Program turistic de 7 zile - municipiul Toplița

Proiect
5.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2180
Mărime: 1.75MB (arhivat)
Publicat de: Paraschiva Albu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion Mac

Extras din proiect

Este una dintre cele mai vechi asezari de pe cursul superior al Muresului. Aici au fost descoperite monede romane datand din anul 300 e.n. cu ocazia unor sapaturi.Denumirea orasului are origine slava, insemnand "izvor de apa calda".

Localitatea este asezata intr-un pitoresc decor natural de o rara frumusete, la poalele muntilor Calimani, cei mai inalti din lantul vulcanic ai Carpatilor Rasariteni.

Orasul are o populatie de aproximativ 18000 locuitori. Principalele unitati industriale existente in Toplita au ca profil de activitate exploatarea si prelucrarea lemnului,productia de mobila, productia de incaltaminte si imbracaminte.Un sector economic aparte este turismul, care in prezent este in plina crestere.

Toplita fiind o asezare intr-o zona deosebit de frumoasa cu un bogat peisaj geografic, este renumita prin imprejurimile care sunt un adevarat paradis al vanatorilor si pescarilor sportivi, care fac dese excursii aici atat vara cat si iarna. Exista doua partii de schi, una fiind dotata cu telescaun. Aceste parti sunt accesibile atat pe jos cat si cu masina, fiind la distante mici de oras.

Toplita este punctul de incrucisare a unor importante cai rutiere, D.N.12 si D.N.15, care fac legatura intre Tg. Mures si Miercurea Ciuc, respectiv Piatra Neamt.

Dupa cum spuneam unul dintre sectoarele de activitate ale acestei superbe asezari este turismul, care in momentul de fata este in plina dezvoltare. De aceea voi incerca sa va prezint un program turistic de 7 zile pentru 8 persoane, atat in depresiunea Toplitei cat si in imprejurimile acesteia.

Marile atractii turistice ale acestei zone le gasim in Parcul National Calimani, unde gasim o peisagistica de basm.

Masivul Calimani, edificiu vulcanic cu o suprafata de aproximativ 2000 km2, revarsat pe aproape 60 km de la vest la est, constituie o uriasa bariera andezitica situata intre Moldova si Transilvania, de unde vin drumurile ce duc spre crestele inalte ale "furnalului" adormit de veacuri.

Munti de natura vulcanica, Calimanii reprezinta cel mai mare crater vulcanic (stins in prezent), cu un diametru de circa 10 km. Pana la atingerea inaltimilor de peste 2000 de metri (Vf. Pietrosu, Vf. Retitis, Vf. Calimani Izvor) vom intalni vegetatie bogata, reprezentata in principal de zambru, jneapan, molid si bujor de munte.

Rezervatia de Jnepenis cu Pinus cembra se intinde pe o suprafata de 384,2 ha. In afara de peisaj, rezervatia prezinta o deosebita importanta stiintifica prin aceea ca aici se gaseste un arboret natural in amestec intim de molid si zambru, unic in tara si foarte rar in Europa.

Rezervatia 12 Apostoli adaposteste multe figuri zoomorfe si antropomorfe, "sculptate" de intemperii in decursul vremurilor, constituite din fragmente de lava cimentata.

Unicitatea Parcului National Calimani o confera si incinta fostei Exploatari Miniere Calimani a carei peisaj selenar pierde pe zi ce trece in lupta sa cu natura, vegetatia din zona acaparand aici, treptat, metru cu metru, dezastrul natural produs de inconstienta umana.

Aceasta fiind doar o prezentare pe scurt a acestei zone, va invit sa profitam de cele 7 zile, si sa ne bucuram de ceea ce ne ofera natura.

Prima zi:

Prima zi este inceputa cu acomodarea in camerele spatioase ale pensiunii, dupa care urmeaza o prezentare a zonei, in pas de voie prin statiunea Bradul. In jurul orei 14 musafirii sunt asteptati de bucatarul pensiunii cu o supa gulas, preparate din carne si legume la gratar, urmand apoi o vizita prin statiunea Bradul fosta, proprietate a baronului Banfy.

Statiunea Bradul este situata la o altitudine de 680 metri, pe partea stinga a raului Mures, intr-o padure magnifica, la poalele muntelui Gurghiu. Frumosul scenariu este completat de o piscina (33x20m) cu apa termala la o temperatura de 28 grade celsius. In cadrul statiuni se afla vile, arie de camping si un restaurant rustic. Terenul de baschet sau volei iti sta la dispozitie. Toate acestea in timpul verii deoarece iarna ai toate sansele sa mergi la schiat.

Reumatismul se poate trata doar facand baie in aceasta piscina. Apa termala poate fi folosita in tratarea diskineziilor hepatice si renale !

Prezentarea statiunii se incheie cu vizitarea cascadei cu apa termala care se afla langa calea ferata in partea stanga a cursului raului Mures.

Intoarcerea in statiune se face pe cararea de langa cascada care ne duce exact la poatra pensiunii. In jurul orei 19 se va sevi cina si se vor bea bauturi specifice zonei

Preview document

Program turistic de 7 zile - municipiul Toplița - Pagina 1
Program turistic de 7 zile - municipiul Toplița - Pagina 2
Program turistic de 7 zile - municipiul Toplița - Pagina 3
Program turistic de 7 zile - municipiul Toplița - Pagina 4
Program turistic de 7 zile - municipiul Toplița - Pagina 5
Program turistic de 7 zile - municipiul Toplița - Pagina 6
Program turistic de 7 zile - municipiul Toplița - Pagina 7
Program turistic de 7 zile - municipiul Toplița - Pagina 8
Program turistic de 7 zile - municipiul Toplița - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Program Turistic de 7 Zile - Municipiul Toplita.doc

Te-ar putea interesa și

Posibilități și resurse de punere în valoare a potențialului turistic Sighișoara

INTRODUCERE Turismul reprezintă o activitate permanentă a omului modern, având implicaţii pe multiple planuri, de la cel economic la cel politic,...

Monitorizare de presă la disciplina tehnologie hotelieră și de restaurant - jurnalul național

Noul ministru interimar al Mediului, Elena Udrea, a declarat, astăzi, că echipa lui Nicolae Nemirschi va pleca, pentru că este normal ca atunci...

Ai nevoie de altceva?