Circuit Elveția - între civilizație și natură

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 4338
Mărime: 1.06MB (arhivat)
Publicat de: Zamfira Dascalu
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. Cap. 1 Alegerea tipului de program turistic internaţional Pag 3
  2. 1.1 Titlul programului turistic internaţional Pag 3
  3. 1.2 Ţara în care se desfăşoară programul turistic internaţional Pag 3
  4. 1.3 Piaţa ţintă Pag 5
  5. Cap.2 Modalitatea de realizare a programului de vacanţă Pag 6
  6. 2.1 Transportul Pag 8
  7. 2.2 Cazarea Pag 8
  8. 2.3 Alimentaţia Pag 11
  9. 2.4 Agrementul Pag 13
  10. Cap.3 Analiza de preţ Pag 17
  11. Cap.4 Mixul de promovare a produsului turistic internaţional Pag 18
  12. Bibliografie Pag 20

Extras din proiect

Capitolul 1 ALEGEREA TIPULUI DE PROGRAM TURISTIC INTERNAŢIONAL

1.1 Titlul programului turistic internaţional

Agenţia de turism RO TOUR a creat un program turistic internaţional (“Elveţia-Între civilizaţie şi natură”), şi anume circuitul de 11 zile/ 10 nopţi în Elveţia în perioada 20.05.2011-20.09.2011 în care turiştii vor putea vizita toate obiectivele turistice memorabile.

1.2 Ţara unde se va desfăşura programul turistic internaţional

Programul se va desfaşura în Elveţia , una dintre cele mai importante destinaţii din Europa, care se mândreşte cu o grandoare deosebită, tradiţii, oameni simplii, dar cu o reputaţie fermă, familiaritate şi să nu uităm atunci când ne gândim la Elveţia, ne gândim la ceasuri şi ciocolată. Pe lângă muzee, biserici şi alte obiective turistice deosebite, puteţi alege pentru a vă relaxa unul sau mai multe dintre barurile sau restaurantele din Elveţia, care vă aşteaptă!

AŞEZARE

Elveţia (cu suprafaţă de 41.293 kmp) este situată în Europa Centrală, fiind înconjurată de cinci ţări.Rinul formează o parte din graniţa cu Austria şi Liechtenstein, iar în N şi N-E împreună cu lacul Constance (Bo) formează graniţa cu Germania şi Austria. În partea de N-V, V şi S-V Mţii Jura, râul Doules şi lacul Lemman o separă de Franţa, iar graniţa cu Italia spre S şi S-E este formată din lanţul Alpilor Occidentali.

RELIEFUL

În Elveţia se disting trei regiuni principale:

- Alpii Elveţiei ocupă 58% din suprafaţa ţării, în toată partea meridională, centrală şi orientală a Elveţiei.

- Munţii Jura ocupă 12% din suprafaţa ţării

- Podişul Elveţiei - Le Pleateau Suisse- sau Podişul Mitteland(Ţara de mijloc a Elveţiei) este situat între două lanţuri de munţi, pe o întindere care ocupă restul de 30% din suprafaţa ţării.

CLIMA

Lanţul Alpilor formează o adevărată frontieră între climatul mediteranean la sud, cel moderat şi umed al Europei Occidentale la nord şi vest şi cel continental la est. Elveţia dispune astfel de un climat de tranziţie între cel oceanic şi cel continental. Cantitatea anuală de precipitaţii variază de la 800 mm în Podişul Elveţiei la peste 2000 mm în zona Alpilor. Vânturile caracteristice Alpilor sunt brizele şi foehnul, care prin specificul lor, manifestă influenţa asupra practicării agriculturii şi turismului. Cea mai ridicată temperatură în Elveţia este înregistrată la Ballinzona, în cantonul Ticino, unde mediile zilnice au un caracter mediteranean.

REŢEAUA HIDROGRAFICĂ

Cele mai importante râuri şi fluvii ale Elveţiei izvorăsc din masivul St Gothard, printre care amintim: Rinul care are cel mai lung curs dintre toate râurile care curg pe teritoriul Elveţiei, Rohnul, Ticino şi Inn. Pe lângă aceste râuri, în Elveţia întâlnim şi numeroase lacuri, majoritatea de tip glaciar, cu forme extrem de variate, de dimensiuni mici. Printre cele mai importante amintim: Lacul Leman, Lacul Constance (Bondesee), Lacul Zurich, Lacul celor Patru Cantoane, Lacurile Brienz şi Thun, Lacul Neuchatel.

ECONOMIE

Elveţia şi-a dezvoltat economia într-un mod specific datorită poziţiei sale ca zonă de tranzit european. Petrolul este important sub formă brută sau produse rafinate. Industria siderurgică şi a construcţiilor de maşini se bazează pe oţelării electrice prelucrând materia primă importantă. Un loc aparte în peisajul industrial îl ocupă orologeria (industria ceasurilor). Industria textilă completează şi îmbogăţeşte peisajul industrial prin produsele sale de excepţie şi foarte căutate pe piaţa externă: ţesături, dantelării, mătase la Zurich. Industria alimentară are o largă reprezentare teritorială, având ca materii prime importante laptele şi toate produsele derivate sau care îl conţin. Sunt prezente şi industria berii, conservelor, a produselor făinoase. Agricultura şi silvicultura în podişul Mitteland şi pe unele din văile alpine se cultivă viţa-de –vie, pomi fructiferi şi tutun, plante furajere, grâu, ovăz, orz, sfeclă de zahăr. În regiunile montane pădurile şi fâneţele sunt folosite drept activităţi pastorale. Predomină creşterea animalelor pentru lapte şi carne, porcine, păsări.

POPULAŢIA ŞI AŞEZĂRILE

Populaţia Elveţiei de 6,9 milioane este concentrată în podişul Mitteland, circa 70% şi doar un sfert în regiunea munţilor Alpi şi Jura. Densitatea acestei ţări este de 169 loc/kmp.

Capitala: Berna.

Fus orar: UTC+1 (ora Romaniei –1).

Prefix: +41.

Limba: germana în nordul şi centrul ţării (64 %), franceza în vest (19 %), italiana în sud (8 %); o comunitate mică din cantonul sud-estic Graubünden vorbeşte retroromana (< 1 %).

Moneda: franc elveţian.

Condiţii de intrare în ţară:

Începând cu data de 1 iunie 2009, conform Acordului de liberă circulaţie UE – Elveţia, cetăţenii români nu au nevoie de viză. Intrarea în Elveţia este permisă cu paşaportul sau cartea de identitate valabile cel puţin 6 luni de la data intrării pe teritoriul Elveţiei.

Cetăţenii români pot călători în Elveţia cu paşaportul sau cu cartea de identitate emise de autorităţile române.

Preview document

Circuit Elveția - între civilizație și natură - Pagina 1
Circuit Elveția - între civilizație și natură - Pagina 2
Circuit Elveția - între civilizație și natură - Pagina 3
Circuit Elveția - între civilizație și natură - Pagina 4
Circuit Elveția - între civilizație și natură - Pagina 5
Circuit Elveția - între civilizație și natură - Pagina 6
Circuit Elveția - între civilizație și natură - Pagina 7
Circuit Elveția - între civilizație și natură - Pagina 8
Circuit Elveția - între civilizație și natură - Pagina 9
Circuit Elveția - între civilizație și natură - Pagina 10
Circuit Elveția - între civilizație și natură - Pagina 11
Circuit Elveția - între civilizație și natură - Pagina 12
Circuit Elveția - între civilizație și natură - Pagina 13
Circuit Elveția - între civilizație și natură - Pagina 14
Circuit Elveția - între civilizație și natură - Pagina 15
Circuit Elveția - între civilizație și natură - Pagina 16
Circuit Elveția - între civilizație și natură - Pagina 17
Circuit Elveția - între civilizație și natură - Pagina 18
Circuit Elveția - între civilizație și natură - Pagina 19
Circuit Elveția - între civilizație și natură - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Circuit Elvetia - Intre Civilizatie si Natura.docx

Ai nevoie de altceva?