Croația - perla Mării Adriatice - sejur de 8 zile pe Riviera Opatija

Proiect
9.2/10 (6 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 41 în total
Cuvinte : 2947
Mărime: 2.20MB (arhivat)
Publicat de: Haralambie Rotaru
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Maria Ioncica
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE COMERT

Cuprins

  1. Cap.I Sejur de 8 zile pe Riviera Opatija pag.3
  2. 1.1 Titlul programului turistic internaţional pag.3
  3. 1.2 Croaţia - ţara în care se desfăşoară programul turistic pag.3
  4. 1.3 Piaţa ţintă a programului turistic pag.4
  5. 1.4 Recomandari pag.4
  6. Cap.II Descrierea programului turistic pag.4
  7. 2.1 Transportult pag.4
  8. 2.2 Cazarea pag.4
  9. 2.3 Alimentaţia pag.5
  10. 2.4 Agrementul pag.5
  11. Cap.III Analiza de preţ pag.8
  12. Cap.IV Mixul de promovare a produsului turistic internaţional pag.9 BIBLIOGRAFIE pag.10

Extras din proiect

Cap.I Sejur de 8 zile pe Riviera Opatija

1.1 Titlul programului turistic internaţional

Titlul programului, “Croaţia- perla Marii Adriatice. Sejur de 8 zile pe Riviera Opatija ” este inspirat de frumuseţea peisajului mediteranean al coastei Croatiei.

Riviera Opatija, formată din staţiunile Opatija, Lovran şi Moscenica Draga,măsoară 43 km lungime iar pentru frumuseţea plajelor şi a vecinatatilor romantice, a fost adesea denumită şi Nisa Adriaticii. Peisajele superbe (o combinaţie între forme muntoase dramatice care cad abrupt în apele mării şi plaje de nisip), oraşele medievale cu obiective turistice interesante şi foarte bine conservate cât şi oferta de croaziere de-a lungul coastei sunt doar câteva din argumentele pentru alegerea Opatijei ca destinaţie de vacanţă.

1.2 Croaţia - ţara în care se desfăşoară programul turistic

Despre Croaţia (Hrvatska in limba croata), se spune adesea că, deşi este situată în Peninsula Balcanică, nu este balcanică şi că, deşi a făcut parte din Iugoslavia, nu seamănă deloc cu aceasta. Cu alte cuvinte te afli în Peninsula Balcanică dar parcă totuşi nu în balcani. Croatia este situata in partea de sud a Europei si are ca vecini pe Serbia si Muntenegru, Ungaria, Slovenia, Marea Adriatica, Bosnia si Hertegovina.

Capitala tarii este Zagreb iar populatia tarii este de 4,7 milioane locuitori. Diferenta de fus orar este de - 1 ora fata de Romania. Limba oficiala in Croatia este croata, insa in zonele turistice se vorbeste engleza, franceza si germana. Moneda nationala este kuna croata. Se poate plati cu euro in aproape toate magazinele si restaurantele, cu exceptia supermarket-urilor, paritatea fiind 1euro=7,5Kn. Cultura Croatiei este rezultatul a 13 secole de istorie in care s-au dezvoltat numeroase orase si asezari. In Croatia exista 8 parcuri nationale, fiind denumita si "Tara Parcurilor Nationale". Peste 10 milioane de turisti au vizitat Croatia in anul 2007, clasand aceasta tara pe locul 18 in lume, este printre cele mai populare destinatii de vacanta. Străzile curate, hainele stilate, stilul de viaţă civilizat contribuie la crearea imaginii de vest-europeni a croaţilor.

Datorită naturii bogate, a peisajelor de vis, patrimoniului cultural şi istoric şi climei mediteraneene moderate, Croaţia a crescut rapid în topurile destinaţiilor turistice internaţionale fiind una dintre ţările cu cel mai mare potential în domeniul turistic din Europa Centrala si de Est. Mica ţară mediteraneană are într-adevăr cu ce se mândri :

munţii, minunata coastă adriatică şi cele 1185 de insule şi vârfuri muntoase ce răsar din apele mării, atrag an de an o paletă tot mai largă de vizitatori.

Numărul anual de vizitatori este 7,4 milioane iar cheltuielile medii de turist se ridică la 860 $. Turismul litoral croat e aşadar o sursă importantă de venituri, exploatată aproape fără greşeală de autorităţi, dovadă numărul mare al hotelurilor de cel puţin trei stele şi calitatea serviciilor recunoscute pe plan mondial.

1.3 Piaţa ţintă a programului turistic

Programul turistic se adresează persoanelor cu vârste între 25 şi 40 de ani, cu venituri peste medie, care visează o vacanţă care să le ofere confort şi servicii ireproşabile şi care iubesc frumuseţea peisajelor mediteraneene. Această vacanţă pe Coasta Dalmată este menită să ofere turiştilor odihnă activă şi relaxare, dar şi o scurtă incursiune în istorie prin vizitarea oraşului Pola şi a insulei Krk. Oferta este valabila in perioada 1 aprilie – 20 mai, 2008.

1.4 Recomandari

Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Croatia. Este obligatorie prezentarea pasaportului atat la punctele de frontiera croate cat si la hotel in momentul cazarii. Nu se permite intrarea in tara pe baza Cartii de Identitate. Nu este nevoie de haine groase deoarece in aceasta perioada a anului este foarte cald, deci sunt binevenite lucrurile racoroase si in special cele de culoare alba.

Nu este obligatorie asigurarea medicala de calatorie insa agentia va recomanda sa aveti.

Cap.II Descrierea programului turistic

Progamul turistic, oferit de touroperatorul New Travel & Tour, este destinat unui grup de 14 persoane şi se desfăşoară în perioada 26 mai- 2 iunie 2008 cu plecare din Bucureşti. Pe parcusul vacanţei grupul va fi însoţit de un ghid român.

2.1 Transportul

Transportul se va realiza pe calea aerului cu un avion al companiei Alitalia pe ruta Bucureşti( România) - Zagreb(Croaţia). Plecarea va fi la ora 7:10, sâmbătă, 26 mai, la destinaţie ajungându-se la ora 9 :45 ora Romaniei, 8:45 ora Croatiei . Transportul de la Zagreb la Opatija, staţiunea în care vor fi cazaţi turiştii- distanţa de 170 km- se va realiza cu un microbuz de 16 locuri al companiei Cros Travel . Se estimează că se va ajunge la Opatija , în faţa hotelului în jurul orei 12:30.

Deplasarea în excursiile efectuate pe Coasta Dalmată va fi realizată tot cu microbuzul Cros Travel care va fi închiriat pe toată perioada vacanţei.

La întoarcere microbuzul va lua turiştii din Opatija dimineaţa la ora 8:00 ; se va ajunge în Zagreb două ore jumătate mai târziu, la timp pentru zborul de la 11:20 spre Bucureşti. Sosirea în Bucureşti va fi la ora 14:55. Zborul de întoarcere va fi asigurat de aceeaşi companie ca şi la plecare.

2.2 Cazarea

Pe parcursul vacanţei turiştii vor fi cazaţi în Opatija, în Vila Amalia de două stele. De aici se vor face excursii în fiecare zi pentru vizitarea întregii coaste.

Vila Amalia se afla chiar pe malul mării şi este înconjurată de un parc imens, în vecinătatea unei grădini botanice.Vila are 30 de camere şi oferă piscina interioară cu apă de mare încălzită, piscină exterioară, saună şi masaj, bar, restaurant şi plajă privată. În apropiere exista un casino, terenuri de tenis, un centru de wellness şi un teatru in aer liber. Cazarea se va face în camere duble cu vederea la mare, dotate cu aer condiţionat, telefon, minibar, baie proprie, şi balcon, pentru a satistface cât mai bine dorinţele turiştilor.

Preview document

Croația - perla Mării Adriatice - sejur de 8 zile pe Riviera Opatija - Pagina 1
Croația - perla Mării Adriatice - sejur de 8 zile pe Riviera Opatija - Pagina 2
Croația - perla Mării Adriatice - sejur de 8 zile pe Riviera Opatija - Pagina 3
Croația - perla Mării Adriatice - sejur de 8 zile pe Riviera Opatija - Pagina 4
Croația - perla Mării Adriatice - sejur de 8 zile pe Riviera Opatija - Pagina 5
Croația - perla Mării Adriatice - sejur de 8 zile pe Riviera Opatija - Pagina 6
Croația - perla Mării Adriatice - sejur de 8 zile pe Riviera Opatija - Pagina 7
Croația - perla Mării Adriatice - sejur de 8 zile pe Riviera Opatija - Pagina 8
Croația - perla Mării Adriatice - sejur de 8 zile pe Riviera Opatija - Pagina 9
Croația - perla Mării Adriatice - sejur de 8 zile pe Riviera Opatija - Pagina 10
Croația - perla Mării Adriatice - sejur de 8 zile pe Riviera Opatija - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Croatia - Perla Marii Adriatice - Sejur de 8 Zile pe Riviera Opatija.doc
  • croatia slide.ppt

Alții au mai descărcat și

Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov

CAPITOLUL I: HOTELĂRIE ŞI INDUSTRIE HOTELIERĂ În prezent, hotelăria participă activ tot mai mult la viaţa economică şi socială; fiind o creaţie a...

Promovarea prin brand a destinației turistice - România

INTRODUCERE Situată în rândul țărilor al căror potential turistic este divers și bogat, România nu a reușit să-l valorifice la adevărata sa...

Studiu de Caz al Portugaliei

INTRODUCERE Portugalia, ţară a contrastelor, combină modernul şi anticul, cultura latină şi obiceiurile europene, o arhitectură deosebită şi o...

Potențialul turistic al Transilvaniei

Introducere Turism este cuvantul utilizat cel mai frecvent. El exprima o activitate complexa care presupune deplasarea, stationarea de la cateva...

Patrimoniu și turism cultural în Italia

INTRODUCERE Turismul cultural reprezintă un domeniu de interes, care îmbină noţiuni şi cunoştinţe legate de elementele culturale şi de...

Dezvoltarea regiunii Clisura Dunării

Prezentare generala Descriere Clisura Dunării (sârbă Banatska Klisura, Банатска Клисура) este o regiune geografică situată de-a lungul malului...

Turismul Spaniei

Denumire oficiala: Regatul Spaniei Localizare: Insula Iberica, in sudul Franteti, intre marea Mediterana la est si la sud si Oceanul Atlantic la...

Potențialul turistic al Județului Maramureș

Argument Am ales aceasta lucrare cu tema « Importanta turismului in judetul Maramures » deoarece mi sa parut o tema foarte interesanta datorita...

Ai nevoie de altceva?