Circuit în Lumea Vikingilor. Danemarca-Suedia-Norvegia

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 5380
Mărime: 6.50MB (arhivat)
Publicat de: Oliver Alexandru
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: State Olimpia
Academia de Studii Economice din Bucuresti Fac. Comert

Cuprins

  1. CAP I. Alegerea tipului de program turistic 1
  2. 1.1 Titlul 1
  3. 1.2 Tarile in care se desfasoara programul 1
  4. 1.3 Piata tinta 2
  5. 1.4 Perioada 2
  6. 1.5 Recomandari 2
  7. CAP II. Modul de realizare a programului turistic 4
  8. 2.1 Transportul 4
  9. 2.2 Cazarea 5
  10. 2.3 Alimentatia 6
  11. 2.4 Agrementul 7
  12. Programul pe zile 11
  13. CAP III. Analiza de pret 13
  14. CAP IV. Mixul de promovare 15
  15. Bibliografie 16

Extras din proiect

CAP I. Alegerea tipului de program turistic

1.1 Titlul

Programul turistic se numeste CIRCUIT IN LUMEA VIKINGILOR (Danemarca, Suedia, Norvegia) si este de tip circuit.

1.2 Tarile in care se desfasoara circuitul turistic

Circuitul turistic se desfasoara pe suprafata a trei tari:Danemarca, Suedia si Norvegia.

DANEMARCA este din punct de vedere geografic cea mai mică și cea mai sudică țară a Europei de Nord, și de asemenea cea mai veche.

Danemarca se află la limita dintre Marea Baltică și Marea Nordului, și e formată dintr-o peninsulă numită Iutlanda (Jylland) legată de Germania de nord, insulele Funen (Fyn), Zealand (Sjælland), Bornholm (Bornholm) și numeroase insule mai mici, cunoscute sub numele de Arhipelagul Danez. Țara este în cea mai mare parte plată, cu mici zone înalte, cel mai înalt punct natural fiind Møllehøj, la 170,86 de metri. Climatul este temperat, cu ierni blânde și veri răcoroase. Iernile nu sunt deosebit de friguroase, având temperaturi medii în jur de 0,5 °C, iar verile sunt răcoroase, cu medii de 16 °C. Vântul suflă foarte des, fiind mai puternic pe timpul iernii și mai slab vara. Orașele principale sunt capitala Copenhaga Aarhus, și Odense

Danemarca este cea mai veche monarhie din Europa. În 1849 a devenit o monarhie constituțională odată cu adoptarea unei noi constituții. Monarhul este șeful formal al statului, un rol mai mult ceremonial, deoarece puterea executivă, exercitată de monarh, este exercitată prin cabinetul de miniștri, primul ministru fiind primul între egali.

Danemarca, o tara abundenta in sate si orase pitoresti, castele si monumente istorice, si regiuni de coasta ce variaza de la plaje largi cu nisip pana la golfulete si fiorduri. Atmosfera relaxata a Danemarcei face ca existenta vikingilor razboinici sa para ireala. Vizitatorii de astazi gasesc o Danemarca pasnica si neutra. Marcile sale sunt bunul gust, proiectele de clasa mondiala si standardele inalte. Pe langa faptul ca este foarte moderna, Danemarca pastreaza legaturile cu basmele, alimentate de marele povestitor Hans Christian Andersen. Castelele incantatoare si cladirile istorice sunt o vedere obisnuita in Danemarca.

SUEDIA este o tara din Peninsula Scandinava care se gaseste intre Norvegia si Finlanda. Suprafata Suediei este de 449.964 kilometri patrati, iar capitala, Stockholm, este si cel mai mare oras. Alte orase importante sint: Goteborg, port si centru industrial, Malmo, port si centru comercial, Uppsala. Populatia Suediei este de aproximativ 9 milioane de persoane, iar ca religie cei mai multi locuitori sunt luterani. Din punct de vedere istoric, suedezii au marcat istoria europeana prin raidurile vikinge dintre secolele IX si XI, o alta perioada de apogeu fiind secolul XVII, cand Suedia devine o mare putere dupa participarea la razboiul de 30 de ani. Din punct de vedere geografic, Suedia este dominata de un relief de platou si de campie, dar si de cele 95.000 de lacuri si de Alpii Scandinavi. Cultura Suediei se caracterizeaza prin tendinta de mentinere a vechilor obiceiuri. Una dintre cele mai insemnate personalitati suedeze este chimistul Alfred Nobel, cel care si-a lasat prin testament averea pentru finantarea premiului care-i poarta numele.

NORVEGIA, numita oficial Regatul Norvegiei, se afla in partea de vest a Peninsulei Scandinave si are capitala la Oslo. Suprafata Norvegiei este de 385.639 kilometri patrati, iar numarul de locuitori este de 4,5 milioane. Alte orase importante in afara de Oslo sunt Bergen, centru cultural si turistic, Trondheim.Istoria Norvegiei este foarte spectaculoasa datorita vikingilor care au cutreierat pe vestitele lor corabii marile lumii. Bogata cultura populara norvegiana isi extrage seva tot din perioada vikingilor, un exemplu in acest sens fiind impresionantele saga medievale.

Teritoriul țării este străbătut de Alpii Scandinavici, munți vechi, în mare parte erodați, cu aspect de platouri în zona centrală, puternic accidentate de văi adânci, dominate de culmi muntoase, cu piscuri înalte (alt. max. 2469 m - vf. Galdhøpiggen), în sud-vest, scăzând în înălțime spre nord-est și coborând brusc spre vest, formând aici țărmurile abrupte și crestate de fiorduri. Curentul Golfului contribuie la clima temperată oceanică, relativ blândă, considerând situarea geografică. Majoritatea porturilor nu îngheață iarna, dar multe regiuni au cel puțin 3 luni cu zăpadă pe an. În nordul țării, de exemplu la Tromsø, soarele nu este vizibil între noiembrie și ianuarie.

1.3 Piata tinta

Oferta agentiei de turism incearca sa raspunda cu prfesionalism si promptitudine unui segment relativ restrans de clienti. Piata tinta este reprezentata de persoanele cu varste cuprinse intre 18-50 ani, in general persoane tinere cu venituri medii si ridicate. Pot sa participe persoane care au domiciliul in toate zonele Romaniei. Persoanele care doresc sa parcurga acest circuit trebuie sa fie aventuriere, dornice sa petreaca clipe de neuitat, sa-si imbunatateasca cunostintele culturale, rezistenti la oboseala, de preferabil familisti sau insotiti de prieteni.

1.4 Perioada

Perioada in care se va efectua circuitul turistic este de pe 19 iulie 2011 pana pe 27 iulie 2011. In Danemarca se va sta 3 nopti, in Suedia o noapte iar in Norvegia restul de 3nopti.

1.5 Recomandari

• Pentru a beneficia de acest circuit nu este nevoie de viza. Turistii trebuie sa deţina paşaport valabil (valabilitatea paşaportului trebuie să depăşească cu cel puţin trei luni data încheierii călătoriei). Nu sunt obligatorii vaccinuri sau alte masuri similare.

• Exista anumite restrictii la introducerea fara vama in tara a anumitor produse: tigari (200 tigari / 50 trabucuri, 250 g tutun); vin (2 litri), alcool (1 litru); parfum (50 g).

• În cazul în care cumpăraţi bijuterii în timpul şederii dumneavoastră în Danamarca, poate fi neceasară efectuarea unei declaraţii vamale în momentul reîntoarcerii în ţara de reşedinţă.

• La restaurant si in hoteluri se adauga automat la nota de plata taxele suplimentare, astfel incat nu mai trebuie lasat bacsis. Pentru a-ti arata multumirea fata de serviciul oferit, poti lasa un extra bacsis, dar acest lucru ramane la alegerea ta, nefiind asteptat. Pentru taxi bacsisul este inclus in pretul total.

• În Danemarca, utilizarea cardurile de credit este comună şi cu ajutorul acestora puteţi plăti aproximativ în toate magazinele şi restaurantele. Totuşi, în magazine alimentare mai mici, standuri noi sau chioşchiuri se poate să nu fie acceptate cardurile de credit. De regulă, există un semn la intrare unde sunt enumerate cardurile de credit ce sunt acceptate de către magazin.

• De preferat este sa detineti Euro la plecarea din tara pentru a fi mai usor la schimbarea banilor in monezile nationale. In Danemarca moneda nationala este coroana daneza (DKK), 1DKK=0.13 €. In Suedia moneda nationala este coroana suedeza (SEK), iar 1SEK=0.11 €. In Norvegia moneda nationala este coroana norvegiana. 1NOK= 0.12 €.

• Nu dati curs invitatiilor facute de persoane straine pentru asistenta turistica sau schimb valutar. Apelati mereu la ghidul pus la dispozitie de catre agentia de turism sau la birourile specializate in informatii sau schimb valutar.

• Titlul uzual pentru Buna ziua in daneza si suedeza este Hej, in norvegiana fiind Hallo. Multumesc in toate cele trei limbaje este takk.

Preview document

Circuit în Lumea Vikingilor. Danemarca-Suedia-Norvegia - Pagina 1
Circuit în Lumea Vikingilor. Danemarca-Suedia-Norvegia - Pagina 2
Circuit în Lumea Vikingilor. Danemarca-Suedia-Norvegia - Pagina 3
Circuit în Lumea Vikingilor. Danemarca-Suedia-Norvegia - Pagina 4
Circuit în Lumea Vikingilor. Danemarca-Suedia-Norvegia - Pagina 5
Circuit în Lumea Vikingilor. Danemarca-Suedia-Norvegia - Pagina 6
Circuit în Lumea Vikingilor. Danemarca-Suedia-Norvegia - Pagina 7
Circuit în Lumea Vikingilor. Danemarca-Suedia-Norvegia - Pagina 8
Circuit în Lumea Vikingilor. Danemarca-Suedia-Norvegia - Pagina 9
Circuit în Lumea Vikingilor. Danemarca-Suedia-Norvegia - Pagina 10
Circuit în Lumea Vikingilor. Danemarca-Suedia-Norvegia - Pagina 11
Circuit în Lumea Vikingilor. Danemarca-Suedia-Norvegia - Pagina 12
Circuit în Lumea Vikingilor. Danemarca-Suedia-Norvegia - Pagina 13
Circuit în Lumea Vikingilor. Danemarca-Suedia-Norvegia - Pagina 14
Circuit în Lumea Vikingilor. Danemarca-Suedia-Norvegia - Pagina 15
Circuit în Lumea Vikingilor. Danemarca-Suedia-Norvegia - Pagina 16
Circuit în Lumea Vikingilor. Danemarca-Suedia-Norvegia - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Circuit in Lumea Vikingilor. Danemarca-Suedia-Norvegia.doc

Alții au mai descărcat și

Rusia

INTRODUCERE În acest proiect este prezentat turismul în Rusia. Am ales această ţară datorită formelor de relief foarte variate, dar şi a...

Turism în Kyoto

Introducere Peisaje mirifice, temple, altare, case de moda veche ce denota frumusetea unei istorii destul de agitate. Fie ca este vorba de...

Circuit Islanda

1. Alegerea tipului de program turistic Programul turistic propus este un circuit in Islanda dupa cum urmeaza: Durata programului turistic este de...

Slănic Moldova

Cap I: Prezentarea generala a localitatii SLANIC MOLDOVA Aparitia si dezvoltarea localitatii Slanic Moldova s-a datorat unor factori genetici...

Obiective turistice antropice în România - Circuite turistice

Argument Tema aleasă - “Obiective turistice antropice în România. Circuite turistice" are ca scop atingerea competențelor corespunzătoare...

Circuit internațional în Finlanda

Cap. I: Tipul programului turistic Turismul este ansamblul de relaţii şi fenomene care rezultă din deplasarea şi sejurul persoanelor în afara...

Gastronomia Tradițiile și Obiceiurile Regiunii Moldova

Introducere România dispune de un potenţial natural şi antropic deosebit, cu elemente de atractivitate, multe dintre ele unice în Europa şi în...

Piața Turistică a Suediei

CAPITOLUL 1 STUDIU DE IMPACT AL TURISMULUI ASUPRA ECONOMIEI Suedia (suedeză Sverige) sau Regatul Suediei (Konungariket Sverige) este un stat în...

Ai nevoie de altceva?