puține resurse semnificative pentru a fi folosite într-un asemenea studiu. A fost nevoie să apelez pentru a obține informații, la diferite cărți și reviste despre femei și politică, iar rezultatul a fost o analiză adâncă a femeilor din regiune și complexitățile implicate în poltică, deasemenea și o serie de recomandări pentru îmbunătățirea participării feminine în politica regională În plus, recomandările ce sunt făcute în această lucrare trebuie luate mai degrabă în considerare ca și ghiduri de politică și nu ca ultime obiective care dacă nu sunt urmărite vor vrăji dezastrul. Asta înseamnă că recomandările făcute aici, cuprinzătoare și funcționale, nu sunt sigurele căi pentru a îți atinge scopul dorit de introduce femeile într-un proces al luării decizilor în Guvernele naționale în țările musulmane. Acest lucru trebuie înțeles din cauza eterogenității lumii musulmane și arabe, chiar dacă recomandările pot lucra în mod diferit într-un stat sau altul.

Teza de faţă este structurată în 4 capitole şi urmăreşte un fir logic pe care îl impune însăşi ipoteza, bazându-se atât pe criterii cronologice, cât şi tematice Proiectul se va concentra în primul rând pe țările musulmane din Orientul Mijlociu și ocazional se vor folosi țări musulmane din alte regiuni ca referință și pentru comparație. Problema creșterii participării politice feminine este limitată în Orientul Mijlociu sau în țările musulmane, dar scopul principal concentrat în aceste state este garantat de către realitate, ca aceste zone femeile au o mai mică implicare în politică.

În primul capitol Și chiar dacă această idee poate fi regăsită în multe alte zone, Orientul Mijlociu este mult mai interesant din cauza instabilității continue: războiul civil din Iraq, viitorul întunecat al Palestinei, ambițiile nucleare ale Iranului, sau viitorul democrației din regiune. Pe scurt, cazul poate fi făcut pentru că acolo există o mare nevoie de adresare a problemei de abilitatea a femeii în politică pentru că aceasta putere poate duce la o mai buna guvernare și o creștere a stabilității în Orientul Mijlociu.

și națională.

Capitolul 1 – Cadru conceptual, teoretic și metodologic

1.1. CONCEPTUL DE SOCIETATE MUSULMANĂ

1.1.1. Scurt istoric, valori și norme sociale ale societății musulmane

Condiția morală actuală a musulmanilor de astăzi este rezultatul celor întamplate în trecut. În mod similar, starea lor viitoare va izvorî din situatia lor actuală. Așadar, pentru a examina atitudinile curente ale musulmanilor, vis-a-vis de Islam, trebuie să analizăm atitudinile lor din trecut cu privire la el. În acest fel, nu numai că putem depista motivele istorice ce stau la baza comportamentului și gândirii noastre din momentul de față, ci totodată ne permite să determinăm atitudinea noastră posibilă cu privire la Islam în viitor.

Imaginile despre islam răspândite în lume sunt brutalitatea, fanatismul , dezordinea si ura. Femei libiene poliţiste in Marea Britanie , atentate aviatice in SUA , ameninţări nucleare provenite din Iran. Numele conducatoriilor musulmani ai vremurilor noastre – Khomeini , Gaddafi , Arafat, Ahmadinejab – aceastia au devenit simboluriile , punctele de reper ale acestor imagini crude şi totodata al lumii musulmane.

Preview document

Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 1
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 2
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 3
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 4
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 5
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 6
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 7
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 8
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 9
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 10
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 11
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 12
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 13
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 14
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 15
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 16
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 17
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 18
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 19
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 20
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 21
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 22
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 23
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 24
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 25
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 26
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 27
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 28
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 29
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 30
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 31
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 32
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 33
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 34
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 35
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 36
Rolul femeilor din Orientul Mijlociu în politică - Pagina 37

Conținut arhivă zip

  • Rolul Femeilor din Orientul Mijlociu in Politica.doc

Alții au mai descărcat și

Despre Islam în Europa

Introducere Lucrarea de față își propune o abordare a problemei Islamului în Europa, o problemă controversată, care a luat o amploare foarte mare...

Islamofobia - fenomen în creștere în Europa

1. ISLAMOFOBIA 1.1 Definitie: Cuvantul “islamofobia” este un neologism format din cuvintele “ islam” si “fobie”. Forma compusa “islamo-“ contine...

Recenzie Pierre Manent - Musulmanii, obstacolul inedit

Pierre Manent, academician și cercetător in științe politice, abordează o problematică de actualiate în cartea intitulată „Musulmanii, obstacolul...

Politici Publice

În sensul comun, termenul politica se considera de obicei ca se aplica la ceva “mai mare” decât deciziile particulare, dar la ceva “mai mic” decât...

Blocada Berlinului

Sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial aduce cu sine era Razboiului Rece,o confruntare deschisa, nonmilitara si limitata intre doua grupuri de...

Organizații Regionale latino-americane

Organizaţie Data creãrii Ţãri membre (Nr). Ţãri membre AEC Asociaţia Statelor din Caraibe 1994 26 Antigua şi Barbuda, Bahamas, Barbados,...

Triunghiul violenței în Columbia

Triunghiul violentei in Columbia Format din: 1. Miscarile de gherila 2. Cartelurile de droguri 3. Organizatiile paramilitare Miscarile de...

Rusia după Încheierea Războiului Rece

Rusia si strainatatea apropiata Dupa încheierea razboiului rece, fiecare tara europeana a blocului socialist a fost confruntata cu problemele...

Te-ar putea interesa și

Uniunea Europeană și strategia de securitate energetică

La faptul că este una dintre cele mai mari puteri economice, comerciale şi financiare ale lumii, Uniunea Europeană îl adaugă pe acela de a...

Condiția femeii și a copilului în Islam

INTRODUCERE Într-o lume aflată în continuă dezvoltare, în care conceptul de globalizare este tot mai larg răspândit, există anumite țări care...

Folosirea agentelor feminine în cel de al II-lea război mondial - studiu de caz Marea Britanie

„Motivul pentru care prinţul luminat şi generalul înţelept îşi înving duşmanii de fiecare dată, iar izbânzile lor le depăşesc pe cele ale...

Alianțe militare

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (abreviat NATO în engleză, OTAN în franceză; în română cel mai des se foloseşte abrevierea NATO, dar şi...

Ai nevoie de altceva?