Funcția Recepție a Hotelului Vrancea

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 4381
Mărime: 1.89MB (arhivat)
Publicat de: Bianca C.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Negut Cristina

Extras din proiect

INTRODUCERE

Turismul este domeniu de activitate complex, reunind un ansamblu de servicii şi bunuri, proprii mai multor ramuri, fiind punctul de interferenţă al acestora.

De aceea, multitudinea relaţiilor care se nasc între organizatorii activităţilor turistice şi diferiţi producători de bunuri şi servicii sau beneficiarii acestora, reclamă o serie de operaţiuni foarte diverse, care ar trebui să asigure desfăşurarea eficientă şi corectă a activităţilor turistice.

Industria hotelieră este considerată în cele mai multe ţări ca o activitate distinctă a economiei care înglobează ansamblul activităţilor desfăşurate în spaţiile de cazare, acele prestaţii oferite turistului pe timpul şi în legătură cu rămânerea lui în unităţile hoteliere.

Conţinutul industriei hoteliere a evoluat paralel cu dezvoltarea capacităţilor de cazare şi implicarea lor în activitatea turistică, îmbogăţindu-se cu noi funcţii şi forme de prestaţii. Industria hotelieră, deşi nu priveşte în exclusivitate asigurarea necesarului de spaţii şi servicii de cazare pentru turişti, manifestă multă receptivitate faţă de nevoile acestora şi evoluează în interdependenţă cu activitatea turistică.

Legătura dintre activitatea turistică şi industria hotelieră este complexă, de profunzime şi se desfăşoară în ambele sensuri. Pe de o parte, industria hotelieră se dezvoltă ca urmare a circulaţiei turistice şi pe de altă parte, dezvoltarea turismului este condiţionată de exigenţa unor spaţii de cazare, de gradul lor de echipare, de calitatea şi varietatea prestaţiilor oferite.

Industria hotelieră şi respectiv calitatea serviciului de cazare influenţează nu numai dezvoltarea turismului, în general, ci şi eficienţa acestei activităţi. Prin atracţia exercitată, serviciile de cazare asigură o bună valorificare a potenţialului turistic, a disponibilităţilor de forţă de muncă, a capacităţii bazei tehnico-materiale, conducând la realizarea unei eficienţe superioare de exploatare. De asemenea, complexitatea serviciilor de cazare şi diversitatea lor reprezintă un factor de prestigiu în turism.

Lucrarea de fată intitulată “Funcția Recepție a hotelului Vrancea”, este structurată pe două capitole, primul capitol cuprinzând date despre activitatea hotelieră, iar cel de-al doilea capitol fiind rezervat „Serviciului front-office functia “Receptie” in cadrul hotelului Vrancea”.

CAPITOLUL 1

ACTIVITATEA HOTELIERĂ - COMPONENTĂ A INDUSTRIEI OSPITALITĂȚII.

1.1. Scurt istoric al hotelăriei

Apariția și dezvoltarea călătoriei turistice a impus încă de la începuturile ei necesitatea existenței unor spatii de cazare. Astfel, activitatea de cazare a evoluat paralel cu dezvoltarea turismului.

În antichitate:

- apar primele forme de organizare a activiății de cazare:

În Grecia antică cazarea era asigurată la prieteni, având un caracter sfânt sau în vestibulul templelor.

În Roma antică existau case de vacanță, hanuri sau vile, fiind vestita pănă în zilele noastre vila împăratului Tiberiu din insula Capri.

Preocupați privind asigurarea unor spații de cazare au avut și o serie de împărați ca Nero(61 dC) și Adrian(in 136 dC) care au impus construirea de noi hanuri, pentru confortul călătorilor.

Aparitia si dezvoltarea calatoriei turistice a impus inca de la incaputurile ei necesitatea existentei unor spatii de cazare. Astfel, activitatea de cazare a evoluat parallel cu dezvoltarea turismului.

În evul mediu existau hanuri, dar acestea ofereau condiții modeste de găzduire și hrană, multe dintre ele erau rău famate și murdare, fiind ultima alternativă la care apelau călătorii dupa cazarea la prieteni sau la mănăstiri. Multe dintre primele hanuri și-au transmis numele pînă astăzi: Three Kings.

Golden Leon, Cardinal’s Hat, Black Eagle, Two Swords; în 1130 apare primul gid turistic care avea rolul de a instrui turiștii de a alege un traseu mai puțin periculos, inclusiv din punctul de vedereal posibilităților de cazare.

În epoca modernă începând cu a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dezvoltarea turismului a fost însoțită și de ameliorarea condițiilor de cazare;

- incep să fie construite cabane în zonele montane cele mai frecvente ca urmare a apariței și dezvoltării motivațiiei de călătorie cum ar fi drumețiilr, alpinismul;

- se construiesc hotelurile de transit ca urmare a dezvoltării rețelei de căi ferate;

- incep construirea hotelurilor de lux din marile orase: 1850 Grand Hotel și Hotel du Louvre la Paris iar dupa 1880 încep costruirea hotelurilor gigant in America cu 500, 1000, 2000 de locuri;

- începe construirea hotelurilor de vacanță dotorită dezvoltării pe care au cunoscut-o stațiunile balneare ca de exemplu: Vichy, Bad Ragaz, Wiesbanden, Marienbad etc, a celor de litoral de pe Coasta de Azur sau a celor din alpi: Zermatt, St. Mortiz;

- apar motelurile ca urmare a dezvoltării turismului automobilistic:

- in ultimile deceni ale secolului al XIX-lea s-au costruit multe dintre hotelurile care exista și astăzi, între unitățile de referință pentru hotelăria internațională fiind Riitz, construit în 1898 la Paris.

Preview document

Funcția Recepție a Hotelului Vrancea - Pagina 1
Funcția Recepție a Hotelului Vrancea - Pagina 2
Funcția Recepție a Hotelului Vrancea - Pagina 3
Funcția Recepție a Hotelului Vrancea - Pagina 4
Funcția Recepție a Hotelului Vrancea - Pagina 5
Funcția Recepție a Hotelului Vrancea - Pagina 6
Funcția Recepție a Hotelului Vrancea - Pagina 7
Funcția Recepție a Hotelului Vrancea - Pagina 8
Funcția Recepție a Hotelului Vrancea - Pagina 9
Funcția Recepție a Hotelului Vrancea - Pagina 10
Funcția Recepție a Hotelului Vrancea - Pagina 11
Funcția Recepție a Hotelului Vrancea - Pagina 12
Funcția Recepție a Hotelului Vrancea - Pagina 13
Funcția Recepție a Hotelului Vrancea - Pagina 14
Funcția Recepție a Hotelului Vrancea - Pagina 15
Funcția Recepție a Hotelului Vrancea - Pagina 16
Funcția Recepție a Hotelului Vrancea - Pagina 17
Funcția Recepție a Hotelului Vrancea - Pagina 18
Funcția Recepție a Hotelului Vrancea - Pagina 19
Funcția Recepție a Hotelului Vrancea - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Functia Receptie a Hotelului Vrancea.doc

Te-ar putea interesa și

Serviciul front-office funcția concierge - studiu de caz Hotel Vrancea

INTRODUCERE Rolul acestui proiet în primul rând, este acela de a vă prezenta o mică parte din cunoştinţele mele, pe care le-am asimilat în acest...

Ai nevoie de altceva?