Proiect tehnici hoteliere - Casa Rozelor

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 3875
Mărime: 71.42KB (arhivat)
Publicat de: Oanna O.
Puncte necesare: 7
Universitatea “Transilvania” BRASOV Facultatea de Stiinte Economice Specializarea: Economia comertului, turism si servicii

Extras din proiect

1. Diagnostic comercial

“Casa Rozelor” este o pensiune clasificata la categoria de confort de 4 **** , infiintata in anul 2005, amplasata in centrul vechi al Brasovului, pe strada Michael Weiss, nr. 20, astfel beneficiind de un vad comercial foarte bun. Casa are statut de monument al Patrimoniului Cultural National; constructia dateaza din secolul al XV-lea, aspectul sau fiind contemporan cu cele mai vechi date cartografice pastrate la Brasov.

1.1 Servicii oferite

Serviciile de baza oferite de Pensiunea “Casa Rozelor” sunt cazarea cu mic dejun, celelalte mese putand fi comandate la receptie utilizand un meniu pus la dispozitia clientului in fiecare camera, astfel beneficiind de room- service, serviciu suplimentar care este cu plata (tarifele aferente fiind inscrise in acelasi meniu); meniurile comandate sunt furnizate prin serviciul de catering de restaurantul alaturat “Bistro de l’ Arte”, a carui cladire este detinuta si data spre inchiriere de proprietarii pensiunii.

Serviciile suplimentare, fara plata, oferite de pensiune sunt: primirea/ transmiterea corespondentei, asigurarea de periodice si jurnale, servicii de secretariat: fotocopiere, printare, sacanare si transmitere de documente prin fax sau mail si informatii turistice.

Alte servicii suplimentare, care in mod normal sunt in regim de plata, sunt adeseori prestate gratuit cu scopul fidelizarii clientilor: spalatul, calcatul hainelor ( 5 lei/ kg pentru spalat si 2 lei/articol imbracaminte pentru calcat) si transportul in interiorul orasului Brasov (transport gara- pensiune- gara sau transportul cu scopul vizitarii obiectivelor turistice de catre clienti).

Toate serviciile pot fi apelate la receptie, timpul minim de asteptare fiind de 15 minute.

1.2 Preturi si tarife aferente

Pensiunea “Casa Rozelor” dispune la acest moment de 3 apartamente double cu suprafete de aproximativ 80 m2, alte 2 apartamente fiind in constructie, pastrand stilul vechi al cladirii; tariful noapte/ apartament /1 persoana este de 80 €, iar pentru 2 persoane tariful este de 90 €. Tariful contine toate taxele si micul dejun.

Apartamentele au aceleasi tarife, acestea crescand de obicei in timpul sezonului de vara cand gradul de ocupare este mai mare.

Se ofera anumite reduceri de aproximativ 15- 20 % pentru clientii fideli si pentru cei ce opteaza pentru mai multe innoptari.

1.3 Activitati de marketing si vanzari

In privinta advertising-ului pensiunea are parteneriate cu agentia de turism OMTravel si AllSeasons care promoveaza serviciile aceasteia si ofera posibilitatea de a face rezervari on- line. Ponderea rezervarilor on line reprezinta 55 % din totalul rezervarilor, restul fiind datorat rezervarilor telefonice si prin email.

Informatii despre “Casa Rozelor” se gasesc pe urmatoarele site-uri turistice: www.brasovturism.ro,www.tripadvisor.com,www.romania-hotels.co.uk, www.pensions.com,www.oferte-de-cazare.ro,www.brasov-hotels.ro,www.viaromania.eu, iar rezervari se pot face online pe: www.brasov-hotels.ro, www.kazare.ro, www.justbookit.ro, www.romanian-travels.com.

Pensiunea are pagina proprie de internet- www.casarozelor.ro- in care se prezinta istoricul casei, informatii privind serviciile si tarifele si datele de contact prin care se pot face rezervari, deoarece pe site nu exista un sistem de rezervari on-line; exista si o galerie foto a mbilierului si obiectelor de arta aflate in colectia si proprietatea “Casei Rozelor”.

Aceasta beneficiaza si de un pliant de promovare distribuit la punctul de informare turistica “Casa Sfatului”, aflat in centrul vechi al Brasovului.

1.4 Mijloace de fidelizare a clientelei

Fidelizarea si satisfacerea nevoilor clientilor reprezinta obiectivul principal al pensiunii, astfel in vederea indeplinirii acestuia proprietarii pensiunii se bazeaza pe standarde si servicii de calitate, arhitectura si obiectele de arta detinute care impresioneaza si creaza atmosfera si reda nuanta Brasovului Vechi.

Adesea se presteaza anumite servicii gratuite care in mod normal sunt pe lista celor cu plata, de exemplu spalatul sau calcatul hainelor si transportul in interiorul orasului.

Turistii cazati la “Casa Rozelor” au apreciat amabilitatea deosebita, implicarea si disponbilitatea permanenta a propietarilor de a-i ajuta, primirea placuta la receptie, amenajarea eleganta si cu obiecte de antichitate, confortul si curatenia meticuloasa a apartamentelor, locatia extraordinara din centrul orasului, aproape de obiectivele turistice.

Pana la acest moment aproximativ 45 % din clienti s-au cazat cel putin de 3 ori la Pensiunea “Casa Rozelor”.

Preview document

Proiect tehnici hoteliere - Casa Rozelor - Pagina 1
Proiect tehnici hoteliere - Casa Rozelor - Pagina 2
Proiect tehnici hoteliere - Casa Rozelor - Pagina 3
Proiect tehnici hoteliere - Casa Rozelor - Pagina 4
Proiect tehnici hoteliere - Casa Rozelor - Pagina 5
Proiect tehnici hoteliere - Casa Rozelor - Pagina 6
Proiect tehnici hoteliere - Casa Rozelor - Pagina 7
Proiect tehnici hoteliere - Casa Rozelor - Pagina 8
Proiect tehnici hoteliere - Casa Rozelor - Pagina 9
Proiect tehnici hoteliere - Casa Rozelor - Pagina 10
Proiect tehnici hoteliere - Casa Rozelor - Pagina 11
Proiect tehnici hoteliere - Casa Rozelor - Pagina 12
Proiect tehnici hoteliere - Casa Rozelor - Pagina 13
Proiect tehnici hoteliere - Casa Rozelor - Pagina 14
Proiect tehnici hoteliere - Casa Rozelor - Pagina 15
Proiect tehnici hoteliere - Casa Rozelor - Pagina 16
Proiect tehnici hoteliere - Casa Rozelor - Pagina 17
Proiect tehnici hoteliere - Casa Rozelor - Pagina 18
Proiect tehnici hoteliere - Casa Rozelor - Pagina 19
Proiect tehnici hoteliere - Casa Rozelor - Pagina 20
Proiect tehnici hoteliere - Casa Rozelor - Pagina 21
Proiect tehnici hoteliere - Casa Rozelor - Pagina 22
Proiect tehnici hoteliere - Casa Rozelor - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Proiect Tehnici Hoteliere - Casa Rozelor.doc

Ai nevoie de altceva?