Conceperea și Comercializarea unui Produs Turistic de Tipul Sejur în Sibiu

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 8296
Mărime: 347.53KB (arhivat)
Publicat de: Ioana D.
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Grigoras Ioana

Extras din proiect

ARGUMENT

TURISMUL reprezinta prin continutul si rolul sau, un fenomen caracteristic civilizatiei actuale, una din componentele majore ale vietii economice si sociale ce polarizeaza interesul unui numar tot mai mare de tari. Receptiv la prefacerile lumii contemporane, turismul evolueaza sub incidenta acestora, dinamica sa integrându-se procesului general de dezvoltare.

Pe măsura trecerii timpului motivaţiile de călătorie s-au diversificat, pe măsură ce au apărut nevoi si dorinţe noi, multiple şi mult mai complexe, determinate de trasformările înregistrate la nivelul societăţii, în diferitele epoci istorice.

Experţii în domeniu, consideră turismul ca fiind un fenomen economico-social specific civilizaţiei moderne, dezvoltarea sa spectaculoasă constituind o trăsătură caracteristică a secolului nostru.

Pe măsura trecerii anilor şi amplificării călătoriilor, abordările fenomenului turistic au devenit tot mai numeroase, iar definiţia turismului s-a îmbogăţit, încercând să reflecte cît mai fidel complexitatea acestei activităţi.

Pe plan social, turismul îşi aduce un aport substanţial la ridicarea nivelului de instruire, cultură şi civilizaţie al oamenilor. Prin stimularea schimbului de valori, turismul favorizează îmbogăţirea orizontului cultural, informaţional, atât pentru turişti, cât şi pentru populaţia locală.

“Materia primă” a industriei turismului, resursele naturale şi antropice, se vor transforma în “produse turistice” numai printr- un consum efectiv de muncă vie, înglobată în prestaţiile de servicii turistice.

Pornind de la această idee, proiectul îşi propune o abordare a noţiunilor de turism, turist şi produs turistic.

Pornind de la această idee, proiectul îşi propune o abordare a noţiunilor de turism, turist şi produs turistic.

CAPITOLUL 1

TURISMUL – ACTIVITATE SPECIFICĂ DE SERVICII

Dinamismul, profunzimea si amploarea transformarilor din toate domeniile vietii economice si sociale – ca trasaturi definitorii ale evolutiei contempoane – se reflecta între altele, în modificarea structurilor economice, în reierarhizarea ramurilor componente în concordanta cu cerintele progresului stiintifico – tehnic, cu exploatarea rationala a întregului potential de resurse si sporirea eficientei, cu exigentele îmbunatatirii calitatii vietii.În acest context, turismul se manifesta ca o componenta distincta a economiei, cu o prezenta tot mai activa în viata economica si sociala, cu o participare semnificativa la progresul general si nu în ultimul rând, ca promotor al globalizarii si factor al dezvoltarii durabile. Turismul este astazi una din cele mai dinamice ramuri economice din lume. Este un lucru pe care l-au înteles deja organizatiile de turism, guvernele, asociatiile profesionale si chiar turistii însisi.

Turismul reprezinta un fenomen economico – social propriu civilizatiei moderne, puternic ancorat în viata societatii si, ca atare, aflat într-o relatie de interconditionalitate cu aceasta. Astfel, tendintele înregistrate în evolutia economiei mondiale, atât cele pozitive exprimate de sporirea productiei si, pe aceasta baza, a prosperitatii generale, de intensificare a schimburilor internationale si largirea cooperarii dintre state, de industrializare si tertiarizare, cât si cele negative precum crizele sau perioadele de recesiune economica, extinderea saraciei si somajului, inflatia, deteriorarea mediului au influentat cantitativ si strucural activitatea turistica, stimulând calatoriile si diversificând orientarea lor spatiala.

Turismul – concepte, definitii, loc si rol în economia mondiala

Turismul se manifesta astazi ca un domeniu distinct de activitate, cu o prezenta tot mai activa în viata economica si sociala, cu o evolutie în ritmuri dintre cele mai înalte. Turismul este generator al unor transformari profunde în dinamica sociala, precum si a unor serii importante de interdependente.

Desi considerat de cei mai multi dintre expertii în domeniu un fenomen specific epocii contemporane, turismul s-a cristalizat în a doua jumatate a secolului al XIX-lea si ca atare, primele încercari de definire si caracterizare a lui dateaza din aceasta perioada. Pret de un secol de la aparitie turismul a avut o evolutie relativ lenta ceea ce s-a reflectat si în planul clarificarilor conceptuale.

Exprimat, în general prin ansamblul activitatilor, relatiilor si masurilor determinate de organizarea si desfasurarea calatoriilor de agrement sau în alte scopuri, turismul se manifesta ca un fenomen economico-social complex, rezultat din integrarea mai multor subdiviziuni (ramuri distincte) ale economie si este vorba despre activitatea din hoteluri, si restaurante, transporturi, agentii de voiaj si touroperatori, domenii angajate direct si în principal în servirea turistilor, ca si din telecomunicatii, cultura si arta, sport, sanatate si altele, implicate în mai mica masura si indirect în aceasta privinta.

Abordari ale notiunilor fundamentale din turism

In domeniul turismului se utilizeaza o serie de termeni si concepte specifice cum ar fi notiunile de turism, turism intern si international, turist, cerere turistica, oferta turistica, industrie turistica etc. Organizatia Mondiala a Turismului este principalul organism international care a propus mai multe definitii pentru acesti termeni. De asemenea, legislatia româneasca propune, prin H.G. 58/1998, o serie de termeni si definitiile lor, care sa corespunda acceptiunilor europene si internationale.

Una dintre cele mai cuprinzatoare definitii date turismului, general acceptata pe plan mondial este aceea a profesorului elvetian doctor W. Hunziker: „turismul este ansamblul de relatii si fenomene care rezulta din deplasarea si sejurul persoanelor în afara domiciliului lor, atât timp cât sejurul si deplasarea nu sunt motivate printr-o stabilire permanenta si activitate lucrativa oarecare”

Preview document

Conceperea și Comercializarea unui Produs Turistic de Tipul Sejur în Sibiu - Pagina 1
Conceperea și Comercializarea unui Produs Turistic de Tipul Sejur în Sibiu - Pagina 2
Conceperea și Comercializarea unui Produs Turistic de Tipul Sejur în Sibiu - Pagina 3
Conceperea și Comercializarea unui Produs Turistic de Tipul Sejur în Sibiu - Pagina 4
Conceperea și Comercializarea unui Produs Turistic de Tipul Sejur în Sibiu - Pagina 5
Conceperea și Comercializarea unui Produs Turistic de Tipul Sejur în Sibiu - Pagina 6
Conceperea și Comercializarea unui Produs Turistic de Tipul Sejur în Sibiu - Pagina 7
Conceperea și Comercializarea unui Produs Turistic de Tipul Sejur în Sibiu - Pagina 8
Conceperea și Comercializarea unui Produs Turistic de Tipul Sejur în Sibiu - Pagina 9
Conceperea și Comercializarea unui Produs Turistic de Tipul Sejur în Sibiu - Pagina 10
Conceperea și Comercializarea unui Produs Turistic de Tipul Sejur în Sibiu - Pagina 11
Conceperea și Comercializarea unui Produs Turistic de Tipul Sejur în Sibiu - Pagina 12
Conceperea și Comercializarea unui Produs Turistic de Tipul Sejur în Sibiu - Pagina 13
Conceperea și Comercializarea unui Produs Turistic de Tipul Sejur în Sibiu - Pagina 14
Conceperea și Comercializarea unui Produs Turistic de Tipul Sejur în Sibiu - Pagina 15
Conceperea și Comercializarea unui Produs Turistic de Tipul Sejur în Sibiu - Pagina 16
Conceperea și Comercializarea unui Produs Turistic de Tipul Sejur în Sibiu - Pagina 17
Conceperea și Comercializarea unui Produs Turistic de Tipul Sejur în Sibiu - Pagina 18
Conceperea și Comercializarea unui Produs Turistic de Tipul Sejur în Sibiu - Pagina 19
Conceperea și Comercializarea unui Produs Turistic de Tipul Sejur în Sibiu - Pagina 20
Conceperea și Comercializarea unui Produs Turistic de Tipul Sejur în Sibiu - Pagina 21
Conceperea și Comercializarea unui Produs Turistic de Tipul Sejur în Sibiu - Pagina 22
Conceperea și Comercializarea unui Produs Turistic de Tipul Sejur în Sibiu - Pagina 23
Conceperea și Comercializarea unui Produs Turistic de Tipul Sejur în Sibiu - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Conceperea si Comercializarea unui Produs Turistic de Tipul Sejur in Sibiu.doc

Alții au mai descărcat și

Promovarea Produsului Turistic Bucovina

CAPITOLUL I. POLITICA DE PRODUS 1.1.Conceptul de produs „Conceptul de produs” susţine că vor fi preferate de consumatori acele produse care oferă...

Agenția de turism - Componentă a distribuției turistice

INTRODUCERE Turismul face parte din sectorul serviciilor și își pune amprenta hotărâtoer asupra economiei mondiale prin efectele considerabile pe...

Determinarea gradului de atractivitate a stațiunii Băile Felix

1. Prezentarea generala a statiunii 1.1. Asezare geografica Statiunea este situata la altitudinea de 140 m, în partea de nord-vest a României,...

Prezentarea Județului Cluj

Capitolul 1:Cadrul natural si socio-economic Judeţul Cluj este unul dintre cele mai dezvoltate judeţe ale României. Potenţialul său economic este...

Dezvoltarea ecoturismului - Parcul Natural Vânători Neamț

CAPITOLUL 1 1. Prezentarea Parcului Natural Vânători Neamţ 1.1 Prezentarea generală Parcul Natural Vânători Neamţ este un parc natural, fiind...

Conceperea și Comercializarea Produselor Turistice

CAPITOLUL I. CONCEPEREA ŞI COMERCIALIZAREA PRODUSELOR TURISTICE Produsul turistic este rezultatul activităţii tuturor agenţilor economici ce...

Strategii de dezvoltare durabilă prin turism rural și agroturism a Comunei Putna

CAP. 1 STUDIU EXPLORATORIU PRIVIND CADRUL NATURAL, ECONOMIC ȘI SOCIAL AL COMUNEI PUTNA a) Aspecte privind cadrul natural Comuna Putna este...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Ai nevoie de altceva?