Definirea Pieței Hotelului Dumbrava Bacău

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2923
Mărime: 27.12KB (arhivat)
Publicat de: Codrin Iulian Nagy
Puncte necesare: 6
Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău, Facultatea de Ştiinţe Economice, Specializarea Marketing

Cuprins

  1. INTRODUCERE 3
  2. CAPITOLUL 1: INFORMAŢII GENERALE 4
  3. CAPITOLUL 2: PIAŢA HOTELULUI DUMBRAVA 6
  4. 2.1 CONŢINUTUL PIEŢEI 6
  5. 2.2 DIMENSIUNILE PIEŢEI 11
  6. CAPITOLUL 3: STRATEGIA DE PIAŢĂ A HOTELULUI DUMBRAVA 12
  7. BIBLIOGRAFIE 14

Extras din proiect

INTRODUCERE

Industrie a viselor şi frumosului, turismul reprezintă subiectivul aşteptărilor fiecărui client. „Cine face turism face artă datorită combinaţiei perfecte dintre frumos, estetic şi util”. Contribuind la refacerea capacităţii fizice a organismului uman, turismul în general are un rol reconfortant, atât prin formele generale de odihnă, recreere şi mişcare cât şi prin cele caracteristice tratamentului balnear şi medical.

Industria turistică înseamnă, într-o descriere succintă, satisfacerea nevoilor şi cerinţelor turiştilor prin servicii şi bunuri materiale, manifestate la locul în care aceştia îţi petrec vacanţa şi până la acesta, la un înalt nivel calitativ. România are o remarcabilă vocaţie turistică datorită valorilor sale turistice naturale, concretizate în existenţa unui spaţiu geografic variat, combinat cu creaţiile de artă ale poporului român şi cu potenţialul balneo-climateric.

Acest impresionant potenţial turstic al României este dat de resursele naturale şi de varietatea reliefului, clima, flora, fauna, hidrografia precum şi de resursele antropice ( vestigii arheologice, monumente istorice şi arhitectonice, muzee, case memoriale).

Deoarece favorizează accesul la valorile culturale, la folosirea de idei şi informaţii, stimulând lărgirea orizontului cultural al turiştilor prin cunoaşterea populaţiilor şi obiceiurilor locale, turismul are un rol deosebit în satisfacerea nevoilor materiale şi spirituale ale oamenilor. Prin trasăturile sale economice influienţează pozitiv dimensiunile şi structura consumului contribuind la dezvoltarea economică naţională sau regională.

Prin lucrarea de faţă îmi propun să prezint câteva aspecte legate de piaţa turistică a Hotelului Dumbrava din Bacău.

CAPITOLUL 1: INFORMAŢII GENERALE

Hotelul Dumbrava este situat în centrul oraşului Bacău, însă ferit de tumultul urban, într-o oază de linişte şi verdeaţă. Este într-o importantă zonă comercială, în vecinătatea străzii principale, alături de Administraţia Financiară, Primăria Municipiului şi alte instituţii publice. Este împrejmuit de un părculeţ amenajat de chiar administraţia hotelului, despre care se spune că este Versailles-ul Bacăului, oferind camerelor o privelişte minunată.

Hotelul datează din 1962 şi a fost renovat cu adevărat în anul 2003, devenind astfel o destinaţie pentru oamenii de afaceri şi pentru turiştii dornici de un confort la cele mai înalte standarde. Remodernizat în 2007, hotelul este destinaţia perfectă pentru oamenii de afaceri sau turiştii dornici de servicii la cele mai înalte standarde. Artişti celebri, sportivi de renume, scriitori, vedete TV şi oameni politici au trecut pragul Hotelului Dumbrava, declarandu-se încântaţi de serviciile şi de ospitalitatea pe care am le-au găsit aici.

Aşezat într-o importantă zonă comercială, hotelul poate fi uşor reperat, învecinându-se cu :

• Primăria municipiului Bacău

• Trezoreria

• Direcţia de Finanţe Publice

• Clinica de chirurgie plastică Medical Service

• Parcul Cancicov

• Centrul de afaceri Millenium

• Universitatea George Bacovia

Totodată, hotelul se află la 5 minute distanţă de complexul sportiv al oraşului unde cei interesaţi pot găsi săli de atletism, bazine de înot, stadionul, terenuri de tenis, etc. Distanţa dintre hotel şi Aeroportul Internaţional ”George Enescu” Bacău este de 6 km, iar până la gară de doar 3 km.

Unitate de turism modernă, cu toate facilităţile necesare necesare desfăşurării activităţii de cazare în condiţii optime, a fost construit în 1962. Capacitatea de cazare a acestuia a fost folosită de Gospodăria Agricolă de Stat Bacău din perioada comunistă pentru cazarea membrilor PCR veniţi în urbea băcăuană în interes de serviciu.

După 1989, întregul patrimoniu al instituţiei comuniste i-a revenit proaspăt înfiinţatei SC Agroindustriala SA, agent economic băcăuan, înregistrat în 1991.

Structura acţionariatului cuprinde două persoane fizice, membri ai aceleiaşi familii, cu număr egal de acţiuni. Deşi în total hotelul Dumbrava are cinci administratori, administratorul general al hotelului, care este unul dintre asociaţi, a încercat permanent să–şi impună părerile şi impresiile bazate pe experienţa proprie şi astfel în timp hotelul a reuşit să-şi consolideze o reputaţie puternică la nivel local, naţional, regional şi internaţional pentru turismul de plăcere precum şi pentru turismul de afaceri şi evenimente.

În 2003 hotelul a beneficiat de un face-lift care l-a ajutat să rămână în atenţia turiştilor străini care începuseră să viziteze sau să tranziteze oraşul Bacău.

Din impresiile turiştilor cazaţi aici au reieşit cele câteva cuvinte din prima pagina a site-ului hotelului - care după părerea mea spun totul –„La Hotel Dumbrava, hotel de 3 stele, beneficiaţi de confort şi rafinament de 4 stele”. În vederea menţinerii acestui standard, în 2010 a început o nouă etapă în viaţa stabilimentului hotelier, printr-un proces de modernizare major, proces care este programat să se încheie în iulie 2012. Acesta are ca obiectiv modernizarea şi extinderea infrastructurii de cazare şi a utilităţilor din cadrul hotelului, în vederea diversificării serviciilor turistice şi a numărului de turişti.

Ca dovadă a reuşitei pe piaţa turistică din Bacău, SC Agroindustriala SA a ocupat locul I în topul afacerilor şi în topul profitului anunţat pe domeniul său de activitate, pentru activitatea desfăşurată în cursul anului 2009.

Preview document

Definirea Pieței Hotelului Dumbrava Bacău - Pagina 1
Definirea Pieței Hotelului Dumbrava Bacău - Pagina 2
Definirea Pieței Hotelului Dumbrava Bacău - Pagina 3
Definirea Pieței Hotelului Dumbrava Bacău - Pagina 4
Definirea Pieței Hotelului Dumbrava Bacău - Pagina 5
Definirea Pieței Hotelului Dumbrava Bacău - Pagina 6
Definirea Pieței Hotelului Dumbrava Bacău - Pagina 7
Definirea Pieței Hotelului Dumbrava Bacău - Pagina 8
Definirea Pieței Hotelului Dumbrava Bacău - Pagina 9
Definirea Pieței Hotelului Dumbrava Bacău - Pagina 10
Definirea Pieței Hotelului Dumbrava Bacău - Pagina 11
Definirea Pieței Hotelului Dumbrava Bacău - Pagina 12
Definirea Pieței Hotelului Dumbrava Bacău - Pagina 13
Definirea Pieței Hotelului Dumbrava Bacău - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Definirea Pietei Hotelului Dumbrava Bacau.doc

Ai nevoie de altceva?