Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Transporturi
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 5093
Mărime: 1.87MB (arhivat)
Publicat de: Dionisie Rotariu
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Transportul rutier de mărfuri reprezintă distribuirea încărcăturilor cu autovehicule din punctul de încărcare la punctele de destinaţie cu mijloacele de transport în baza contractelor de transport.

Transport, din latină „transporto” – deplasare în spaţiu. Transportul rutier este o ramură de producere ce are un caracter comercial ce asigură necesitatea vitală a societăţii în transportul de mărfuri şi călători. Procesul de transport reprezintă totalitatea operaţiilor efectuate de mijloacele de transport, la deplasarea în spaţiu şi timp a bunurilor materiale şi pasageri.

Obiectul transportului rutier constituie bunurile materiale (marfa) şi pasagerii.

Orice marfă din momentul amplasării în caroserie, până la descărcarea sa în punctul de destinaţie reprezintă sarcina sau încărcătura.

Prin activitatea de transport nu se creează bunuri materiale, se efectuează prestaţii la deplasarea mărfurilor, cheltuielile fiind incluse în valoarea lor. De aceea în economia naţională, transportul rutier ocupă un sector terţiar.

Transportul uneşte toate ramurile economiei naţionale într-un organism ce asigură funcţionarea sistemei bani – marfă – bani ce stă la baza dezvoltării oricărei economii.

Circulaţia rutieră reprezintă mişcarea generală de vehicule şi persoane, concentrată pe suprafeţe de teren amenajate special în acest scop, respectiv drumurile. Fenomenul circulaţiei rutiere sau a traficului rutier se manifestă tot atât de clar pe distanţe mari, în teritorii largi, cît şi în zone restrânse (oraşe şi alte tipuri de aşezări). Ca urmare a perfecţionării continue a autovehiculelor, s-a ajuns astăzi la ritmuri ridicate şi proporţii foarte mari de evoluţie a circulaţiei rutiere.

Practic are loc o „explozie rutieră”.

Prin trafic rutier înţelegem numărul de vehicule – etalon sau efective – care circulă pe un drum în ambele sensuri într-o unitate de timp: zi (24 ore), an (365 zile).

Traficul rutier de mărfuri şi călători creşte de la un an la altul, într-un timp rapid atât din punct de vedere al intensităţii cât şi din punct de vedere al structurii tonajului. Are loc o creştere continuă a numărului de autovehicule de tot felul, sporirea capacităţii de transport şi viteza de circulaţie, concomitent cu intensificarea schimbărilor de măsuri şi a deplasării călătorilor, care trebuie să se realizeze cu cheltuieli de timp, de mijloace materiale şi financiare din ce în ce mai scăzute, cu un grad mereu mai sporit de siguranţă şi confort.

Viteza de deplasare a autovehiculelor, de care depinde durata de parcurs pe un drum în diferite variante şi soluţii de modernizare, constituie un alt factor care influenţează eficienţa economică în transporturile şi construcţiile rutiere.

Dezvoltarea unor viteze mari de circulaţie este condiţionată:

1. performanţele tehnice ale autovehiculului;

2. starea tehnică;

3. elementele geometrice ale drumului.

Viteza de transport are un rol deosebit mai ales în cazurile în care este necesară deplasarea unor produse perisabile, care condiţionează continuitatea procesului de producţie la beneficiar sau aprovizionarea într-un termen scurt a populaţiei.

Orice unitate de producţie are ca obiectiv principal producerea de bunuri materiale, orice unitate de transport are ca obiectiv principal servicii determinate prin prestaţii de transport a mărfurilor.

Marfă – bun economic care serveşte producţiei sau satisfacerii nevoilor omeneşti, destinat vânzării-cumpărării prin tranzacţii de piaţă. Principalele categorii de mărfuri sunt corporale de consum personal (alimente, îmbrăcăminte, articole de igienă etc.), de consum îndelungat (mobilă, autoturisme, locuinţe).

Transportul rutier – deplasarea cu autovehicule a mărfurilor şi pasagerilor în timp şi spaţiu.

Procesul de transport – este totalitatea operaţiilor efectuate de autovehicul la deplasarea în spaţiu şi timp a încărcăturilor şi pasagerilor.

Analiza activitatii intreprinderii Mejautotrans S.R.L

1.1 Tipul întreprinderii, conform destinaţiei şi caracterul activităţii de producţie, subordonarea parametrii de activitate a întreprinderii, misiunea şi nivelul autorităţii întreprinderii, locul de dislocaţie, regimul de activitate scopul şi sarcinile întreprinderii.

Intreprinderea Mejautotrans S.R.L este inregistrata la camera inregistrarii cu numarul de identificare –LVMD1002600009817

Întreprinderea „Mejautotrans” SRL prestează servicii de transport auto internaţional în ţările Europei şi în ţările CSI pentru agenţii economici din Moldova şi din străinătate. Însă direcţiile prioritare de transportare sunt rutele Moldova-Turcia şi Moldova-Polonia.

Preview document

Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 1
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 2
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 3
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 4
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 5
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 6
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 7
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 8
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 9
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 10
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 11
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 12
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 13
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 14
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 15
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 16
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 17
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 18
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 19
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 20
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 21
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 22
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 23
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 24
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 25
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 26
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 27
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 28
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 29
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 30
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 31
Caracteristica întreprinderii MejAutoTrans SRL - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • Caracteristica Intreprinderii MejAutoTrans SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Proiect la transporturi interne și internaționale

Calculul indicatorilor de utilizare a materialului rulant aferent traficului feroviar de marfuri Problema Pe teritoriul unei regionale de cale...

Caracteristica întreprinderii de transport Vitnat Grup

Întroducere Odată cu creşterea numărului întreprinderilor specializate în realizarea transportului de marfuri,si deservire tehnica a...

Instalații de control și comandă a circulației

Pentru statia de cale ferata având configuratia dispozitivului de linii stabilita prin tema proiectului ( codul proiectului), se vor întocmi...

Ai nevoie de altceva?