Implementarea unei campanii social media în vedea relansării Hotelului Caraiman din Sinaia

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 6479
Mărime: 1.68MB (arhivat)
Publicat de: Alex M.
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

1. Noțiuni introductive

Sinaia este un oraș situat în România, la poalele munților Bucegi, faimos datorită importanței sale turistice. Printre principalele atracții se numără Castelul Peleș, care a fost reședința de vară a regelui Carol I.

Orașul Sinaia se află în județul Prahova, la aproximativ 60 km nord-vest de Ploiești și la 50 km sud de Brașov. Așezat într-o zonă montană pitorească pe valea râului Prahova, altitudinea sa variază între 767 m și 1.055 m. Datorită frumuseții sale naturale și a condițiilor climatice favorabile, Sinaia a dobândit statutul de stațiune turistică și balneo-climaterică.

În secolul al XVII-lea, zona împădurită din valea Prahovei, unde se află acum orașul Sinaia, era nelocuită. Călugării mănăstirii Sinaia, fondată în jurul anului 1690 de spătarul Mihail Cantacuzino, au fost printre primii locuitori care s-au stabilit în această pădure virgină, ocupându-se de paza mănăstirii și de cultivarea moșiilor sale.

La începutul secolului al XIX-lea, întreaga vale a Prahovei era organizată ca o singură comună, numită Podul Neagului, cuprinzând întreaga vale, de la Predeal la Posada. În 1864, cătunele Posada și Podul Neagului au fost integrate comunei Comarnic.

Pe 5 august 1866, prințul Carol I al României a ajuns la Mănăstirea Sinaia, care era situată pe atunci în comuna Podul Neagului. El s-a implicat în dezvoltarea regiunii, iar în 1874, cătunele rămase în afara comunei Comarnic au primit numele de Sinaia, formând o comună cu reședința la Bușteni. Astfel, în acel an, Sinaia și-a primit numele de la Mănăstirea Sinaia, care, la rândul său, își trăgea numele de la Muntele Sinai.

La data de 9 mai 1880, Sinaia a devenit comună urbană și a inclus cătunele Izvor, Furnica și Poiana Țapului. În aceeași perioadă, familia regală a României și-a stabilit reședința de vară în Sinaia, unde a construit complexul Castelului Peleș. La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna avea o populație de 2210 locuitori, o școală mixtă cu 103 elevi în 1899, hoteluri, gară pe calea ferată Ploiești-Brașov, clinică de hidroterapie și mănăstirea Sinaia.

Pe parcursul acestei perioade, orașul a început să se dezvolte și din punct de vedere industrial, apărând o fabrică de cherestea, proprietatea industriașilor Popovici și Costinescu, precum și o fabrică de var hidraulic deținută de acesta din urmă. În ianuarie 1892, a fost inaugurată o fabrică de cuie de fier, cu un număr de 45 de angajați, români și germani. Din punct de vedere administrativ, comuna a devenit reședința plaiului Peleșul din județul Prahova.

În 1925, Sinaia dispunea de un sistem de canalizare și apă curentă, alimentat din izvoarele Peleșului și Vânturișului, precum și de o uzină hidroelectrică de 1500 de cai-putere care asigura iluminatul public electric.

La sfârșitul perioadei interbelice, Sinaia avea o populație de 3906 locuitori și era reședința plășii Sinaia din județul Prahova. În 1950, Sinaia a fost inclus în administrarea raionului Câmpina din regiunea Prahova, iar după 1952, în regiunea Ploiești. În 1968, județul Prahova a fost reînființat, iar Sinaia a redevenit parte a acestuia.

Figura 1 - Harta turistică a orașului Sinaia

(sursa: https://www.montania.ro/ro_CityMap.htm)

Orașul găzduiește mai multe obiective turistice notabile, inclusiv Castelul Peleș, Pelișorul, Mănăstirea Sinaia, Cazinoul Sinaia, precum și Casa Memorială "George Enescu". De asemenea, aici se află vila lui Nicolae Iorga. Sinaia este cunoscută și ca loc de deces al unor personalități politice importante, printre care regele Carol I, Ferdinand I, regina Maria a României și fostul prim-ministru Ion Gh. Duca (asasinat pe peronul gării din Sinaia, unde există o plăcuță comemorativă).

Unitatea de cazare Hotel Caraiman este situată în inima orașului Sinaia, într-o locație privilegiată, oferind o vedere impresionantă către masivul Bucegi. Hotelul promite o experiență confortabilă și relaxantă pentru turiștii care doresc să exploreze frumusețea munților și a atracțiilor locale.

Descrierea unității de cazare: Hotel Caraiman este o clădire elegantă, cu arhitectură tradițională românească, care emană o atmosferă primitoare și rafinată. Interioarele sunt decorate cu gust și atenție la detalii, oferind o atmosferă caldă și primitoare. Cu facilități moderne și confortabile, hotelul se adresează atât turiștilor care călătoresc în interes de afaceri, cât și celor care caută o escapadă relaxantă în mijlocul naturii.

Preview document

Implementarea unei campanii social media în vedea relansării Hotelului Caraiman din Sinaia - Pagina 1
Implementarea unei campanii social media în vedea relansării Hotelului Caraiman din Sinaia - Pagina 2
Implementarea unei campanii social media în vedea relansării Hotelului Caraiman din Sinaia - Pagina 3
Implementarea unei campanii social media în vedea relansării Hotelului Caraiman din Sinaia - Pagina 4
Implementarea unei campanii social media în vedea relansării Hotelului Caraiman din Sinaia - Pagina 5
Implementarea unei campanii social media în vedea relansării Hotelului Caraiman din Sinaia - Pagina 6
Implementarea unei campanii social media în vedea relansării Hotelului Caraiman din Sinaia - Pagina 7
Implementarea unei campanii social media în vedea relansării Hotelului Caraiman din Sinaia - Pagina 8
Implementarea unei campanii social media în vedea relansării Hotelului Caraiman din Sinaia - Pagina 9
Implementarea unei campanii social media în vedea relansării Hotelului Caraiman din Sinaia - Pagina 10
Implementarea unei campanii social media în vedea relansării Hotelului Caraiman din Sinaia - Pagina 11
Implementarea unei campanii social media în vedea relansării Hotelului Caraiman din Sinaia - Pagina 12
Implementarea unei campanii social media în vedea relansării Hotelului Caraiman din Sinaia - Pagina 13
Implementarea unei campanii social media în vedea relansării Hotelului Caraiman din Sinaia - Pagina 14
Implementarea unei campanii social media în vedea relansării Hotelului Caraiman din Sinaia - Pagina 15
Implementarea unei campanii social media în vedea relansării Hotelului Caraiman din Sinaia - Pagina 16
Implementarea unei campanii social media în vedea relansării Hotelului Caraiman din Sinaia - Pagina 17
Implementarea unei campanii social media în vedea relansării Hotelului Caraiman din Sinaia - Pagina 18
Implementarea unei campanii social media în vedea relansării Hotelului Caraiman din Sinaia - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Implementarea unei campanii social media in vedea relansarii Hotelului Caraiman din Sinaia.docx

Ai nevoie de altceva?