Circuit Pretoria-Cairo

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 3000
Mărime: 2.02MB (arhivat)
Publicat de: Decebal Iordan
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Corneliu Iatu

Extras din proiect

PRETORIA

Pretoria este principalul şi cel mai mare oras din Africa de Sud. Este capitala administrativa al africii de Sud Orasul este situat în provincia Gauteng. Pretoria caracteriza jacarandy (arbori cu flori modrofialovými). Copacii au fost importate, aici, în 1888, în Brazilia şi acum ei trebuie să crească de aproximativ 70 000. Pretoria a fost fondată în 1855 de Martin Pretoria şi el a numit-o de la tatal sau. De dezvoltare a oraşului au influenţat Búrské de război. Pretoria este un frumos oras cu multe clădiri istorice, monumente şi muzee.

Centrul orasului este format din sguare Bisericii. Pe această stradă este un monument de la fostul preşedinte Paul Kruger. In apropiere este monumentului două clădiri. Aici se poate găsi în fosta clădire a Parlamentului şi a Curţii Raadsaal Oude Palatul de Justitie. În această clădire a fost condamnat în 1963 Nelson Mandela. Pretoria mandreste cu muzee interesante expozitii.

Acestea sunt de exemplu: Muzeul Poştei, Muzeul Transporturilor, Kruger House Museum (Muzeul de Paul Kruger), Piernef Museum (Muzeul Naturii din Africa de Sud pictor JH Piernefa). De asemenea, semnificativ Transvaal Muzeul de Istorie Naturală, unde puteţi afla alte atractii naturale şi fosile şi Cultural Naţional de Istorie si muzeu in aer liber. Acest muzeu va ofera o colectie de picturi vechi de rock şi istorice obiecte. Orasul are o mare grădină botanică şi zoologică. În apropiere de oraş se află Krugerův parc. Aceasta este cea mai mare şi cel mai vechi parc national din Africa de Sud

CAIRO

Egiptul este o ţară arabă din nordul Africii şi din Orientul Mijlociu, limitată la nord de Marea Mediterană, la est de Fâşia Gaza, de Israel, de Golful Aqaba (prin intermediul căruia are contact cu Iordania şi cu Arabia Saudită) şi de Marea Roşie, la sud de Sudan iar la vest de Libia.

Cairo este capitala Egiptului, avand o populatie de peste 16 milioane de locuitori si fiind unul dintre cele mai mari orase din regiune, aflandu-se pe locul 13 in topul celor mai mari orase din lume. Facand legatura intre Africa si Orientul Mijlociu, orasul Cairo este unul dintre cele mai cunoscute din lume pentru indelungata si fascinanta sa istorie.

Cel mai bun loc pentru a descoperi trecutul Egiptului sunt partea veche a orasului si cea islamica, foarte bine pastrate. Nici o calatorie la Cairo nu ar fi completa fara o vizita la piramidele din apropiere sau la Muzeul Egiptean, aflat in centrul orasului. Dar chiar daca istoria joaca un rol atat de important in definirea identitatii orasului, Cairo este si o metropola moderna si plina de viata.

Prima calatorie la Cairo va va lasa fara cuvinte, pentru ca stravechiul taram al Egiptului este la fel ca acum mii de ani, constrastul fiind uluitor. Din avion veti putea vedea desertul fara sfarsit, cu dunele aride de nisip, o imagine de-a dreptul inspaimantatoare, iar din mijlocul acestuia se ridica un oras aglomerat si plin de animatie, o adevarata oaza moderna. De mii de ani comorile din Egipt au atras ca un magnet, creand legende si povestiri. Iar astazi Cairo este locul unde va puteti intoarce in trecut, fara a renunta la nimic din viata moderna.

O simpla plimbare pe strazile aglomerate din Cairo, unde veti gasi adesea mestesugari si vanzatori stradali, totul intr-un ritm ametitor si chiar obositor, este de-a dreptul fascinanta. Locuitorii nu sunt deloc timizi in fata strainilor, mai ales cei care vor sa vanda ceva, sa va ofere sansa unei plimbari spre piramide sau cei care stau in pragul pravaliilor, in asteptarea clientilor.

Negocierea este o traditie si o obligatie, pentru ca nu exista o jignire mai mare pentru un negustor din Cairo decat sa cumparati ce doriti la pretul cerut initial. Furia celui care i se refuza placerea de a se targui - si adesea preturile scad uluitor de mult - nu poate fi descrisa. Asa ca nu ezitati sa alegeti ce va place si sa negociati indelung, totul face parte din traditia locului. Daca dupa o astfel de plimbare simtiti nevoia sa mancati ceva deosebit, o optiune este un fel traditional : Koshray. Este o reteta veche, un amestec de macaroane, spaghetti, legume, orez, cu un sos de usturoi si un sos picant de rosii, totul acoperit cu ceapa prajita.

Dupa ce va familiarizati cu orasul Cairo, urmatorul drum trebuie sa va duca la piramide si mai ales la Sfinx, simboluri legendare ale trecutului Egiptului, pentru a intelege mai bine ce inseamna aceasta tara a carei istorie se imbina cu Nilul, faraonii si bogata sa cultura. Aveti grija la localnicii prea prietenosi, care va vor cere bacsisuri deloc neglijabile pentru orice serviciu, cat de neinsemnat, infuriindu-se daca nu sunt platiti.

Circuit cu trenul

Deplasare de la Pretoria la Cape Town

- durata: 2 nopti/3zile

- mijloc de transport: trenul (Blue Train)

- tarif:1180$

Cape Town – Cairo:

Circuit Cape Town – Cairo:

- durata 33 nopti/34 zile

- data plecare: 10 iunie

- tarif: 39995$ Pullman Suites Twin

56995$ Pullman Suites Single

49995$ Deluxe Twin

69995$ Deluxe Single

69995$ Royal Suites Twin

99995$ Royal Suites Single

Tarifele includ:

- acomodarea pe parcursul circuitului pe Rovos Rail;

- toate mesele si bauturile;

- serviciile in timpul turului si toate deplasarile necesare;

Preview document

Circuit Pretoria-Cairo - Pagina 1
Circuit Pretoria-Cairo - Pagina 2
Circuit Pretoria-Cairo - Pagina 3
Circuit Pretoria-Cairo - Pagina 4
Circuit Pretoria-Cairo - Pagina 5
Circuit Pretoria-Cairo - Pagina 6
Circuit Pretoria-Cairo - Pagina 7
Circuit Pretoria-Cairo - Pagina 8
Circuit Pretoria-Cairo - Pagina 9
Circuit Pretoria-Cairo - Pagina 10
Circuit Pretoria-Cairo - Pagina 11
Circuit Pretoria-Cairo - Pagina 12
Circuit Pretoria-Cairo - Pagina 13
Circuit Pretoria-Cairo - Pagina 14
Circuit Pretoria-Cairo - Pagina 15
Circuit Pretoria-Cairo - Pagina 16
Circuit Pretoria-Cairo - Pagina 17
Circuit Pretoria-Cairo - Pagina 18
Circuit Pretoria-Cairo - Pagina 19
Circuit Pretoria-Cairo - Pagina 20
Circuit Pretoria-Cairo - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Circuit Pretoria-Cairo.doc

Ai nevoie de altceva?