Managementul Fermelor Agroturistice

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 8255
Mărime: 22.07MB (arhivat)
Publicat de: Isaura Busuioc
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Simeanu Cristina
Universitatea De Ştiinţe Agricole Şi Medicină Veterinară „ Ion Ionescu De La Brad ” Iaşi

Cuprins

  1. 1. Tema proiectului. 2
  2. 2. Introducere . 4
  3. 3. Cadrul natural al zonei. 6
  4. 4. Potenţialul zonei. 10
  5. 5. Obiective şi trasee turistice. 15
  6. 6. Prezentarea pensiunii. 24
  7. 7. Concluzii. 31
  8. BIBIOGRAFIE. 32

Extras din proiect

Introducere

Situat pe văile unor ape limpezi şi repezi (Bistriţa, Siretul, Moldova), străjuit de crestele munţilor Bistriţei şi masivul Ceahlău, este locul ideal de sejur pentru orice amator de recreere.

Judeţul Neamţ dispune de drumuri modernizate, de o reţea bogată de hoteluri, hanuri şi popasuri turistice, ce permite practicarea turismului în condiţii optime în tot cursul anului.

Aici, în judeţul Neamţ, se pot vizita valoroase monumente ale trecutului, restaurate şi păstrate cu grijă - Cetatea Neamţ (Tg. Neamţ), Curtea Domnească (P. Neamţ), Palatul Cnejilor (com. Durău) - dar şi obiective de interes turistic - rezervaţia de zimbri "Dragoş Vodă" (înfiinţată în anul 1968, lângă Tg. Neamţ) sau cele mai spectaculoase chei ale României: cheile Bicazului, rezervaţie floristică şi faunistică de mare încântare. Şi tot aici, masivul Ceahlău - unde legenda spune că trăia Zamolxis, zeul dacilor - oferă amatorilor ocazia unor drumeţii montane atractive.

Muntele Ceahlău era considerat, de către daci, ca fiind sălaş al zeului Zamolxis. Numele străbun pentru Masivul Ceahlău este Pion, sau Peon, cuvânt care provine din limba greaca şi care, în traducere, ar însemna "casa stâlpului". Astăzi, Masivul Ceahlău este considerat drept al doilea munte sfânt al creştinătăţii ortodoxe, după Muntele Athos. Poate şi din aceste motive numele său este des întâlnit în literatura română, printre cele mai remarcabile pagini ce i-au fost dedicate fiind cele scrise de Calistrat Hogaş, Alexandru Vlahuţă şi Mihail Sadoveanu.

Pentru cei care sunt interesaţi şi au şi timpul necesar la dispoziţie le propun o listă cu obiective de interes turistic aflate în zona Masivului Ceahlău sau în imediata apropiere. Indicat ar fi să aveţi la dispoziţie un autoturism, întrucât distanţele de parcurs sunt de câţiva kilometri.

Fie că alegeţi să petreceţi o singură noapte sau un sejur de câteva zile, echipa pensiunii TOTAL s-a gândit la starea dumneavoastră de spirit şi la cum serviciile oferite vă influenţează şederea în minunata zonă de la poalele Ceahlăului.

Amplasată chiar în centrul comunei Ceahlău, într-o zonă extrem de prietenoasă şi liniştită, pensiunea TOTAL işi propune promovarea unui turism de calitate, fiind singura din zonă care reuşeşte să creeze echilibrul mai mult decât perfect, dintre oferte şi cerinţe.

Serviciile oferite sunt special create pentru acea categorie de oameni, ale căror nevoi nu se rezumă doar la o simplă cazare. Pe lângă camerele ospitaliere, turiştii noştri beneficiază de toate facilităţile unui sejur de neuitat, capabil să mulţumească chiar şi cele mai exigente cerinţe.

De asemenea,în zilele însorite, vă puteţi delecta privirea cu dansul nebun al peştilor, precum şi cu vegetaţia din jurul luciului de apă.

Cadrul natural al zonei

Zilele toride de vară sunt acum doar o amintire iar în locul lor şi-au făcut apariţia zilele răcoroase de toamnă. Cu o feerie de culori toamna cu peisajele sale inconfundabile şi-a făcut şi în acest an prezenţa, dar este nevoie de o mică evadare din cotidian pentru a simţi cu adevărat magia şi farmecul acestui anotimp.

O drumeţie prin cătunele pitoreşti din Ţinutul Neamţului unde casele sunt adevărate bijuterii tradiţionale construite după arhitectura specifică satelor de munte reprezintă ocazia perfectă pentru a vă bucura de frumuseţea tomnatică a acestor locuri care abia aşteaptă să fie vizitate, cu peisaje spectaculoase şi relaxare cât cuprinde, departe de orice grijă.

Priveliştile sunt asemenea unui tablou în care pictorul încearcă să surprindă totul în compoziţie, de la soarele cald şi blând al toamnei, pajiştile pline de brânduşe mov pe care pasc liniştite animalele, până la copacii multicolori şi căsuţele din lemn acoperite cu şindrilă. Totuşi, există şi locuri în care natura parcă a întrecut perfecţiunea, realizând adevărate tablouri ce depăsesc orice imaginaţie.

Pajiştile încă verzi, culmile împădurite cu arbori în culori ruginii şi munţii care se ivesc în zare formează în acest ţinut un colţ de Rai care te invită la drumeţii. Soarele cu strălucirea şi căldura lui parcă împiedică natura să se transforme, vântul poartă pe aripi mirosul fructelor coapte, copacii îşi scutură frunzele una câte una formând covorul arămiu, apa curge zgomotoasă printre stânci, iar cerul zilelor senine de toamnă extrem de curat şi albastru este impunator.

Nu mai pierede timpul: toamna este scurtă, iar în curând zilele pline soare şi copacii multicolori vor fi înlocuiţi de ploi şi crengi goale. Ţinutul Neamţului este locul pe care îl recomand turiştilor care vor să se simtă privilegiaţi în mijlocul unei naturi sălbatice în compania culorilor spectaculoase ale toamnei. Şi în acest an frumuseţea unică din acest ţinut ne face să ne simţim infimi în faţa măreţiei naturii, trezind în inima şi sufletul nostru adevărate emoţii.

Preview document

Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 1
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 2
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 3
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 4
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 5
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 6
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 7
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 8
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 9
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 10
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 11
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 12
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 13
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 14
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 15
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 16
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 17
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 18
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 19
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 20
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 21
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 22
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 23
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 24
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 25
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 26
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 27
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 28
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 29
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 30
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 31
Managementul Fermelor Agroturistice - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • Managementul Fermelor Agroturistice.doc

Te-ar putea interesa și

Tehnici de Protecție a Mediului în România

Introducere Evoluţiile generale înregistrate în ultimile decenii au determinat un proces amplu de formare şi afirmare a unei ramuri noi, distincte...

Rolul economico-social al serviciilor pe piața de muncă

CAPITOLUL I ROLUL ECONOMICO-SOCIAL AL SERVICIILOR 1. Incursiune în evoluţia managemetului resurselor umane Pe măsura dezvoltării şi...

Studiu motivațiilor de cumpărare a produselor ecologice

INTRODUCERE - Material şi metode de cercetare Lucrarea de faţă reprezintă studiul motivaţiilor de cumpărare a produselor ecologice pe un eşantion...

Turismul - Fenomen Complex și Contemporan

CAPITOLUL 1 TURISMUL – FENOMEN COMPLEX SI CONTEMPORAN Desi aparitia turismului se pierde în negura timpurilor si, în consecinta, din cauza lipsei...

Proiect la managementul fermelor agroturistice - Pensiunea Agroturistică Casa Bunicilor

I. Introducere Turismul rural a fost practicat în România multã vreme în mod neorganizat, rezultând din necesitatea turistilor de a gãsi un mod de...

Pensiunea Agroturistică Casa Creangă

I. Introducere Una dintre orientările fundamentale ale economiei moderne este dezvoltarea şi diversificarea serviciilor. În cadrul acestora...

Studiul analiza cercetarea și evaluarea zonei turistice Lepșa - Soveja Vrancea

INTRODUCERE Mediul rural – atractie de vis pentru turisti Stresul si poluarea sunt factori nocivi tot mai prezenti in orase. Orasenii resimt, din...

Studiu de evaluare a resurselor turistice locale a Comunei Cotnari, Județul Iași

INTRODUCERE Acerba concurenţă în domeniul turismului existentă la ora actuală a dus la schimbarea opticii de atragere a turiştilor: de la zonele...

Ai nevoie de altceva?