Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 2 fișiere: doc, pptx
Pagini : 44 în total
Cuvinte : 54
Mărime: 5.90MB (arhivat)
Publicat de: Iulia I.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gina Butnaru

Cuprins

  1. 1. Descrierea destinației aleasă
  2. 2. Descrierea evenimentului
  3. 2.1. Procedeu de selectare a orașului
  4. 2.2. Activitatea de pregatire a evenimentului
  5. 2.3. Ceremonia deschiderii / inchiderii evenimentului
  6. 2.4. Țări participante
  7. 2.5. Recorduri înregistrate
  8. 2.6. Locul de desfășurare a probei
  9. 3. Parteneri
  10. 4. Descrierea infrastructurii
  11. 5. Statistici si analiza financiara a evenimentului
  12. Concluzii
  13. Bibliografie

Extras din proiect

1. Descrierea destinației aleasă

China este o țară mare și extraordinară, întinzându-se de la deșerturile din Vest pana la oceanul din Est. Din punct de vedere cultural, China are una din cele mai bogate istorii dintre toate civilizațiile, întinzându-se pe o perioadă de 5000 de ani.

Recent, Republica China a devenit o importantă țară turistică. Principalele obiective turistice sunt palatele și templele medievale și stațiunele balneare și litorale .

Chinei ii apartin mai mult de 3400 de insule. Are o suprafață de 9.571.300 km2, neincluzând Hong Kong, Macău si teritoriul care se afla sub controlul Republicii Chineze din Taiwan, pe care China îl consideră o provincie renegată.

În 1971, Națiunile Unite au admis “Republica Populației Chineze” (principalul teritoriu chinez) și au exclus “Republica Chineză” (Taiwan) din parteneriat. Cu toate că majoritatea guvernelor din toata lumea nu recunosc Taiwanul ca stat independent, insula menține totuși o economie și un guvern distinct. Hong Kong, oficial un teritoriu britanic, i-a revenit Chinei in 1997.

China încadrează o mare varietate de forme de relief și varietate corespunzătoare de resurse naturale. In general, cele mai mari înălțimi de pe teritoriul Chinei se gasesc in Vest, unde se află unii dintre cei mai înalți munți de pe Pămant. Trei dintre aceștia, munții Tien Shan, Kunlun și Qinling, datează din perioada Paleozoica de ridicare muntoasă (orogeneză), care a început in perioada Carboniferă și s-a terminat in perioada Permiană, cand toate porțiunile de pământ ale Terrei s-au unit pentru a forma un singur supercontinent, Pangaea. Munții Himalaya, sunt de origine mai recentă. Numeroasele tipuri de munți ale țării închid o serie de platouri și bazine care furnizează o considerabilă sursă de apă resurse minerale. Varietatea de tipuri climatice, de la subpolară la tropicală și incluzând mari zone alpine și deșertice, suportă o magnifică viața animală și o deosebită floră. Munții ocupă aproximativ 43% din teritoriul Chinei; platourile muntoase mai ocupă încă 26 de procente; bazinele, așezate în principal în zonele aride, ocupa 19%. Numai 12% din totalul teritoriului reprezintă zonele de câmpie.

Mai mult de o cincime din totalul populației Pământului trăiește în China. China a dat naștere celei mai vechi civilizații din lume și are o istorie ce datează din urmă cu 3500 de ani. “Zhonghuo”, numele chinezesc pentru “țară”, înseamnă “teritoriul central”, o referință la credința chinezească în care se spune ca țara era centrul geografic al Pamantului și singura civilizație adevarata. In secolul al XIX-lea, China a devenit o natiune slaba din punct de vedere economic si politic, dominata de puteri straine.

Simbolurile orasului sunt: Piata Tianamnem, cea mai mare piata centrala din lume, Templul Raiului, cel mai mare complex pentru sacrificii din lume, unde imparatul aducea anual sacrificii in prima luna a calendarului chinezesc si Opera din Beijing, cu o vechime de peste 200 de ani, foarte populara in sec XIX, in timpul dinastiei Qing, fiind cunoscuta ca una din cele mai mari sisteme teatrale din lume. La inceput reprezentatiile puteau fi urmarite doar de membrii familiei regale, insa cu timpul s-a permis si accesul publicului.

Nu trebuie uitat Zidul care Sopteste, unde un cuvant rostit cu buzele lipite de perete, pare ca aluneca pe zid si poate fi auzit de persoanele situate in partea opusa.

Shanghaiul este cel mai mare si mai dezvoltat oras al Chinei si pare a fi alcatuit din trei orase distincte: unul pur chinezesc, unul cu influente franceze iar altu cu influente britanice. Aici pot fi vizitate: Templul lui Budha, Orasul vechi, Gradina Yuyuan si cartierul financiar Pudong, unde se afla turnul de televiziune Oriental Pearl, care e al treilea cel mai inalt turn din lume si Turnul Jinmao, al treilea zgarie-nori ca marime din lume.

Locurile permise turistilor sunt: Palatul Potala, unde au trait intregi generatii de Dalai Lama, Manastirea Jo-Khang, cea mai veche din Tibet si Palatul de Vara a lui Dalai Lama situat in parcul Norbulingka, inconjurat de un zid inalt cu simboluri falice.

Cel mai mare simbol al Chinei il reprezinta Zidul Chinezesc, unul dintre cele mai grandioase constructii ale civilizatiei umane. Constructia acestuia a inceput in timpul dinastiei Ming, lungimea la care ajunge in zilele noastre fiind de 6700 de km. Marele Zid Chinezesc a fost inscris pe lista Patrimoniului Cultural Mondial inca din anul 1987.

Razboinicii de Teracota, reprezinta o armata alcatuita din mii de statui, de dimensiuni 1:1, fiecare cu trasaturi unice si cu stiluri de armuri diferite, in functie de gradul fiecaruia.Muzeul Armatei de Teracota e localizat in Xi an, provincia Shanxi.

Orasul Interzis, sau Palatul Muzeu, se afla in centrul Beijingului, in nordul Pietei Tiananmen, unde se afla faimosul portret al lui Mao Zedong pe zidul purpuriu al palatului. Aici a fost palatul regal pentru dinastiile Ming si Qing, din anul 1420 pana in 1912, cand ultimul imparat Pu Yi a abdicat. A intrat in Patrimoniul Cultural UNESCO in 1987.

Marele Zid se intinde de-a lungul Chinei pe 6700 km. In timp ce ultima constructie a avut loc dupa anul 1368 in timpul dinastiei Ming, constructia Zidului a inceput acum mai mult de 2000 ani. De fapt, Marele Zid este alcatuit din mai multe ziduri care se interconecteaza, construite in timpul mai multor dinastii si de mai multi conducatori Descoperita in 1974 cand un localnic facea sapaturi pentru o fantana, armata de teracota a fost ingropata in anul 210 d.Ch de catre primul imparat al dinastiei Qin. Armata este alcatuita de mii de statui de dimensiune 1:1, fiecare avand trasaturi unice, avand stiluri de armuri diferite, in functie de gradul lor. Muzeul Armatei de Teracota este localizat in Xi'An, provincia Shanxi.Acesti munti sunt faimosi pentru frumusetea lor. Localizati in sudul Chinei, in provincia Guangxi, acestia pot fi cel mai bine vazuti din Yangshuo, un oras mic langa Guilin, un mare oras din provincia Guangxi.

Preview document

Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 - Pagina 1
Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 - Pagina 2
Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 - Pagina 3
Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 - Pagina 4
Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 - Pagina 5
Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 - Pagina 6
Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 - Pagina 7
Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 - Pagina 8
Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 - Pagina 9
Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 - Pagina 10
Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 - Pagina 11
Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 - Pagina 12
Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 - Pagina 13
Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 - Pagina 14
Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 - Pagina 15
Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 - Pagina 16
Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 - Pagina 17
Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 - Pagina 18
Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 - Pagina 19
Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 - Pagina 20
Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 - Pagina 21
Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 - Pagina 22
Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 - Pagina 23
Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 - Pagina 24
Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.doc
  • Impactul Major asupra Evenimentului Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.pptx

Ai nevoie de altceva?