Sisteme de detecție a vehiculelor bazate pe camere video

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Transporturi
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 5784
Mărime: 434.79KB (arhivat)
Publicat de: Panait Ciobanu
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: As.drd.ing. Gheorghiu Andrei
Unicersitatea „Politehnica” din Bucuresti Facultatea de Transporturi, specializarea T.E.T.

Extras din proiect

Tehnologiile non-intruzive sunt cele care nu necesită instalarea directa a senzorului pe sau în suprafaţa carosabilului. Senzorii pentru tehnologiile non-intruzive sunt montati deasupra sau pe ambele parti ale carosabilului. Procesorul video de imagini, radarul cu microunde, senzorii activi şi pasivi cu infraroşu, senzorii cu ultrasunete şi senzorii matriceali acustici pasivi sunt subiecte dezbatute în secţiunile următoare.

Procesorul video de imagine

Camerele video au fost introduse in gestionarea traficului pentru supravegherea soselelor datorita capacitatii lor de a transmite imagini video cu circuit închis la un operator uman pentru interpretare.

Aplicaţiile de gestionare a traficului din ziua de azi utilizeaza procesarea imaginii video pentru a analiza în mod automat scena de interes şi pentru a extrage informaţii de supraveghere a traficului şi de control.

Un sistem cu procesor video de imagine (PVI) este de obicei format din una sau mai multe camere, un computer bazat pe microprocesor pentru digitizarea şi prelucrarea imaginilor si software-ul pentru interpretarea imaginilor şi conversia acestora în fluxul de date de trafic.

Principii de operare

Sistemele cu procesor de imagine video detecteaza autovehiculele prin analizarea imaginilor dintr-o scena de trafic pentru a determina schimbările între cadre succesive. Algoritmii de procesare a imaginii care analizează imagini alb-negru examineaza variaţia de niveluri de gri în grupuri de pixeli continute în cadrele video.

Algoritmii sunt conceputi pentru a elimina variaţiile de nivel gri din imaginea de fundal cauzate de condiţiile meteorologice, umbre şi artefacte de zi sau de noapte şi să păstreze obiecte identificate ca automobile, camioane, motociclete si biciclete. Parametrii fluxului de trafic sunt calculati prin analizarea de cadre succesive video. Culorile imaginii pot fi, de asemenea, exploatate pentru a obţine fluxul de trafic de date.

Au fost dezvoltate trei clase de sisteme VIP: tripline, în buclă închisă de urmărire şi de date de urmarire asociate. Sistemele tripline opereaza permiţând utilizatorului să definească un număr limitat de zone de detectare în campul de vizualizare al camerei video. Atunci când un vehicul traversează una dintre aceste zone, este identificat observând schimbările în pixeli cauzate de vehicul în raport cu carosabilul în absenţa unui vehicul.

Analizele bazate de suprafaţă si cele bazate pe grila sunt utilizate pentru a detecta vehiculele din VIP-uri tripline. Apropierea bazata pe suprafaţă identifică caracteristici marginale, în timp ce analiza bazata pe grila clasifică pătrate pe o grilă fixă care conţine vehicule în mişcare, vehicule oprite sau lipsa unor vehicule. Sistemele tripline estimeaza viteza vehiculului prin măsurarea timpului de care un vehicul identificat are nevoie pentru a parcurge o zona de detectare de lungime cunoscuta.

Viteza este identificata impartind lungimea la timpul in care vehiculul a parcurs distanta respectiva. Apariţia apropierilor cu PVI de urmărire a fost facilitată de microprocesoarele cu randament mare si de costul scazut al acestora. Sistemele de urmărire in buclă închisă sunt o extensie a sistemelor tripline care permit detectarea unui vehicul de-a lungul unei secţiuni de carosabil mai mare.

Sistemele cu buclă închisă urmaresc vehiculele continuu prin raza de vedere al camerei. Detecţii multiple ale vehiculului de-a lungul unei zone sunt utilizate pentru a valida detectarea. Odata validat, vehiculul este numărat şi viteza sa este actualizata prin algoritmul de urmărire. Aceste sisteme de urmărire pot oferi date suplimentare pentru fluxul de trafic, cum ar fi mişcările autovehiculului de pe o banda de mers pe alta.

Prin urmare, acestea au potenţialul de a transmite informaţii la panourile cu informatii rutiere şi la radiouri pentru a alerta conducătorii auto să nu aiba un comportament care poate duce la un incident rutier. Sistemele de urmărire cu asociere de date identifica şi urmăriesc un anumit vehicul sau grupuri de vehicule care trec prin raza de vedere a camerei.

Calculatorul identifică vehiculele prin căutarea unor zone de pixeli conectate unic. Aceste domenii sunt apoi urmărite cadru-cu-cadru pentru a produce datele de urmărire pentru vehiculul sau grupul de vehicule selectat. Marcajele care identifică obiectele sunt bazate pe pante şi morfologie.

Marcajele bazate pe pante utilizeaza margini, în timp ce marcajele morfologice utilizeaza combinaţii de caracteristici si dimensiuni, care sunt recunoscute ca aparţinând unor vehicule cunoscute sau grupuri de vehicule.

În viitor, urmarirea datele asociate poate oferi informatii despre călătorie in timp real, informaţii despre punctul de plecare - punctul de destinaţie prin identificarea şi urmărirea vehiculelor, deoarece acestea trec de la o raza de actiune a unei camere de vedere la raza de actiune a altei camere video.

Figura 16 prezintă două exemple de procesoare video de imagine care folosesc apropierea tripline.

Fig.16 Autoscope 2004 VideoTrak-900

Procesarea semnalului

Formatarea imaginii şi extragerea datelor imaginii de date sunt realizate cu firmware-ul care permite algoritmilor sa ruleze in timp real. Hardware-ul care digitalizeaza imaginile video este de obicei implementat pe un singur card formatat într-o arhitectură de calculator personal.

Odată ce datele sunt digitalizate şi stocate de computerul care formateaza, caracteristicile spatiale si temporale sunt extrase din vehiculele în fiecare zona de depistare cu o serie de algoritmi de procesare a imaginii.

În conceptul ilustrat în Figura 17, un proces de detectare stabileşte unul sau mai multe praguri care limitează şi separă datele transmise la restul de algoritmi. Nu este de dorit să se limiteze drastic numărul de vehicule potenţiale în timpul detectarii, pentru ca odată ce datele sunt eliminate ele nu mai pot fi recuperate.

Preview document

Sisteme de detecție a vehiculelor bazate pe camere video - Pagina 1
Sisteme de detecție a vehiculelor bazate pe camere video - Pagina 2
Sisteme de detecție a vehiculelor bazate pe camere video - Pagina 3
Sisteme de detecție a vehiculelor bazate pe camere video - Pagina 4
Sisteme de detecție a vehiculelor bazate pe camere video - Pagina 5
Sisteme de detecție a vehiculelor bazate pe camere video - Pagina 6
Sisteme de detecție a vehiculelor bazate pe camere video - Pagina 7
Sisteme de detecție a vehiculelor bazate pe camere video - Pagina 8
Sisteme de detecție a vehiculelor bazate pe camere video - Pagina 9
Sisteme de detecție a vehiculelor bazate pe camere video - Pagina 10
Sisteme de detecție a vehiculelor bazate pe camere video - Pagina 11
Sisteme de detecție a vehiculelor bazate pe camere video - Pagina 12
Sisteme de detecție a vehiculelor bazate pe camere video - Pagina 13
Sisteme de detecție a vehiculelor bazate pe camere video - Pagina 14
Sisteme de detecție a vehiculelor bazate pe camere video - Pagina 15
Sisteme de detecție a vehiculelor bazate pe camere video - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Sisteme de Detectie a Vehiculelor Bazate pe Camere Video.docx

Alții au mai descărcat și

Sistem autonom de semaforizare

Capitolul 1. Introducere 1.1. Oportunitatea și obiectivele lucrării Semaforizarea convențională, care este cea mai des întâlnită când vine vorba...

Sisteme de detectare și recunoaștere a semnelor de circulație

Introducere Sistemele de detectare si recunoastere a semnelor de circulatie reprezinta o parte importanta a unui sistem avansat de suport pentru...

Sisteme Inteligente de Management al Traficului și Monitorizare a Drumurilor

Lucrarea de faţă prezintă aplicaţii de gestiune a traficului şi monitorizare a drumurilor folosind ultimele generaţii de sisteme IT şi de...

Sisteme hibride de propulsie ale autovehiculelor

In prezent, numarul de autovehicule rutiere este din ce in ce mai mare, in mod special in mediul urban, iar cantitatea emisiilor de gaze, care pune...

Proiect la transporturi interne și internaționale

Calculul indicatorilor de utilizare a materialului rulant aferent traficului feroviar de marfuri Problema Pe teritoriul unei regionale de cale...

Sisteme hibride de propulsie pe automobil

Introducere Poluarea mediului ambient, poluarea în centrele urbane, epuizarea resurselor minerale, încălzirea globală, minimalizarea gazelor emise...

Autovehiculele și Controlul Inteligent

Termenul de control inteligent apare din ce în ce mai frecvent în literatura de specialitate, nu numai de limba engleza, reliefând totodata aspecte...

Instalații de control și comandă a circulației

Pentru statia de cale ferata având configuratia dispozitivului de linii stabilita prin tema proiectului ( codul proiectului), se vor întocmi...

Te-ar putea interesa și

Sistem de monitorizare și control al intrărilor pe autostradă

Introducere Transportul reprezintă una dintre cele mai importante industrii ce joacă un rol esențial în economia întregii lumi. Fie că este vorba...

Proiect practică SC Molid Total Security SA

Motivatie, explicatii: Factorii care m-au determinat sa aleg SC. Molit Total Security SA., Iasi pentru realizarea studiului de practica au fost pe...

Senzori de detecție a autovehiculelor pentru stabilirea mărimilor caracteristice ale fluxurilor de trafic

Captarea de informatii din teren cu privire la modul de desfasurare a traficului reprezinta unul dintre cele mai importante procese in reglarea...

Sisteme inteligente de management al traficului rutier

Introducere Problema traficului rutier este omniprezentă în cotidianul tuturor. Pe cât de neplăcut este acesta, fiecare dintre noi contribuim...

Fluidizarea Transporturilor Rutiere în România - Metode de Fluidizare

1.Descrierea caracteristicilor participanţilor la trafic Cunoaşterea performanţelor, aptitudinilor şi caracteristicilor oamenilor constituie...

Ai nevoie de altceva?