Logistica în întreprinderea Vartaco Comimpex SRL

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Transporturi
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3581
Mărime: 27.53KB (arhivat)
Publicat de: Fabiana Moldovan
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Vasiliu Cristi

Extras din proiect

CAPITOLUL I: INTRODUCERE

VARTACO COMIMPEX SRL este o firmă de distribuţie cu sediul în Bucureşti, Str. Balotului, Nr. 24, Sector 3, telefon 021/ 241 64 90 înregistrată în Registrul Comerţului sub numarul J40/26063/1994, cod unic de identificare (C.U.I.) RO 6709070.

Firmă de distribuţie la nivel naţional, profilată pe materiale de construcţii şi obiecte sanitare, instalaţii, produse pentru amenajări interioare, are ca obiect de activitate următoarele:

- vânzările cu ridicata ale lemnului neprelucrat;

- vânzările cu ridicata ale produselor rezultate din prelucrarea primară a lemnului;

- vânzările cu ridicata de vopsele, lacuri şi emailuri;

- vânzările cu ridicata de materiale de construcţii: nisip şi pietriş;

- vânzările cu ridicata de geamuri;

- vânzările cu ridicata ale obiectelor sanitare din porţelan: căzi, chiuvete etc.

Are peste 30 de angajaţi, 10 din ei fiind agenţi de vânzare ce distribuie marfa nu numai pe teritoriul Bucureştiului ci şi înafara lui. În prezent firma are un capital social de 900 000 RON şi o cifră de afaceri de 500 000 RON.

“Vartaco Distribuţie, un nume care dorim să devină un brand datorită seriozităţii, organizării, promptitudinii, într-un singur cuvânt datorită muncii. Plecăm de la premiza că, clientul este cel mai important şi încercăm să ne ridicăm la standardele cerute şi impuse de piaţă (cea a materialelor de construcţii şi amenajări interioare) în care concurenţa, tot mai acerbă şi tendinţele către nou a acestei pieţi a făcut ca numai cei mai buni să reziste.

Cu o echipă tânără şi dinamică, cu o forţă de vânzări structurată pe patru divizii, cu un suport logistic pe măsura forţei de vânzari, cu produse de calitate, Vartaco Distribuţie a reuşit sa-şi extindă aria de acoperire la nivelul intregii ţari.

Oricând vă stăm la dispoziţie cu detalii tehnice, oferte promoţionale, liste de preţuri".

Acestea sunt cuvintele companiei de pe website-ul lor www.vartaco.ro .

CAPITOLUL II

IDENTIFICAREA ACTIVITĂŢILOR LOGISTICE

Noţiunea de logistică (economia materialelor) cuprinde toţi paşii unui proces de fabricaţie. Cuprinde toate activităţile de punere in armonie a spaţiului şi timpului cu bunurile şi persoanele inclusiv gruparea lor.

Mai concret, logistica se defineşte prin planificare integrată, organizare, impozitare şi control a tuturor cursurilor de mărfuri si materiale împreună cu cursurile de informaţii legate de acestea incepând de la livratori prin etapele creării de valori (ex. producţie şi/sau etape de distribuţie) până la livrarea produselor către clienţi, inclusiv a eliminării deşeurilor şi a reciclării.

Pentru a se putea oferi bunurile sau serviciile solicitate în momentul şi în locul potrivit este necesară desfăşurarea unui ansamblu de operaţiuni intercorelate, care constituie mixul activităţilor logistice.

Logistica de distribuţie are de depăşit diferenţa de spaţiu şi de timp dintre producţia şi consumul de bunuri. De fapt, logistica de distribuţie este orientată spre a pune de acord spaţiul şi timpul ce separă producţia de consum, prin transport şi depozitare. Pe lângă aceste două funcţii, se mai adaugă realizarea comenzilor şi livrarea acestora.

Logistica de distribuţie cuprinde toate activităţile care sunt necesare pentru a aduce produsele din punctul lor de finalizare, din întreprinderea producătoare, până la ultimul punct din canalul de distribuţie. Activităţile logistice întâlnite la Firma Vartaco Comimpex:

- cumpărarea-aprovizionarea;

- depozitarea;

- transportul;

- fluxul informaţional.

Cumpărarea induce noţiunea de comandă şi aprovizionarea implică noţiunea de contract . Societatea vizată are contracte de aprovizionare cu furnizori din străinătate, aprovizionarea făcâmdu-se pe bază de comenzi în funcţie de cererea de pe piaţă.

Preview document

Logistica în întreprinderea Vartaco Comimpex SRL - Pagina 1
Logistica în întreprinderea Vartaco Comimpex SRL - Pagina 2
Logistica în întreprinderea Vartaco Comimpex SRL - Pagina 3
Logistica în întreprinderea Vartaco Comimpex SRL - Pagina 4
Logistica în întreprinderea Vartaco Comimpex SRL - Pagina 5
Logistica în întreprinderea Vartaco Comimpex SRL - Pagina 6
Logistica în întreprinderea Vartaco Comimpex SRL - Pagina 7
Logistica în întreprinderea Vartaco Comimpex SRL - Pagina 8
Logistica în întreprinderea Vartaco Comimpex SRL - Pagina 9
Logistica în întreprinderea Vartaco Comimpex SRL - Pagina 10
Logistica în întreprinderea Vartaco Comimpex SRL - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Logistica in Intreprinderea Vartaco Comimpex SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Proiect la transporturi interne și internaționale

Calculul indicatorilor de utilizare a materialului rulant aferent traficului feroviar de marfuri Problema Pe teritoriul unei regionale de cale...

Pompa de Injecție în Linie

Aparitia primelor automobile este strâns legata de descoperirea si perfectionarea masinii cu abur si a motorului cu ardere interna primele...

Instalații de control și comandă a circulației

Pentru statia de cale ferata având configuratia dispozitivului de linii stabilita prin tema proiectului ( codul proiectului), se vor întocmi...

Ai nevoie de altceva?