Itinerar turistic - Bran - Chișinău

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 35 în total
Cuvinte : 7487
Mărime: 4.22MB (arhivat)
Puncte necesare: 8
După cum este bine cunoscut turismul este un sector important al economiei mondiale şi are o tendinţă de creştere permanentă la nivel internaţional.

Extras din proiect

Turismul, ca fenomen economic şi social, a cunoscut dezvoltări spectaculoase, explozive în cea dea doua jumătate a secolului xx. Dorinţa de a călători şi de a cunoaşte lucruri noi este cunoscută încă din antichitate, chiar dacă la început aceste dorinţe aveau ca scop principal războiul, cuceririle de noi teritorii sau schimburile comerciale.

De-a lungul timpului, încep să se diversifice motivaţiile de călătorie, conturându-se tot mai mult activitatea de turism, determinată de acţiuni religioase, folosirea băilor curative, deplasările calfelor şi studenţilor către centrele universitare, călătorii către lumi noi etc. În paralel cu creşterea traficului de călători, s-a dezvoltat şi industria hotelieră, comunicaţiile, transportul, activităţi destinate turismului.

ÎN SENSUL ACTUAL, TURISMUL A CĂPĂTAT UN CONŢINUT MULT MAI COMPEX DIN PUNCT DE VEDERE ECONOMIC, SOCIAL ŞI SPIRITUAL.

Turismul prezintă ansamblul de măsuri puse în aplicare pentru organizarea în desfăşurarea unor călătorii de agrement sau în alte scopuri, realizate, fie prin intermediul unor organizaţii, societăţi sau agenţi specializaţi, fie pe cont propriu, pe o durată limitată de timp, precum şi industria care concura la satisfacerea nevoilor turistice.

Scopul tezei a fost elaborarea unui mic itinerar turistic in doua orase de o importanta deosebit – Chisinaul fiind un oras turistic foarte atractiv si Bran – o statiune turistica de o importanta mondiala.

Sarcinile principale ale tezei au fost descrierea obiectivelor de o importanta majora si evolutia potentialului turistic ale acestor doua puncte turistice (Chisinau, Bran) prin prezentarea datelor statistice reale.

Sursa de inspiratie: Orasul Chisinau – orasul meu natal si o calatorie la Bran pentru o saptamna de neuitat. Sper sa va conving!

Capitolul I

Notiuni generale privind oferta turistica

§1.1. Tipuri de oferte turistice

Turismul urban este constituit de trei mari categorii de premise:

1. Fondul turistic (constituit din monumente istorice, colectii muzeistice, ansambluri de cult, colectii stiintifice, opere ale arhitecturii etc).

2. Factorul uman – populatia urbana isi manifesta nevoile de divertisment si de largire a orizontului spiritual. Toate aceste nevoie sunt rodul modului de viata urban in care ritmurile cotidiene au creat o noua psihologie si noi necesitati de valorificare a timpulu liber.

3. Baza tehnico-materiala – aici fiind incluse dotarile si serviciile turistice pentru cazare, alimentatie publica, sport, distractie, recreere.

De-a lungul timpului, evolutia turismului urban a fost influentata de o serie de factori: factorul social, factorul demografic, juridici si tehnologici.

Dintre acestia un rol deosebit in cresterea sejururilor de scurta durata lau avut: a) evolutia timpului liber, este determinata de reducerea progresiva a timpului de munca, cresterea duratei alocate studiilor, scaderea virstei de pensionare, marirea concediilor etc.; b) sporirea mobilitatii persoanelor se datoreaza in principal progreselor inregistrate in domeniul transporturilor in sensul cresterii vitezei de deplasare si a reducerii costurilor de calatorie dar si a unor factori de natura sociala; c) dezvoltarea transporturilor a retelelor rutiere si feroviare, a mijloacelor de transport de mare viteza, aeriene, introducerea unor noi cai care sunt tot mai deferentiate care contribuie la cresterea preferintelor pentru sejururilor de scurta durata; d) atractivitatea oraselor detine un rol important in formarea fluxului de vizitatori ai spatiului urban, de mentionat in acest sens eforturile municipalitatilor de a difersifica agrementul urban prin reamenajarea centrelor istorice a centrelor comerciale, cresterea calitatii spatiului urban printr-o mai buna dezvoltare a infrastructurii generale si specifice.

Oferta turistica a unui oras este extreme de variata si cuprinde elemente de ordin cultural, recreativ, balnear etc. Dezvoltarea infrastructurii generale si specifice au condus la transformarea orasului intr-un adevarat pol de atractie pentru o serie de forme de turism, astfel turismul urban reprezinta un cimp de interferenta pentru mai multe tipuri majore de turism.

Preview document

Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 1
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 2
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 3
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 4
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 5
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 6
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 7
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 8
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 9
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 10
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 11
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 12
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 13
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 14
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 15
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 16
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 17
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 18
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 19
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 20
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 21
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 22
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 23
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 24
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 25
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 26
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 27
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 28
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 29
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 30
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 31
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 32
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 33
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 34
Itinerar turistic - Bran - Chișinău - Pagina 35

Conținut arhivă zip

  • Itinerar Turistic - Bran - Chisinau.doc

Ai nevoie de altceva?