Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 84 în total
Cuvinte : 24983
Mărime: 127.06KB (arhivat)
Publicat de: Adelin Mihailă
Puncte necesare: 12
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Enea Constanta
Lucrarea tratează publicitatea ca metodă de creştere a vânzărilor, prin intermediul suporturilor media tradiţionale cât şi a celor moderne, din perspectiva noilor teorii ştiinţifice cu aplicabilitate în domeniul turismului.

Extras din proiect

INTRODUCERE

Cunoscută încă din antichitate, publicitatea a devenit în lumea modernă un fenomen indispensabil. În contextul economiei de piaţă ea a devenit un simbol al prosperităţii. Lumea business-ului pentru a-şi vinde produsele şi serviciile investesc în reclamă, obiectivul mesajului publicitar fiind în principal atragerea cumpărătorilor.

În concurenţei acerbe şi în continuă creştere de pe piaţă, serviciile şi produsele de orice natură nu se mai impun doar prin calităţiile lor, acestea trebuie să fie credibile.

Astfel, publicitatea capătă dublă funcţie: de a difuza mesaje credibile despre produsele şi serviciile promovate şi de a influenţa preferinţele consumatorilor, de ale stimula decizia de cumpărare. Prin pluralismul valorilor propuse, aceasta asigură autonomia opţiunilor de consum. Cu toate acestea, se întămplă ca publicităţii să i-se facă remarca faptului ca ’’maschează’’ realitatea şi crează false nevoi, că foloseşte mesaje de influenţare în defavoarea celor informaţionale, folosindu-se de manipulare.

Se impune nevoia de a înţelege funcţionarea mecanismului publicitar, impactul reclamei asupra atitudinilor comportamentului receptorilor, nevoie care este resimţită nu numai de publicul consumator ci şi de agenţile de turism şi de creatorii de publicitate.

Lucrarea tratează publicitatea ca metodă de creştere a vânzărilor, prin intermediul suporturilor media tradiţionale cât şi a celor moderne, din perspectiva noilor teorii ştiinţifice cu aplicabilitate în domeniul turismului.

Pentru a înţelege mai bine ceea ce ne oferă publicitatea am studiat lucrări de specialitate, iar în cadrul acestora am observat faptul că publicităţii tinde să i-se atribuie un rol important în desfăşurarea proceselor de promovare, dar care sunt stagnate datorită dificultăţilor financiare cu care se confruntă micile agenţii turistice din industria turistică în ceea ce priveşte investiţiile în promovare.

Primul capitol al lucrării prezintă publicitatea din perspectiva mixului de marketing, dar nu putem vorbi de mix de marketing fără a cunoaşte particularităţile şi caracteristicile acestuia, putând astfel să observăm că politica de promovare din cadrul industriei ospitalităţii prezintă un rol deosebit, am ales şi prezentarea câtorva aspecte legate de relaţiile publice, promovarea vânzărilor produsului turistic, marketingul direct şi forţele de vânzare.

Publicitatea ni se oferă prin toate tipurile de media pentru că ea însăşi a devenit o supra-media, şi-a adaptat forma, păstrându-şi în acelaşi timp omogen mesajul. E prezentă în multe din formele de viaţă socială dar mai ales e prezentă în casele noastre, în minţile noastre.

Publicitatea nu trebuie privită ca un fenomen ’’rezolvă tot’’, o cheie a succesului universal în afaceri. Esenţa publicităţii este că furnizează un mesaj audienţei. Dar mesajul publicitar comportă limite.

În fond, publicitatea este la fel de puternică precum este produsul sau serviciul pe care –l promovează. În general, o veche zicală din publicitate este adevarată: poţi vinde cuiva un produs slab o dată, dar nu-l poţi vinde de două ori, dacă produsul nu se ridică la înalţimea aşteptărilor consumatorului. Aşadar , publicitatea are un efect, un impact puternic, dar limitat.

Publicitatea este astăzi regăsită într-o multitudine de domenii, fapt ce impune delimitări faţă de domeniile cu care poate interfera, distincţia majoră dintre acestea reiese chiar din obiectivele lor.

Publicitatea (sinonimă termenului englez advertising) este definită de Asociaţia Americană de Marketing ca: „Orice formă plătită de promovare nonpersonală de idei, bunuri sau servicii, de către un anunţător ( engl. announcer) identificat”.

Indiferent de definiţiile şi domeniile în care o regăsim, publicitatea nu trebuie să se limiteze la a oferii servicii sau bunuri de calitate. Acestea trebuie să-i informeze pe consumatori în legătura cu avantajele în constiinţa fiecaruia. Pentru aceasta, este necesar ca firmele sa utilizeze în mod corespunzator instrumentele de promovare în masa ale publicitatii, promovarii vanzarilor si relatiile publice.

Se poate aprecia astfel că, în domeniul serviciilor, în general şi în turism în particular, publicitatea este preponderent simbolică şi mai puţin descriptivă, mizănd foarte mult pe aspectul emoţional, pe mijloace de sugestie şi de invitaţie la reverie şi nu pe descrierea serviciului neapărat.

Capitolul II al lucrări prezintă promovarea turismului la nivel naţional, urmărind înţelegerea strategiilor de promovare ale turismului, precum şi structura activităţii promoţionale în sectorul turistic românesc,posibilitatea utilizării stategiilor promoţionale în atingerea obiectivelor de dezvoltare a firmelor de turism, înţelegerea factorilor ce stau la baza Axei prioritare 5: România ca destinaţie atractivă pentru turism şi afaceri – POS CCE.

Publicitatea în turism poate viza familiarizarea consumatorilor potenţiali cu o destinaţie, un prestator de servicii turistice (hotel, restaurant) sau agenţie de turism, în vederea atragerii lor, prelungirii perioadei de sezon a activităţii turistice, lansării unui nou produs sau pătrunderii pe o nouă piaţă turistică, promovării unei imagini favorabile a ofertei turistice. De asemenea, publicitatea poate contribui la întărirea imaginii unei staţiuni, la creşterea notorietăţii şi prestigiului său prin informarea turiştilor potenţiali cu privire la caracteristicile respectivei destinaţii turistice.

Ţinta publicităţii unui produs sau unei destinaţii turistice este constituită atât din turiştii potenţiali, cât şi din persoanele sau instituţiile cu rol de prescriptori, lideri de opinie sau intermediari.

Ultimul capitol al lucrării prezintă efectele crizei economice asupra turismului românesc, după o scurtă evidenţierea principalelor obiective ale activităţii promoţionale în turismul din România, am ales prezentarea câtorva aspecte prezente în turismul românesc din 2010, an în care turismul a cunoscut un moment dificil, continuând cu prezentarea câtorva efecte ale scăderi economice în turism, precum şi o scurtă prognoză a viitorului turismului românesc.

Preview document

Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 1
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 2
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 3
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 4
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 5
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 6
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 7
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 8
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 9
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 10
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 11
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 12
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 13
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 14
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 15
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 16
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 17
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 18
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 19
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 20
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 21
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 22
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 23
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 24
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 25
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 26
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 27
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 28
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 29
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 30
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 31
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 32
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 33
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 34
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 35
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 36
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 37
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 38
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 39
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 40
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 41
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 42
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 43
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 44
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 45
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 46
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 47
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 48
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 49
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 50
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 51
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 52
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 53
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 54
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 55
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 56
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 57
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 58
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 59
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 60
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 61
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 62
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 63
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 64
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 65
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 66
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 67
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 68
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 69
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 70
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 71
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 72
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 73
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 74
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 75
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 76
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 77
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 78
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 79
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 80
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 81
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 82
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 83
Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale - Pagina 84

Conținut arhivă zip

  • Nevoia de Promovare a Turismului Romanesc pentru a Diminua Efectele Crizei Globale.doc

Alții au mai descărcat și

Necesitatea Dezvoltării Turismului Rural și Perspectivele Integrării Acestuia pe Piața Turistică Europeană

INTRODUCERE Serviciilor le revine actualmente un rol esenţial în cresterea economică. Această tendinţă manifestată pe plan mondial este sensibil...

Analiza și Previziunea Evoluției Serviciilor Turistice la Nivelul unei Țări

I N T R O D U C E R E Turismul reprezintă pentru România sectorul economic care dispune de un valoros potenţial de dezvoltare, neexploatat încă...

Turismul rural în Franța

Tot mai multi sunt cei care doresc sa-si petreaca vacanta cât mai departe de locurile aglomerate, de poluare, de zgomot. Din ce in ce mai mult,...

Turismul în Franța

Capitolul 1 – Peisajul geografic 1.1 Asezarea geografica Franta situata in partea de vest a Europei cuprinsa intre : 42°20`- 51°5` latitudine...

Produsul Turistic

CAPITOLUL I POLITICA DE PRODUS În elaborarea mixului de marketing întreprinderea porneşte, de regulă, de la stabilirea conţinutului şi a...

Dezvoltarea și Promovarea Turismului de Afaceri

INTRODUCERE Am ales ales ca temă pentru proiect, turismul, deoarece este un domeniu atractiv în care doresc să lucrez după terminarea facultăţii....

Calitatea Serviciilor în Turism - Studiu de Caz Pensiunea Casa Râșnoveană

INTRODUCERE Turismul este o activitate cu caracter recreativ şi sportiv, constând în parcurgerea unor distanţe, indiferent prin ce mijloace,...

Prezentarea stațiunii Sovata

INTRODUCERE Turismul este una din cele mai importante ramuri ale economiei, fiind un important generator de locuri de muncă, şi constituind o bună...

Ai nevoie de altceva?