Microregiunea Sântana

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 5264
Mărime: 34.39KB (arhivat)
Publicat de: Raul Stan
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Talmaciu Mihai
PREZENTAT LA FEAA, MTH

Extras din proiect

1. Domeniului de cuprindere al studiului

Microregiunea Sântana este situata în vestul României, în partea de nord - vest a judetului Arad, în vecinatatea Municipiului Arad, în apropierea frontierei cu Ungaria. Microregiunea face parte din Euroregiunea DKMT (Dunare – Cris – Mures – Tisa). Este constituita din 3 orase, dintre care Sântana cu peste 13.000 locuitori, Curtici cu 9.900 locuitori si Pâncota cu 7.500 si 4 localitati cu rang de comuna: Olari, Simand, Zarand si Zimandu Nou. Suprafata teritoriului administrativ este de 53.689 ha, aceasta reprezentând 7% din suprafata totala a judetului Arad.

Microregiunea Sântana se învecineaza cu:

- Sud – Municipiul Arad

- Vest – comunele Dorobanti si Iratosu – frontiera cu Ungaria;

- Est – comunele Vladimirescu, Covasânt, Siria, Târnova, Seleus – Valea Muresului

- Nord – orasul Chisineu Cris.

În ceea ce priveste delimitarea geografica a unitatilor componente avem urmatoarea situatie:

ORASUL SÂNTANA – este situat în zona de nord-vest a judetului Arad, la o distanta de 28 km de Municipiul Arad si 22 km de orasul Chisineu Cris. Orasul este situat în Câmpia Tisei, latura estica a Câmpiei Panoniei, fiind un centru urban înfiintat recent. Suprafata orasului este de 10.714 ha. Orasul este amplasat la intersectia DJ 792 C pe directia est – vest Curtici – Sântana – Pâncota si DJ 791 pe directia sud – nord Zimandu Nou – Cherelus. În apropierea localitatii îsi desfasoara traseul DN 79 Arad – Oradea si DN 79A. Prin Sântana trece calea ferata Timisoara – Arad – Oradea si de aici se bifurca spre Brad si Cermei. Se învecineaza cu localitatile Olari, Curtici, Pâncota, Zimand, de care îl despart distante de 4-12 km. Are în componenta si satul Caporal Alexa.

ORASUL CURTICI – Orasul Curtici, situat la o distanta de 21 km fata de municipiul Arad, este amplasat în partea vestica a judetului Arad si este cel mai important punct de legatura pe calea ferata cu Europa centrala si de vest al României. Teritoriul administrativ se întinde pe o suprafata cca. 7970 ha. La nord, Curticiul se învecineaza cu Ungaria si comuna Macea, la est cu satul Andrei Saguna, la sud cu hotarul satului Sâmpaul si Sofronea, iar la vest cu hotarul comunei Dorobanti.

ORASUL PÂNCOTA – este amplasat aproximativ în partea centrala a judetului Arad. Pâncota are un teritoriu administrativ în suprafata de 70,9 km2. Orasul Pâncota se învecineaza la nord cu localitatile Zarand si Seleus, la est cu Târnova, la sud cu Siria, iar la vest cu Sântana. Distanta fata de muncipiul Arad este de 36 km, iar fata de orasele Ineu si Sântana de 18 km. Are în componenta satul Maderat.

COMUNA OLARI –este asezata în Câmpia Tisei, mai precis în Câmpia Comlausului pe interfluviul Mures-Crisul Alb, pe Canalul Morilor si pe stânga Crisului Alb si are o suprafata de 4767 ha. Din punct de vedere administrativ comuna este alcatuita din doua sate: Olari - sat resedinta de comuna situat la o distanta de 35 km fata de municipiul Arad si satul Sintea Mica. Se învecineaza la nord cu comuna Zarand, la est si sud cu comuna Sântana iar la vest cu comuna Simand.

COMUNA SIMAND – Comuna se situeaza în zona de contact a Câmpiei Aradului cu Câmpia Crisurilor, pe canalul Morilor, si se întinde pe o suprafata de 10.089 ha. Din punct de vedere administrativ comuna este formata dintr-un singur sat, Simand, aflat la o distanta de 30 km fata de municipiul Arad si la 12 km de Chisineu Cris.

COMUNA ZARAND – Comuna se întinde pe o suprafata de cca. 7600 ha în Câmpia Crisurilor, la confluenta râului Cigher cu Crisul Alb. Din punct de vedere administrativ, comuna are în componenta doua sate: Zarand - sat resedinta de comuna situat la o distanta de 51 km fata de municipiul Arad si satul Cintei.

COMUNA ZIMANDU NOU – este situata în Câmpia Aradului si are o suprafata de 7430 ha. Din componenta comunei fac parte satele: Zimandu Nou - sat resedinta de comuna situat la o distanta de 15 km fata de municipiul Arad, Andrei _aguna si Zimandcuz. Se învecineaza la nord – vest cu orasul Curtici, la nord cu comuna Simand, la nord – est cu orasul Sântana, la sud cu municipiul Arad, iar la est cu comuna Siria si Horia.

2. Motivatia alegerii microregiunii

Am ales aceasta microregiune deoarece este slab dezvoltata si astfel am putut identifica cu usurinta care sunt obiectivele ce trebuiesc indeplinite pentru dezvoltarea economica si crearea unui mediu favorabil practicarii turismului.

3. Obiective urmarite

Prin realizarea acestui studiu am urmarit intocmirea unei strategii de dezvoltare care isi propune ca obiectiv general:

Pozitionarea microregiunii Sântana ca zona favorabila dezvoltarii economice prin sustinerea sectorului local de prelucrare a produselor agricole si ca zona turistica atractiva pentru practicarea agroturismului si a turismului de relaxare.

Preview document

Microregiunea Sântana - Pagina 1
Microregiunea Sântana - Pagina 2
Microregiunea Sântana - Pagina 3
Microregiunea Sântana - Pagina 4
Microregiunea Sântana - Pagina 5
Microregiunea Sântana - Pagina 6
Microregiunea Sântana - Pagina 7
Microregiunea Sântana - Pagina 8
Microregiunea Sântana - Pagina 9
Microregiunea Sântana - Pagina 10
Microregiunea Sântana - Pagina 11
Microregiunea Sântana - Pagina 12
Microregiunea Sântana - Pagina 13
Microregiunea Sântana - Pagina 14
Microregiunea Sântana - Pagina 15
Microregiunea Sântana - Pagina 16
Microregiunea Sântana - Pagina 17
Microregiunea Sântana - Pagina 18
Microregiunea Sântana - Pagina 19
Microregiunea Sântana - Pagina 20
Microregiunea Sântana - Pagina 21
Microregiunea Sântana - Pagina 22
Microregiunea Sântana - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Microregiunea Santana.doc

Te-ar putea interesa și

Managementul Strategic în Organizațiile Publice

Introducere M-am oprit asupra acestei teme întrucât consider strategia ca fiind factor cheie al dezvoltarii unei organizaţii, fie ea publică sau...

Ai nevoie de altceva?