Fascinația Bavariei - Romantische Straße

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 999
Mărime: 4.64MB (arhivat)
Puncte necesare: 7
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE

Extras din proiect

“Fascinatia Bavariei-Romantische Straße”

“Romantische Straße” ( in traducere “Drumul Romantic” ) reprezinta un circuit, de 350 de kilometrii, al celor mai fascinante orase ale Bavariei. Germanii folosesc cuvantul “romantic” pentru a exprima senzatiile,trairile vizitarii celor mai vechi castele ale tinutului german, a oraselor si a peisajelor naturale parca rupte din basm.”Drumul romantic” porneste din Wurzburg spre sud pana la Fussen,foarte aproape de granita cu Austria, intr-o inlantuire de orase pline de istorie, cultura, traditie ,naturalete si splendoare.

Acest program turistic este destinat persoanelor cu venituri medii si peste medii, care doresc sa cunoasca istoria Bavariei-vazuta prin prisma muzeelor, a castelelor si palatelor ramase sa ateste bogatia si frumusetea vremurilor de alta data.

Transportul dus-intors Romania –Germania se va realiza cu avionul , tip charter apartinand companiei aeriene Tarom. Plecarea din Romania spre Frankfurt va avea loc pe data de 15 iulie 2007, ora 9:10 AM, Aeroportul Henri Coanda si va ajunge la destinatie ( Frankfurt) la ora 10:50 AM. Transportul pe intreaga perioada a circuitului se va realiza cu autocarul. Plecarea din Germania va avea loc pe data 22iulie 2007, ora 13:15Aeroportul din Munchen si va ajunge la destinatie( Bucuresti-Aeroportul Henri Coanda) la ora 16:10.

Ziua 1 (15 iulie 2007):

-Bucuresti-Frankfurt (orasul cu cei mai inalti zgarie nori din Germania)

-Intalnire cu ghidul roman la Aeroportul Henri Coanda, ora 8:00 AM ,pentru imbarcare cursa charter cu destinatia Frankfurt (Germania).

-Sosire pe aeroportul din Frankfurt la ora 10:50 AM, transfer la hotel, cazare Hotel Excelsior Frankurt ***

-Tur de cunoastere a orasului cosmopolit Frankfurt cu vizitarea urmatoarelor obiective: Domul Catedrala Bartolomeu, Primaria Roemer si tur pietonal in centrul Frankfurtului

Primaria Roemer Roemer este numele cladirii primariei orasului Frankfurt. Ea este formata de fapt din trei case gotice invecinate, care au fost cumparate de consiliul local in 1405 de la o familie bogata de negustori. Casa din mijloc este Roemer-ul propriu-zis, care mai tarziu a fost legat si de cladirile inconjuratoare. La primul etaj se afla "Sala imparatului" sau "Sala imparatilor" (Kaisersaal), unde aveau loc bancheturile imparatilor proaspat incoronati. In ea se afla expuse portretele tuturor celor 52 imparati ai Imperiului Roman de Natiune Germana, executate in perioada 1838 - 1853. Roemer a fost distrus in cel de-al doilea Razboi Mondial, dar reconstruit identic mai tarziu.

Ziua 2 ( 16 iulie 2007) :

-Mic-dejun

-Deplasare la Wurzburg- turul orasului cu autocarul ;se viziteaza fortareata Marienberg si Palatul Residenz

-Deplasare la Rothenburg ob der Tauber- tur pietonal in centrul istoric al orasului (Markplatz) si o priveliste de ansamblu a orasului din varful turnului medieval ce dateaza din secolul 14 ; cazare Hotel Gasthof Breiterle **

Fortareata Marienberg dadeaza de la inceputul secolului 13, cand intre anii 1253-1719 a fost resedinta printului Bishops.

Palatul Residenz a fost resedinta printului Bishops in perioada 1720-1744. Palatul in stil baroc cu fresce realizate de Giovanni Tiepolo reprezinta creatia celebrului arhitect Balthasar Neumann.

Ziua 3 (18 iulie 2007):

-Mic-dejun

-Vizitarea Castelului Toppler (Castelul dateaza din anul 1388 si a fost folosit drept resedinta de vara pentru familia primarului din Rothenburg).

-Deplasare la Harburg pentru vizitarea Castelului Harburg( Castelul Harburg apare in documentele istorice inca din anul 1150.Din anul 1750 si pana in prezent castelul se afla in posesia familiei Oettingen-Wallerstein.). Optional servirea pranzului la taverna din interiorul zidurilor castelului Harburg.

Ziua 4 (19 iulie 2007):

-Mic-dejun

-Deplasare spre Landsberg pentru un scurt tur cu vizitarea turnului Muntterturm (construit la sfarsitul secolului 19, a fost resedinta si studioul pictorului Hubert van Herkomer.Astazi turnul este deschis publicului si ofera o expozitie a lucrarilor de arta ale pictorului ) si a turnului Bayertor (construit in stil gotic in secolul 15 si reprezinta unul din turnurile defensive ale fortificatiei orasului).

Preview document

Fascinația Bavariei - Romantische Straße - Pagina 1
Fascinația Bavariei - Romantische Straße - Pagina 2
Fascinația Bavariei - Romantische Straße - Pagina 3
Fascinația Bavariei - Romantische Straße - Pagina 4
Fascinația Bavariei - Romantische Straße - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Germania-TOT'.doc
  • prezentare-tot.ppt

Ai nevoie de altceva?