Pensiunea Dor de Munte - Moeciu de Jos

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 1650
Mărime: 3.41MB (arhivat)
Publicat de: Moise Cristea
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dumitru Criveanu

Extras din proiect

LOCATIE

“DOR DE MUNTE” este situata in Moeciu de Jos, intr-o zona retrasa si foarte linistita, ce ofera un peisaj deosebit al panoramei muntilor Bucegi si Piatra Craiului.

Comuna Moieciu de Jos este situata la extremitatea sudica a judetului Brasov, intre masivele Piatra Craiului si Bucegi, in culoarul Rucar-Bran. Aflata la o altitudine cuprinsa intre 800 si 1200 m, ocupa o suprafata de 103,4 km, cu o populatie de 5.575 locuitori si dispune de o suprafata impadurita de 5482 ha.

Aceasta asezare a fost atestata documentar in anul 1405, in cadrul acesteia existând ca monumente istorice de arta si arhitectura: Biserica ortodoxa-romana “Sf. Nicolaie” din sec. XVIII si “Adormirea Maicii Domnului”, din1818. Comuna Moieciu face parte din unitatea geografica social-economica a localitatilor branene.

Este situata la 30 km distanta de resedinta de judet - Brasov -, pe DN 73

Cadrul natural prezinta particularitati deosebite, datorita imbinarii armonioase a diferitelor forme de relief (munte inalt, platou, forma valurita de-a lungul râurilor si vailor ce strabat terenul modelat de o retea hidrografica bogata).

Zona montana in care este amplasata comuna Moieciu, intre cele doua parcuri nationale Bucegi si Piatra Craiului, creeaza conditii favorabile organizarii si dezvoltarii turismului.

OBIECTIVE TURISTICE

Castelul Bran

Situat la 3 km de Moeciu de Jos, intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, Castelul Bran este un important monument national si punct de reper al turismului din Romania, datorita frumusetii lui, a peisajului, si a legendei contelui Dracula, al carui spirit bantuie inca aceste locuri stravechi. Prima atestare documentara a Castelului Bran o reprezinta actul emis la 19 noiembrie 1377 de Ludovic I d'Anjou prin care brasovenii primeau privilegiul de a construi Cetatea "cu munca si cheltuiala lor proprie" Dupa expulzarea din tara a familiei regale, in anul 1948, Castelul Bran a intrat in proprietatea statului roman, ramanand o perioada abandonat si devastat. Castelul a fost deschis ca muzeu de istorie si arta feudala.

Cetatea Rasnov

Unul din cele mai interesante monumente de arhitectura medievala, cetatea taraneasca a fost construita in secolul al XIV-lea pe o ridicatura de teren care domina tot sensul Barsei. Intre secolele XV si XVI, cetatea a fost refacuta. In mijlocul cetatii se afla o fintana, sapata in stinca intre anii 1623 si 1640. Adincimea fintinii este de 146 metri. Bastionul poligonal de la est si capela dateaza din secolul XVII. In incinta cetatii s-a descoperit temelia unei biserici ortodoxe datind din secolul XI.

Preview document

Pensiunea Dor de Munte - Moeciu de Jos - Pagina 1
Pensiunea Dor de Munte - Moeciu de Jos - Pagina 2
Pensiunea Dor de Munte - Moeciu de Jos - Pagina 3
Pensiunea Dor de Munte - Moeciu de Jos - Pagina 4
Pensiunea Dor de Munte - Moeciu de Jos - Pagina 5
Pensiunea Dor de Munte - Moeciu de Jos - Pagina 6
Pensiunea Dor de Munte - Moeciu de Jos - Pagina 7
Pensiunea Dor de Munte - Moeciu de Jos - Pagina 8
Pensiunea Dor de Munte - Moeciu de Jos - Pagina 9
Pensiunea Dor de Munte - Moeciu de Jos - Pagina 10
Pensiunea Dor de Munte - Moeciu de Jos - Pagina 11
Pensiunea Dor de Munte - Moeciu de Jos - Pagina 12
Pensiunea Dor de Munte - Moeciu de Jos - Pagina 13
Pensiunea Dor de Munte - Moeciu de Jos - Pagina 14
Pensiunea Dor de Munte - Moeciu de Jos - Pagina 15
Pensiunea Dor de Munte - Moeciu de Jos - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Pensiunea Dor de Munte - Moeciu de Jos.doc

Ai nevoie de altceva?