Practică de specialitate SC Minerva SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 34 în total
Cuvinte : 8926
Mărime: 557.49KB (arhivat)
Publicat de: Gabriela Iorga
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. 1. Datele de identificare a organizaţiei economice;
  2. 2. Caracteristicile generale ale activităţii organizaţiei:
  3. 2.1. Obiectul de activitate;
  4. 2.2. Structura organizatorică;
  5. 2.3. Oferta de servicii;
  6. 2.4. Clienţii;
  7. 2.5. Furnizorii;
  8. 2.6. Poziţia pe piaţă.
  9. 3. Particularităţile departamentului în care studentul a desfăşurat activitatea şi elementele concrete însuşite de acesta.

Extras din proiect

1. Datele de identificare a organizaţiei economice;

Date de identificare ale Hotelului Minerva:

Hotelul Minerva (4 stele) este unitatea reprezentativa a Societatii Comericale “S.C. Minerva ’92 SRL” cu sediul general pe strada Gheorghe Manu 2-4, sector 1, Bucureşti, acesta fiind si unicul sediu al societăţii, in care actionarul majoritar este domnul Yihiel Rabinovici, restul acţiunilor fiind deţinute de salariaţi sau foţti salariaţi. Multă vreme, Hotelul Minerva a ocupat locul I , printre hotelurile bucureştene, fiind singurul hotel de 3* dotat cu aer conditionat si alte facilitai moderne pe vremea aceea. Hotelul Minerva este printre puţinele functţiuni publice pe bulevardul Lascăr Catargiu care are un accentuat caracter rezidenţial.

Directorul general, Maximillian Katz, ne asigură că Hotelul Minerva este unul dintre cele mai cochete hoteluri de 4* din Bucureşti şi că situarea sa in centrul oraşului, aproape de Gara de Nord, de Complexul Expoziţional Romexpo, de zona comercială Calea Victoriei şi, de ce să nu spunem, la numai 100 m de elegantul Cazino Palace, ȋl face una dintre cele mai bune alegeri pentru un popas ȋn călătoriile de afaceri sau vacantă, ȋn Bucureşti.

Hotelul este clasificat la 4 stele si are din luna mai 2007, 149 de camere. Astfel, capacitatea hotelului a crescut de la un număr de 86 la 149 spaţii de cazare (camere single, duble, apartamente), oferind oaspeţilor un grad sporit de confort. Doua etaje ale hotelului sunt destinate nefumătorilor.

Datorită amplasamanentului se pot identifica avantaje precum accesul facil către şi dinspre cele mai importante obiective şi zone de interes ale capitalei , ca de exemplu: Gara de Nord- cel mai mare si important nod feroviar al ţarii, Centrul Expoziţional Romexpo – care găzduieste cele mai mari şi importrante târguri naţionale si internaţionale, Muzeul Satului - unic in Europa, Palatul Guvernului si Palatul Parlamentului – cea mai mare clădire din Europa si a doua dupa Pentagon, Piaţa Revoluţiei, Centrul Vechi - renumit pentru multitudinea cafenelelor, restaurantelor si magazinelor amplasate pe strazi şi ȋn clădiri istorice, in cadre arhitectonice deosebite şi nu ȋn ultimul rând la cateva minute de Calea Victoriei – renumita pentru magazinele de lux si elegantele ei cazinouri.

Minerva Hotel ramâne cea mai buna alegere ca punct de plecare catre toate activitaţile de business, culturale, distractive şi de shopping in Bucureşti.

Din punctul de vedere al arhitecturii şi al dezvoltării pe ȋnaltime cele doua corpuri au regimuri diferite, astfel:

Corpul paralel cu bulevardul are 9 niveluri, ȋn alcătuirea lui existând subsol, parter si 7 etaje, si o rezolvare arhitecturala bazata pe jocuri de volume si ornamente.

Corpul paralel cu strada, care, deşi este mai lung, are numai 8 niveluri, subsol, parter şi 6 etaje cu o rezolvare arhitecturala simpla.

Din punct de vedere funcţional nivelurile au urmatoarea utilizare:

Subsolul este folosit pentru depozite de materiale şi obiecte de inventar, depozite şi magazii de alimente, camere frigorifice, camere de transare, curaţare alimente, grupul sanitar pentru personal, ateliere, camera de bagaje, centrală termică, etc.

Parterul adaposteste holul recepţiei, recepţia, camera pentru bagaje, centrala telefonică, barul de zi, bufetul, restaurantul, bucătaria , garderoba.

2. Caracteristicile generale ale activităţii organizaţiei:

2.1. Obiectul de activitate

Tipul activitaţii curente (sau obiectul de activitate al societăţii) il reprezintă serviciile de turism şi cele aferente ale acestei activităţi.

Minerva Hotel, cu cele 149 de camere, dispuse pe 6 nivele, este unul dintre cele mai plăcute hoteluri de 4 stele din Bucureşti. Aflaâdu-se ȋn centrul capitalei României, pe unul dintre cele mai importante bulevarde, chiar la intersectia cu strada Gheorghe Manu, care uneste Bulevardul Lascăr Catargiu si Calea Victoriei, oferă servicii de cazare si alimentaţie structurate astfel:

Situat la parterul Hotelul Minerva, restaurantul chinezesc Nan-Jing este cel mai vechi restaurant chinezesc din Romania, cu 30 de ani de traditie in prepararea bucatelor chinezesti. Cu 88 de locuri la masa, pesti exotici, aer conditionat, muzica pop chinezeasca (CD) la un volum rezonabil, se asigura o atmosfera excelenta, tipic asiatica. Reamplasat, redesenat si complet reutilat cu un an in urma, restaurantul chinezesc Nan Jing ramane unul din locurile care face parte din istoria recenta a evenimentelor culinare din Bucuresti. Acest local se bucura de prezenta clientilor ce au ramas fideli de peste 20 de ani, apreciind munca depusa pentru mentinerea unor standarde ridicate de produse si de servicii.

Amplasat in zona centrala a Bucurestiului, Hotelul Minerva reprezinta un punct esential in viata turistica a orasului. Accesul catre principalele zone de interes turistic (atat cel “business” cat si “pleasure”) se face foarte rapid. La doar cinci minute de mers pe jos, se ajuge foarte repede la Piata Victoriei, la Guvernul Romaniei, blocurile BRD, diferite ambasade etc, sau, in directia opusa, la Piata Romana. In doar 10 minute poti ajunge la Gara de Nord iar in aproximativ 30 de minute la Aeroportul International “Henri Coanda” Otopeni. Principalele targuri si expozitii din Capitala au loc la 15 minute in complexul expozitional RomExpo. Tot la aceeasi distanta se afla si cel mai mai mare parc al Bucurestiului. Observatorul Astronomic, Muzeul Taranului Roman, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Casa Poporului sunt destintatii apropiate ale turistilor. Amplasamentul face din acest hotel, un “nod” al clasei turistice “business” cu cea “pleasure”.

Vecinatatea Caii Victoriei ii confera acoperirea exigentelor clientilor legate de activitatile comerciale, culturale si de divertisment (sedii de banci, magazine de marca, ambasade, consulate, muzee, teatre, cazinouri).

Preview document

Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 1
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 2
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 3
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 4
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 5
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 6
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 7
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 8
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 9
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 10
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 11
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 12
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 13
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 14
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 15
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 16
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 17
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 18
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 19
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 20
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 21
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 22
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 23
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 24
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 25
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 26
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 27
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 28
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 29
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 30
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 31
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 32
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 33
Practică de specialitate SC Minerva SRL - Pagina 34

Conținut arhivă zip

  • Practica de Specialitate Hotelul SC Minerva 92 SRL.docx

Ai nevoie de altceva?